TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од Македонија се шират лажни вести за коронавируосот

Алсат-М - 30.05.2020

Фејсбук откри „фарми на тролови“ од Македонија и Филипините кои ширеле дезинформации за коронавирусот. На страници и групи на социјалната мрежа споделувале линкови од веб страницата „Природни вести“ која се смета за една од најголемите ...

Тролови од С.Македонија ширеле лажни вести за коронавирусот

Р.С.Европа - 30.05.2020

Фарма за тролови од Северна Македонија и Филипините ширеле дезинформации за коронавирусот на страници и групи на социјалната мрежа Фејсбук од интернет страница „Natural News“, по што од компанијата Фејбук биле отстранети за спамирање и несоодветно ...

Фејсбук блокирал креатори на лажни вести од Македонија и Филипините

Сител - 30.05.2020

Фејсбук блокираше креатори на лажни вести од Македонија и Филипините со образложение дека од овие две држави најчесто се пласираат дезинформации во врска со коронавирусот. Вестите изобилувале со лажни тврдења дека коронавирусот е дел од владини ...

Oд Македонија и Филипините биле објавувани теории на заговор поврзани со коронавирусот, соопшти „Фејсбук“

MTM - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук, пренесува „Ен-Би-Си-Њуз“.

„Фејсбук“ откри дека македонски тролови ширеле дезинформации за коронавирусот

Скопје1 - 30.05.2020

Социјалната мрежа „Фејсбук“ одново го забрани сајтот „Natural news” после повторните содржини со теории на заговор. Овој пат забраната е поради тоа што оваа интернет страница користеле т.н.

„Фарми на тролови“ од Македонија работеле за еден од најголемите споделувачи на дезинформации за Ковид-19 на Фејсбук

Frontline - 30.05.2020

„Фарми“ за креирање дезинформации за новиот корона вирус од Македонија и од Филипините работеле за Натурал њуз (Natural News), еден од најголемите споделувачи на теории на заговор и дезинформации за Ковид-19 на Фејсбук.

„Фејсбук“ откри дека македонски тролови ширеле дезинформации за коронавирусот

4NEWS - 30.05.2020

Социајлната мрежа „Фејсбук“ одново го забрани сајтот „Natural news” после повторните содржини со теории на заговор. Овој пат забраната е поради тоа што оваа интернет страница користеле т.н.

ЕН-БИ-СИ ЊУЗ: Од С. Македонија и Филипини на Фејсбук се пуштале дезинформации за Ковид-19

Денешен - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Северна Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук. Издавачот „Natural News“ беше една од најплодните „туркачи“ на вирусното ...

Фејсбук забрани на „Natural News“ да шири дезинформации од фарми за тролови од Македонија и Филипините

Радио МОФ - 30.05.2020

Еден од најголемите ширачи на дизинформации за коронавирусот на Фејсбук беше баниран од платформата откако употребувал содржини од фарми на тролови од Северна Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук.

„Фејсбук“ откри дека македонски тролови ширеле дезинформации за коронавирусот

Тера - 30.05.2020

Фејсбук забрани една од најплодните „фарми“ откако откри дека дезинформациии поврзани со коронавирусот се шират од тролови. Голем број од нив се наоѓале во Македонија и Филипини. Издавачот „Natural News“ беше една од најплодните „туркачи“ на ...

Oд Македонија и Филипините биле објавувани теории на заговор поврзани со коронавирусот, соопшти „Фејсбук“

Денар - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук, пренесува „Ен-Би-Си-Њуз“.

Фејсбук банираше трол-фарми од Македонија поради дезинформации за коронавирусот

MakPress - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук. Издавачот „Natural News“ беше една од најплодните „туркачи“ на вирусното видео за ...

Трол фарми од Македонија и од Филипините објавувале дезинформации за коронавирусот

Опсервер - 30.05.2020

30 Мај 2020 Ен-Би-Си Њуз Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Северна Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук.

Фејсбук тврди: „Тролови“ од Македонија ширеле лажни вести за коронавирусот

Таратур - 30.05.2020

Таканаречени „фарми за тролови“ од Македонија и Филипините ширеле дезинформации за коронавирусот на страници и групи на социјалната мрежа Фејсбук од интернет страница „Natural News“, по што од компанијата Фејбук биле отстранети за спамирање и ...

Трол фарми од Северна Македонија и од Филипините објавувале дезинформации за коронавирусот

Граѓански збор - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Фејсбук е забранет од платформата поради користење т.н. Трол-фарми од Северна Македонија и Филипините, соопшти Фејсбук. Издавачот „Natural News“ беше една од најплодните „туркачи“ на вирусното ...

Трол-фарми од Македонија и Филипините ширеле дезинформации за COVID-19

Кајгана - 30.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Facebook е забранет од платформата поради користење т.н. трол-фарми од Северна Македонија и Филипините, соопшти Facebook. Издавачот Natural News беше една од најплодните „туркачи“ на вирусното ...

Фејсбук тврди: „Тролови“ од Македонија ширеле лажни вести за коронавирусот

Скопје инфо - 30.05.2020

Таканаречени „фарми за тролови“ од Македонија и Филипините ширеле дезинформации за коронавирусот на страници и групи на социјалната мрежа Фејсбук од интернет страница „Natural News“, по што од компанијата Фејбук биле отстранети за спамирање и ...

Тролови од Македонија ширеле лажни вести за коронавирусот

Фокус - 30.05.2020

Фарма за тролови од Северна Македонија и Филипините ширеле дезинформации за коронавирусот на страници и групи на социјалната мрежа Фејсбук од интернет страница „Natural News“, по што од компанијата Фесјбук биле отстранети за спамирање и несоодветно ...

Трол-фарми од Македонија и Филипините ширеле дезинформации за Ковид-19

USB - 31.05.2020

Еден од најголемите дезинформатори за коронавирусот на Facebook е забранет од платформата поради користење т.н. трол-фарми од Северна Македонија и Филипините, соопшти Facebook. Издавачот Natural News беше една од најплодните „туркачи“ на вирусното ...