TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се кастри буџетот за Скопје за 27 милиони денари

+инфо - 13.06.2018

На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидена рационализација на трошењето на буџетските средства, соопшти Град Скопје.

Каква е крвната слика на буџетот за првите четири месеци?

Фактор - 13.06.2018

Дали е здрава економонијата ако: „црвените крвни зрнца“ изразени како приходи од акцизи и ДДВ се пониски од просек за четири месеци, „белите крвни зрнца“ изразени преку капиталните расходи се драстично пониски, „железото“ изразено преку планираниот ...

Град Скопје со намален буџет и нови проекти

А1 On - 13.06.2018

„На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидена рационализација на трошењето на буџетските средства.

Град Скопје ќе го намали буџетот за 27 милиони денари

Макфакс - 13.06.2018

Град Скопје најави дека на претстојната седница на Советот ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидено намалување за вкупно 27 милиони денари.

Град Скопје ќе го намали буџетот за 27 милиони денари

Слободен Печат - 13.06.2018

Град Скопје најави дека на претстојната седница на Советот ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидено намалување за вкупно 27 милиони денари.

Град Скопје со намален буџет и нови проекти

Сител - 13.06.2018

На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидена рационализација на трошењето на буџетските средства.

Град Скопје ќе го намали буџетот за 27 милиони денари

Точка - 13.06.2018

Град Скопје најави дека на претстојната седница на Советот ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидено намалување за вкупно 27 милиони денари.

Град Скопје со намален буџет и нови проекти

Press24 - 13.06.2018

На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидена рационализација на трошењето на буџетските средства.

Град Скопје со намален буџет и нови проекти

Бизнис Вести - 14.06.2018

На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидена рационализација на трошењето на буџетските средства.

Град Скопје со намален буџет и нови проекти

Скопје инфо - 14.06.2018

Град Скопје најави дека на претстојната седница на Советот ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидено намалување за вкупно 27 милиони денари.

Град Скопје ќе го намали буџетот со ребаланс, повеќе пари за зеленило

Фактор - 14.06.2018

Повеќе пари за зеленило, расчистување на диви депонии и приклучување на систем за топлинска енергија ќе се обезбедат со најавениот ребаланс на буџетот за 2018-та на Град Скопје, иако вкупните приходи во истиот ќе се намалат.

Град Скопје ќе го намали буџетот за 27 милиони денари

Денар - 14.06.2018

Град Скопје најави дека на претстојната седница на Советот ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година со кој е предвидено намалување за вкупно 27 милиони денари.