TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намален бројот на населението во Грција

Макфакс - 14.01.2020

Во 2019 година во Грција се родени 86.440 деца, а во исто време починале 119.446 лица, со што се намалила популацијата на земјата за 33.006 лица. Според податоците на АНА-МПА од вкупното население во Грција, 51,4 проценти се жени, додека 48,6 ...

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

24Инфо - 14.01.2020

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува ...

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

А1 On - 14.01.2020

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува ...

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Опсервер - 14.01.2020

– Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува ...

Намален бројот на населението во Грција

Точка - 14.01.2020

Во 2019 година во Грција се родени 86.440 деца, а во исто време починале 119.446 лица, со што се намалила популацијата на земјата за 33.006 лица. Според податоците на АНА-МПА од вкупното население во Грција, 51,4 проценти се жени, додека 48,6 ...

Намален бројот на населението во Грција

Н.Македонија - 14.01.2020

Во 2019 година во Грција се родени 86.440 деца, а во исто време починале 119.446 лица, со што се намалила популацијата на земјата за 33.006 лица. Според податоците на АНА-МПА од вкупното население во Грција, 51,4 проценти се жени, додека 48,6 ...

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

MakPress - 14.01.2020

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува ...