TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!

USB - 09.08.2020

По краткиот престој на францускиот модел Renault Clio на тронот како најбаран во Европа, VW Golf на крајот од првото полугодие на 2020 година е на првото место. Со испорачани 134.045 единици во првите шест месеци од 2020 година, VW Golf ја држи ...

Renault Zoe, Tesla, e-Golf…. Кои се најпродаваните електрични возила годинава во Европа

24auto - 08.08.2020

Продажнните бројки за првата половина од годината во Европа се веќе сумирани, а со самото тоа познато е кои електрични возила се најпрдоавани. На првата позиција како најпродавано електрично возило на “Стариот континент” се наоѓа Renault Zoe со ...

Најбараниот модел светот во првата половина од 2020 година е Toyota Corolla

Додај Гас - 08.08.2020

И додека бестселерот на Volkswagen е неприкосновен на европскиот пазар, тогаш на глобално ниво таа титула ја носи веќе добро познатиот „Јапонец“ Најпродаваниот модел во светот за првите шест месеци од 2020 година е Toyota Corolla.