TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груевски: Фондот за иновации и технолошки развој ќе им помогне на иноваторите и компаниите

Нетпрес - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој формиран од Владата ќе им помогне на иноваторите во земјата, како и на компаниите што имаат иновации кои што може да се комерцијализираат, рече денеска ...

Груевски: Фондот за иновации е со цел поддршка на македонските компании

А1 On - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Груевски: Фондот за иновации ќе им помага на компаниите

Курир - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Груевски: Фондот за иновации е со цел поддршка на македонските компании

Канал5 - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Се формира државен фонд за домашните иноватори

Н.Македонија - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран. Составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Груевски: Фондот за иновации ќе им помогне на компаниите

Press24 - 21.11.2013

Конституиран е Фондот за иновации и технолошки развој кој првпат го формира македонската Влада. Досега е составен и Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот, а до крајот на годинава се ...

ГРУЕВСКИ: Целта на фондот за иновации е поддршка на македонските компании

Телеграф - 21.11.2013

Премиерот ги повика сите во Македонија што се чувствуваат креативни, доколку имаат иновација, да сметаат на поддршката од државниот фонд, кој е формиран за помош на македонските граѓани и компании ...

Груевски: Фондот ќе помага иновации кои може да се комерцијализираат

Економски - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Фондот за иновации ќе им помага на компаниите да се комерцијализираат

Lider - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Преку иновации до развој на Македонија

Фактор - 21.11.2013

Со осум 8 милиони евра Светска банка ќе учествува во Фондот за иновации и технолошки развојкој со работа ќе почне во јануари. Фондот е веќе формиран, но до крајот на годинава треба да се донесат ...

Формиран е фонд за домашните иноватори

МКД - 21.11.2013

Владата на Република Македонија за првпат основа Фонд за иновации и технолошки развој. Избран е директор на фондот, а конституиран е веќе и управниот одбор, а со работа би требало да се почне со ...

Фондот за иновации е со цел поддршка на македонските компании

Идивиди - 21.11.2013

Скопје, 21 ноември 2013 (МИА) - Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, е веќе конституиран, составен е Управниот одбор кој назначи и директор ...

Фонд за иновации за поддршка на македонските компании

Бизнис Инфо - 21.11.2013

Фондот за иновации и технолошки развој, што првпат го формира Владата на Република Македонија, веќе е конституиран. Составен е и Управниот одбор кој назначи и директор на Фондот.

Фондот за иновации ќе почне со работа за неколку недели

Сител - 19.11.2013

Бизнис секторот наскоро ќе добие сериозна поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој. Ова тело треба да почне со работа во следните недели. Фондот ќе расплага со буџет преку кој ќе се ...

Воспоставувањето на Фондот за иновации во финална фаза

Економски - 19.11.2013

Бизнис секторот наскоро ќе добие сериозна поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој. Ова тело треба да почне со работа во следните недели. Фондот ќе расплага со буџет преку кој ќе се ...