TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британска компанија покрај медицинскиот отпад складирала и човечко месо

Вечер - 11.10.2018

Британската Национална здравствена служба го раскинала договорот со компанијата за отстранување болнички отпад бидејќи во своите објекти складирала тони таков отпад, вклучително со делови од човечки тела, наместо да ги отстрани соодветно, соопштил ...

Скандал во Британија: Компанија за болнички отпад, складирала човечки тела

Вечер - 10.10.2018

Британското Министерство за здравство соопшти утрово дека Британската национална здравствена служба (NHS) го раскинала договорот со компанијата за отстранување болнички отпад Healthcare Environment Services (HES), бидејќи складирале голема количина ...

Британска компанија наместо да го отстранува болничкиот отпад, чувала делови од човечки тела

Макфакс - 10.10.2018

Британската национална здравствена служба (NHS) го прекина договорот со компанијата за отстранување на болнички отпад, затоа што компанијата во своите објекти за складирање чувала стотици тони таков отпад, вклучувајќи делови од човечки тела, наместо ...

Скандал во Британија: Компанија за болнички отпад, складирала човечки тела

Република - 11.10.2018

Британското Министерство за здравство соопшти утрово дека Британската национална здравствена служба (NHS) го раскинала договорот со компанијата за отстранување болнички отпад Healthcare Environment Services (HES), бидејќи складирале голема количина ...