TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конфедерацијата на слободни синдикати бара зголемување на платите во јавната администрација

Алсат-М - 12.10.2017

Отпочнување на преговори за зголемување на платитите и К – 15 за јавниот сектор бараат од Конфедерацијата на слободни синдикати. Од таму велат дека ако не се отпочнат преговорите, веднаш по локалните избори закажани за во недела, ќе излезат на ...

Синдикатите бараат да има порамнување на платите во јавната администрација согласно минималната плата

Телевизија Нова - 12.10.2017

Да има порамнување на платите во јавната администрација согласно минималната плата но и промени на Општиот колективен договор за јавниот сектор бара Конфедерацијата на слободни синдикати. претседателот на КСС Благоја Ралповски вели дека не ...