TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Погледнете како македонските Твитерџии ја направија новогодишната елка од пластични шишиња

Кајгана - 28.12.2011

Со цел да се подигне свеста за рециклирање кај нашите граѓани, македонските Твитерџии во неделата се собраа во Градскиот парк во Скопје и направија еко-елка од пластични шишиња.

Видео: Како се правеше „твитер елката“

Кирилица - 28.12.2011

На 25.12.2011 упорните Твитерџии сложно се собраа и ја направија еко-елката од пластични шишиња, со цел да се подигне свеста за рециклирање кај македонските граѓани.

Еко – елка во Градски парк во Скопје

iLike - 28.12.2011

Инспирирани од која беше поставена во првата половина на месец декември во Литванија, македонските твитерџии и блогери на 25.12.2011 година (недела) инсталираа еко – елка во Градкиот парк во Скопје.

Екоелка од 1.000 пластични шишиња

Утрински - 28.12.2011

Пријатели, блогери и активисти од твитер-заедницата решија да го кренат рециклирачкиот дух на повисоко ниво. Во Градскиот парк направија новогодишна елка од пластични шишиња висока четири и широка ...

Македонските твитерџии направија Новогодишна елка од стотици пластични шишиња

IT.mk - 26.12.2011

Со цел да се подигне еколошката свест кај граѓаните, група македонски твитерџии и блогери направија Новогодишна елка од околу 1.000 пластични шишиња.

Елка од 1000 пластични шишиња „никна“ во Градскиот парк

+инфо - 26.12.2011

Социјалната мрежа Твитер овој пат ги мобилизираше нејзините корисници за еколошки цели. Со цел да се подигне еколошката свест група македонски твитерџии и блогери направија новогодишна елка од околу ...

Најскапите новогодишни елки

Црнобело - 26.12.2011

Елки од чисто злато, дијаманти, накит, сваровски кристали, а и највисоката чоколадна елка на светот! Елко, елко, порасни уште две-три милиончиња...

Елка од пластични шишиња го краси Градскиот парк

Курир - 26.12.2011

Како апел за подигнување на свеста на граѓаните за чување на животната околина, вчера во скопскиот Градски парк никна новогодишна елка од пластични шишиња, иницирана и изградена од припадниците на ...

Скопје доби „твитер елка“ од пластични шишиња

Кирилица - 26.12.2011

Вчера во Градскиот парк во Скопје никна новата елка, иницирана и изградена од страна на припадниците на Твитер заедницата во Македонија, како апел за подигнување на свеста на граѓаните за чување на ...

Твитерџиите во Градскиот парк направија новогодишна елка од пластични шишиња

Sky - 26.12.2011

Четири и пол метра висина и три метра ширина се димензиите на новогодишната пластична елка која што вчера изникна во Градскиот парк во Скопје.

Новогодишна елка од пластични шишиња го краси Скопје

eReporter - 26.12.2011

Новогодишна елка од пластични шишиња која наместо традиционалните лампиони ја красат стари цедеа никна во Градскиот парк во Скопје.

Новогодишно еко-дрво никна во Градскиот парк

Н.Македонија - 26.12.2011

Новогодишната елка од пластични шишиња порасна над четири и пол метри во висина, а во ширина се протега на три метри. За нејзино китење наместо традиционалните лампиони, беа употребени стари цедеа ...