TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку кафиња на ден се премногу?

Н.Македонија - 25.11.2023

За многумина денот е незамислив без шолја кафе, особено омиленото утринско кафе, кое претставува вистински почеток на денот. Но со оглед на тоа што често следува друго, а потоа трето, се поставува прашањето колку кафе е премногу.

КАФЕНЦЕ ПРЕД ПОЈАДОК? Дали навистина не е добро да пиете кафе на гладно?

+инфо - 24.11.2023

И покрај упорните совети на лаиците, научната заедница нема цврсти докази дека пиењето кафе на празен желудник е штетно. Всушност, консумирањето на кафе има ист ефект врз нашето тело без разлика дали го пиеме на гладно или после оброк.

Прва конференција за Бариста во организација на ИТЕМ

Независен - 24.11.2023

Здружението на граѓани Институт за туризам, едукација и менаџмент – ИТЕМ, организира завршна конференција на проектот „Бариста – совршен познавач на кафе! – Поддршка на младите баристи од ЕУ “, дел од Еразмус + програмата на Европската Унија, ...

Барист – професионалец и уметник, кафе културата важна за туризмот

Бизнис Вести - 24.11.2023

Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од туристичката индустрија, беше речено на денешната прва конференција за ...

Прва конференција за Бариста во организација на ИТЕМ

24Инфо - 24.11.2023

Здружението на граѓани Институт за туризам, едукација и менаџмент – ИТЕМ, организира завршна конференција на проектот „Бариста – совршен познавач на кафе! – Поддршка на младите баристи од ЕУ “, дел од Еразмус + програмата на Европската Унија, ...

Прва конференција за Бариста во организација на ИТЕМ

Канал5 - 24.11.2023

Како што информираат од здружението, конференцијата ќе се одржи во хотел Хилтон со почеток од 11 часот и на неа ќе бидат претставени резултатите од Проектот „Бариста“ кој трае една година.

Барист – професија и уметност, кафе-културата важна за туризмот

Независен - 24.11.2023

Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од туристичката индустрија, беше речено на денешната прва конференција за ...

Баристи: Од кафето знаат да направат уметност, но тоа не е доволно

Курир - 24.11.2023

Засега во земјава мал е бројот и на кафетерии специјализирани само за кафе. Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од ...

Барист – професија и уметност, кафе-културата важна за туризмот

Бриф - 24.11.2023

Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од туристичката индустрија, беше речено на денешната прва конференција за ...

Барист - професија и уметност, кафе-културата важна за туризмот

Канал5 - 24.11.2023

Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од туристичката индустрија, беше речено на денешната прва конференција за ...

Во Македонија во просек се пијат околу два милиони кафиња дневно

MakPress - 24.11.2023

Сите сакаме да седнеме на убаво, квалитетно кафе, да го платиме и да го испиеме во добро друштво. Но, кафето, освен традиција и уживање, може да биде и сериозен сегмент од туристичката индустрија, беше речено на денешната прва конференција за ...