TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов ќе купува контејнери со чипови што ќе покажуваат кога се полни

Сакам да кажам - 10.10.2018

Град Скопје ќе купува нови контејнери во кои ќе бидат вградени чипови за да покажуваат кога и колку се полни. Контејнерите ќе бидат со капацитет од 2.200 и 3.200 литри. Покрај контејнери ќе се набават и два камиони за собирање на ѓубрето со ...

Скопје ќе добие контејнери што сами ќе јавуваат кога се полни

Независен - 10.10.2018

Скопје ќе добие модерни контејнери со чипови, кои самите ќе јавуваат кога ќе бидат подготвени за празнење. Советот на Скопје денеска даде зелено светло за набавка на статични контејнери со капацитет од 2.200 и 3.200 литри и две специјални комунални ...

Скопје по нови стандарди ќе го решава проблемот со комуналниот отпад

MTM - 10.10.2018

Ќе се модернизира третирањето на комуналниот отпад со набавката на нови контејнери со чипови кои ќе откриваат кој контејнер е полн и треба да се испразни. Со ова Градот Скопје ќе влезе во сосема нов третман на комуналниот отпад.

Шилегов најави контејнери со чипови

+инфо - 10.10.2018

Контејнери со чипови кои ќе откриваат кој контејнер е полн и треба да се испразни, најави градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на денешната седница на Советот на Град Скопје. – Состојбата со комуналниот отпад се базира на еден модел кој е ...

Шилегов ќе купува контејнери со чипови што ќе покажуваат кога се полни

Слободен Печат - 10.10.2018

За набавка на новите контејнери во буџетот се предвидени 40 милиони денари, додека за камионите 24 милиони денари. Град Скопје ќе купува нови контејнери во кои ќе бидат вградени чипови за да покажуваат кога и колку се полни.

ЈП „КOMУНАЛЕЦ“ КИЧЕВО АПЕЛИРА: Да не се фрла покуќнина и градинарски отпад во контејнери

Вечер - 09.10.2018

Јавното претпријатие „Комуналец” од Кичево апелира до граѓаните да не фрлаат старите покуќнини и градинарски овоштарски отпади во контејнерите или покрај него, бидејќи тоа не е комунален отпад.

Граѓаните да го почитуваат времето за фрлање ѓубре во контејнерите

Скопје инфо - 09.10.2018

Собирањето на комунален отпад од подрачјето на градот Скопје се врши од контејнери со зафатнина од 1100 литри, подземни контејнери со зафатнина од 3000 литри, контејнери со зафатнина од 5000 литри и пластични канти со зафатнина од 120 литри.

Контејнери со чипови најави Шилегов кои ќе откриваат кој е полн и треба да се испразни

Скопје инфо - 10.10.2018

На денешната седница на Советот на Град Скопје, градоначалникот Шилегов најави контејнери со чипови кои ќе откриваат кој контејнер е полн и треба да се испразни. – Состојбата со комуналниот отпад се базира на еден модел кој е сериозно застарен.

ЈП „Комуналец“ Кичево: Да не се фрла покуќна и градинарски отпад во контејнери

А1 On - 09.10.2018

Јавното претпријатие „Комуналец” од Кичево апелира до граѓаните да не фрлаат старите покуќнини и градинарски овоштарски отпади во контејнерите или покрај него, бидејќи тоа не е комунален отпад.