TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина разработува стратегија за поголема продажба на електромобили

А1 On - 15.12.2019

Кина има намера и разработува план, според којшто до 2025 година, една четвртина од продадените автомобили во земјата, ќе бидат електромобили, соопшти Министерството за индустрија. Кина е најголемиот пазар за превозни средства на електрична енергија ...

Слушнете како ќе звучи автомобилот во иднината / ВИДЕО

Додај Гас - 14.12.2019

Несомнено е дека пред автомобилската индустрија и патниот промет се наоѓаат големи предизвици и големи трансформации, како во технолошка смисла за придвижување на возилата, така и кога станува збор за самата употреба на автомобилите Популаризацијата ...

ГЕРМАНИЈА ЛИДЕР ПО ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА: Тајната е во владините субвенции

Слободен Печат - 13.12.2019

Колкава е важноста на владините стимулации за пазарот, го покажува примерот на најнаселената земја во светот - продажбата во Кина е во пад веќе четири месеци, откако владата ги намали субвенциите.

Германија пред Норвешка по продажбата на EV

Додај Гас - 13.12.2019

Според најновите продажни резултати, Германија ја надмина Норвешка во продажба на целосно електрични автомобили на годишно ниво Така, најголемиот автомобилски пазар во Европа за прв пат стана лидер во овој сегмент.

Слушнете како ќе звучи автомобилот во иднината (ВИДЕО)

USB - 15.12.2019

Несомнено е дека пред автомобилската индустрија и патниот промет се наоѓаат големи предизвици и големи трансформации, како во технолошка смисла за придвижување на возилата, така и кога станува збор за самата употреба на автомобилите.