TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Состојбата со коронавирусот стабилна – зголемување на бројката на оздравени случаи

ТВ21 - 21.01.2021

Согласно неделните извештаи на Институтот за јавно здравје за изминатиот месец, бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Речиси сите епидемиолошки параметри според кои се евалуира состојбата со епидемијата бележат тренд на намалување, ...

ИЈЗ бележи пад во бројот на нови случаи, но зголемување на смртноста од Ковид-19

Сител - 20.01.2021

Благо намалување на бројот на нови случаи, а пораст на процентот на починати од компликации од Ковид-19. Последниот извештај на ИЈЗ покажува дека минатата недела во Македонија 79 пациенти ја загубиле битката со вирусот , што е за 6,8 отсто повеќе од ...

МЗ: Состојбата со вирусот станува стабилна, да останеме одговорни!

Курир - 21.01.2021

Согласно неделните извештаи на Институтот за јавно здравје за изминатиот месец, бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Речиси сите епидемиолошки параметри според кои се евалуира состојбата со епидемијата бележат тренд на намалување, ...

Епидемијата се стабилизира, тренд на намалување на бројките

МКД - 21.01.2021

Институтот за јавно здравје бележи стабилизација на епидемијата во земјата. Речиси сите епидемиолошки параметри според кои се евалуира состојбата со епидемијата бележат тренд на намалување, односно зголемување во однос на бројката на оздравени ...

МЗ: Состојбата со вирусот станува стабилна, да останеме одговорни!

Нетпрес - 21.01.2021

Согласно неделните извештаи на Институтот за јавно здравје за изминатиот месец, бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Речиси сите епидемиолошки параметри според кои се евалуира состојбата со епидемијата бележат тренд на намалување, ...

МЗ: Бележиме стабилизација на епидемијата во земјата

Сител - 21.01.2021

Согласно неделните извештаи на Институтот за јавно здравје за изминатиот месец, бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Речиси сите епидемиолошки параметри според кои се евалуира состојбата со епидемијата бележат тренд на намалување, ...