TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ бара нов попис со стари правила?!

Вечер Прес - 09.01.2012

Владејачкото мнозинство бара од опозицијата да го повлече предлогот со кој бара пописот да се одржи во април годинава, за најпрвин да се утврдат критериумите за регуларен попис што ги бара Еуростат ...

Жесток конфликт за пописот

Алфа - 09.01.2012

Власта и опозицијата го направија првиот политички судир во 2012 година. Во парламентот се дискутираше за предлогот на СДСМ - во Македонија да се спроведе попис од 1 до 15 април.

Расправата за Предлог-законот за попис ќе продолжи утре

Н.Македонија - 09.01.2012

Расправата за Предлогот на закон за попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија, во прво читање, поднесен од опозициските СДСМ, НСДП, ЛП и ПЕИ кои бараат попис од 1-ви до 15 април ...

Пописот да биде според повисоки стандарди од тие на ЕУРОСТАТ

Канал5 - 09.01.2012

Попис што ќе почива на стандарди повисоки и од оние на ЕУРОСТАТ, очекува владејачката ВМРО-ДПМНЕ. Предлог - законот за попис продолжи во Собранието и во новата година, овој пат без жестоки дискусии.

Жестока собраниска дебата за пописот

+инфо - 09.01.2012

Пратениците на денешната 16. седница во Собранието, жестоко ја започнаа новата година со расправа по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија 2012 ...

Пописот отвори жестока собраниска дебата

Sky - 09.01.2012

Денеска се одржува 16. седница во Собранието, каде се расправа по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија 2012 година, во прво читање, поднесен од ...

Пратениците расправаат за пописот

Курир - 09.01.2012

Пратениците во Собранието расправаат за Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите, поднесен од опозицијата. Пратеничката група на СДСМ бара пописот да се одржи од 1. до 15.

Пратениците расправаат по Предлог-законот за попис на населението

МРТ - 09.01.2012

Собранието на Република Македонија денеска ја продолжи 16.седница со општата расправа по Предлог-законот за попис на населението,домаќинствата и становите во Република Македонија 2012 година, во прво ...

Пратениците денес расправаа за Законот за попис

Press24 - 09.01.2012

Предлог - законот за попис продолжи во Собранието и во новата година, овој пат без жестоки дискусии. Опозицијата и натаму бара политичка одговорност за потрошените пари од попаднатиот попис во ...

Пратениците се скараа за Предлог-законот за попис

Сител - 09.01.2012

Собранието на Република Македонија денеска ја продолжи 16. седница со општата расправа по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија 2012 година, во ...