TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Потврдени намерите за отворање на нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Press24 - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Новиот граничен премин со Грција ќе биде изграден за 4 години

Макфакс - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Дефинитивно ќе се отвора граничниот премин „Маркова нога – Лемос“ со Грција

+инфо - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Потврдени намерите за отворање на нов  граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

24Инфо - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Ќе се отвори нов граничен премин меѓу Македонија и Грција

Курир - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Канал5 - 12.02.2019

На состанокот била потврдена намерата на двете земји реализацијата на овој стратешки проект да започне што побргу, во интерес на жителите на двете страни од границата. Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Независен - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

MTM - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Сител - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Ќе биде отворен нов граничен премин кон Грција во преспанскиот регион

ТВ21 - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Ќе се отвора нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Нетпрес - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Локално - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Н.Македонија - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје одржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Новиот граничен премин со Грција ќе биде изграден за 4 години

Денар - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Македонија и Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје одржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање нов граничен премин во месноста Маркова ...

Новиот граничен премин со Грција ќе биде изграден за 4 години

Точка - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Македонија и Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје одржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање нов граничен премин во месноста Маркова ...

Македонија и Грција сакаат да отворат нов граниќен премин кај Маркова Нога

1tv - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Со средства од ИПА ќе се отвора преминот Маркова нога помеѓу Македонија и Грција

Мета - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Македонија и од Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговарало за подготвителните активности за отворање на нов граничен премин во месноста ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Слободен Печат - 12.02.2019

Од страна на Министерството за надворешни работи веќе се подготвува основниот документ кој што според ИПА правилата ќе биде трилатерален меѓу Република Македонија, Република Грција и Република Албанија.

Ќе биде отворен нов граничен премин кон Грција во преспанскиот регион

4NEWS - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

А1 On - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

МЛС: Потврдени намерите за отворање нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Опсервер - 12.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Ќе се отвори нов граничен премин со Грција во Преспанскиот регион

Република - 13.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...

Ќе се отвори нов граничен премин меѓу Македонија и Грција

Скопје инфо - 13.02.2019

Работни групи на техничко ниво од Република Македонија и од Република Грција, како и претставници на Делегацијата на Европската Унија, денеска во Скопје оддржаа состанок на кој се разговараше за подготвителните активности за отворање на нов граничен ...