TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Заврши времето на понижување и манипулирање на ВМРО-ДПМНЕ врз земјоделците

Макфакс - 14.02.2018

Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денеска изнесува 217.5 денари – зборот е збор, соопштија од СДСМ. „Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата ...

Сојузот на тутунари задоволен од зголемените субвенции и очекува нивна исплата по законскиот крај на откупот

Канал 77 - 14.02.2018

Сојузот на тутунопризводители ја поздрави одлуката на Владата за зголемување на субвенците на тутунопроизводителите на 80 денари од килограм за прва, 70 денари од килограм за втора и 60 денари од килограм за трета и четврта клас,.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

24 Вести - 13.02.2018

Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции, изјави министерто за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Целта на владата не е само да се зголеми производството на тутун, туку и да се подобри квалитетот на истиот.

Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите

Сител - 13.02.2018

Државата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите. Наместо 60 денари како досега, за реколатата 2017 производителите во зависност од класата ќе добијат и до 80 денари по килограм информираше министерот Николовски.

Владата ги зголеми субвенциите за тутунот

А1 On - 13.02.2018

На денешната седница владата ги разгледа и ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции со ...

Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите

Алсат-М - 13.02.2018

И покрај препораките на Светската здравствена организација да се лимитираат количините на произведен тутун, Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите. Од Министерството за земјоделство велат дека ги почитуваат препораките но, се додека ...

Повисоки субвенции за тутун, законско укинување на евидентните листови

МРТ - 13.02.2018

Владата донесе одлука за зголемување на субвенциите за тутун. Ќе се стимулира квалитетот. Производителите на прва класа ќе добиваат по 80 денари за килограм. Предвидено е и олеснување на процедурите. Ќе се укине поднесувањето на евидентните листови..

(Видео) Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Макфакс - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Сител - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Ќе се менува Законот за тутун и тутунски производи

Канал 77 - 13.02.2018

Ќе се менува Законот за тутун и тутунски производи. Ова денеска го најави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, кој очекува предложеното законско решение наскоро да влезе во процедура.

СДСМ: Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денес изнесува 217.5 денари

Слободен Печат - 14.02.2018

„Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата 2017 година. Зборот е збор. Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво.

Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Тера - 14.02.2018

Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции, изјави министерто за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Целта на владата не е само да се зголеми производството на тутун, туку и да се подобри квалитетот на истиот.

Ќе се зголемат субвенциите за тутунот

+инфо - 13.02.2018

Одлуката се однесува на целокупната количина тутун според категориите и типовите опфатени со уредбата за критериуми за субвенционирање на тутун. Владата на денешната седница ги усвоила измените и дополнувањата на Уредната за критериуми за ...

(Видео) Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Вечер - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Телма - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

СДСМ: Заврши времето на понижување и манипулирање на ВМРО-ДПМНЕ врз земјоделците

Вечер - 14.02.2018

Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денеска изнесува 217.5 денари – зборот е збор, соопштија од СДСМ. „Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата ...

Тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за реколтата од 2017

МКД - 13.02.2018

На денешната седница Владата ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции со што директно се ...

(ВИДЕО) Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

А1 On - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта...

Н.Македонија - 13.02.2018

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

СДСМ: Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денес изнесува 217.5 денари - зборот ...

Канал5 - 14.02.2018

Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата 2017 година. Зборот е збор. Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво.

Николовски: Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции

Мета - 13.02.2018

Тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции почнувајќи од реколтата 2017 година, информираше денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој рече дека се направени измени во висината на субвенциите, со што, ...

Повисоки субвенции за тутун за новата реколта

+инфо - 13.02.2018

Владата одлучи субвенцијата за прва класа тутун да изнесува 80 денари по килограм, за втора класа 70 денари, а за трета и четврта 60 денари. Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, ...

СДСМ: Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денес изнесува 217.5 денари

А1 On - 14.02.2018

„Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата 2017 година. Зборот е збор. Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво.

За новата реколта тутунарите ќе добијат поголеми субвенции

Денар - 13.02.2018

Владата на денешната седница во уредбата за директни плаќања за 2018 година ја дефинира висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Повисоки субвенции за тутун за новата реколта

Бриф - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

СДСМ: Заврши времето на понижување и манипулирање на земјоделците

+инфо - 14.02.2018

Субвенцијата за прва класа тутун ќе изнесува 80 денари по килограм, што е прво ниво. За втора класа, ќе изнесува 70 денари, а за трета класа 60 денари Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денеска изнесува 217.5 ...

(ВИДЕО) Николовски: Зборот е збор, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции

iPortal - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Канал5 - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

СДСМ: Заврши времето на понижување и манипулирање на ВМРО-ДПМНЕ врз земјоделците

Точка - 14.02.2018

Во времето на ВМРО-ДПМНЕ цената на тутунот беше помала од 190 денари, а таа денеска изнесува 217.5 денари – зборот е збор, соопштија од СДСМ. „Производителите на тутун ќе добиваат повисоки субвенции за секој килограм тутун, започнувајќи од реколтата ...

Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Точка - 13.02.2018

Владата на денешната седница во уредбата за директни плаќања за 2018 година ја дефинира висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Владата донесе одлука да ги зголеми субвенциите за тутун

еМагазин - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Владата ја дефинираше висината на субвенциите за тутун: Еве колку пари ќе се субвенционира по килограм

Бизнис Вести - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Интегралнио говор од прес-конференцијата на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

Николовски: Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции

Локално - 13.02.2018

Tутунарите ќе добиваат повисоки субвенции почнувајќи од реколтата 2017 година, информираше денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој рече дека се направени измени во висината на субвенциите, со што, ...

Николовски најави повисоки субвенции за тутунарите

Press24 - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

(ВИДЕО) Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Поглед - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Слободен Печат - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.