TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Прослава за роденденот на пандите во зоолошката градина во Москва

Курир - 01.08.2020

Во зоолошката градина во Москва е организирана прославата за роденденот на пандите Динг Динг и Ру Ји, кои претседателот Владимир Путин ги добил како подарок од кинескиот колега Кси Џинпинг.

Ретка црвена панда се роди во зоолошката градина во Берлин

Сакам да кажам - 01.08.2020

Ретка црвена панда се роди во зоолошката градина во Берлин, само неколку месеци откако нејзините родители беа донесени од Индија. Вработените во „Тирпарк“ дознале за приновата кога ја забележале скриена во живеалиштето на мајката.

Мало чудо во Зоолошката градина во Берлин: Се роди ретка црвена панда

Вечер Прес - 31.07.2020

Во зоолошка градина во Берлин се роди ретка црвена панда, само неколку месеци откако нејзините родители пристигнале од Индија, соопштија вчера оттаму. Младенчето е пронајдено на 6 јуни до неговата мајка и сега е големо колку морско прасе.