TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јована Матевска Атанасова е добитничка на наградата за најдобар расказ „Живко Чинго“

Кајгана - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје“, што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго“. Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови“ и „Писмата ...

Јована Матевска Атанасова е добитничка на наградата за најдобар расказ „Живко Чинго"

Канал5 - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје", што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго". Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови" и „Писмата ...

Јована Матевска Атанасова е добитничка на наградата за најдобар расказ „Живко Чинго“

Вечер Прес - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје“, што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго“. Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови“ и „Писмата ...

Јована Матевска Атанасова е добитничка на наградата за најдобар расказ „Живко Чинго“

+инфо - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје“, што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго“. Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови“ и „Писмата ...

Јована Матевска Атанасова е добитничка на наградата за најдобар расказ „Живко Чинго“

MakPress - 09.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје“, што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго“. Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови“ и „Писмата ...

Наградата „Живко Чинго“ за расказот „Гладоморје“

Н.Македонија - 08.08.2020

Расказот „Гладоморје“ под шифрата „Квечеруваме“ е добитник на наградата „Живко Чинго“ за 2020 година што Општина Охрид ја доделува по повод одбележувањето на традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“.

„Живко Чинго” за расказот на Јована Матевска Атанасова

Слободен Печат - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова е авторот на расказот „Гладоморје”, што беше избран за најдобар на отворениот Конкурс за наградата „Живко Чинго”. Матевска Атанасова која е дипломиран психолог, е авторка уште и на романите „Тамбовските снегови” и „Писмата ...

Јована Матевска Атанасова од Битола со расказот “Гладоморје“ добитник на наградата “Живко Чинго“

Битола Њуз - 08.08.2020

Јована Матевска Атанасова од Битола е авторот на расказот “Гладоморје“, кој годинава, од страна на стручното жири беше издвоен како најдобар на конкурсот за најдобар расказ “Живко Чинго“. Во 2018 нејзиниот расказ “Индигото на бесот“ влегува во ...