TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Скопски легури“ ќе копаат манган од Стогово

Дневник - 19.06.2013

Од понудените 424.000 евра и средствата што ќе се плаќаат врз основа на концесиски надоместок, 78 отсто ќе бидат приход на општините Kичево, Дебар, Струга и Дебарца, а 22 отсто ќе одат во државниот ...

Манганот ќе го вивне индустрискиот раст и БДП

Вечер - 18.06.2013

Компанијата "Скопски легури мајниг" стартува со експлоатација на манган во најголемиот рудник за манган во регионот - Стогово кај Кичево.

И општина Дебрца очекува економски бенефит од издавањето на рудникот Стогово

OhridNews - 19.06.2013

Рудникот Стогово, кој во еден дел припаѓа во општина Дебрца е издаден под концесија. Иако во најголем дел рудникот е на територија на општината Кичево, Локалната самоуправа во Дебрца смета дека од ...

Рудникот Стогово даден под концесија

24 Вести - 18.06.2013

Кичевскиот рудник Стогово доби концесионер. Скопски легури “Мајнинг“ достави понуда од 26 милиони денари. Оваа инвестиција, според министерот Сарачини треба да обезбеди нови вработувања и да ...

Манганот од Стогово повторно ќе се ископува

Сител - 18.06.2013

Манганот од Стогово повторно ќе се ископува. Скопски легури Мајнинг ја доби концестијата за екплоатација на рудникот во Кичево. Првичната инвестиција изнесува над 400 000 евра.

Манганот повторно ќе се ископува од Стогово

Sky - 18.06.2013

Концесијата за ископување на манганот од рудникот од Стогово ја доби скопски легури „Мајнинг“. Првичната инвестиција во рудникот ќе изнесува 400.000 евра а се предвидуваат и нови вработувања.

Рудникот „Стогово“ доби концесионер

Кичево.мк - 18.06.2013

Фирмата Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје е новиот концесионер за рудникот за манган „Стогово“, крај Кичево. Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска треба да го врачи договорот за концесија ...

Во Стогово повторно ќе се експлоатира манган

+инфо - 18.06.2013

Манганот во рудникот Стогово кај Кичево повторно ќе се експлоатира. „Скопски Легури Мајнинг“ во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација.

Стогово, нова инвестиција за експлоатација на манган

Макфакс - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сараќини и Денис Корнијенко сопственикот на Скопски Легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје го потпишаа договорот за експлоатација на минерална суровина-манган за локалитетот ...

Рудникот Стогово под концесија за ископ на манган

Република - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг – Скопје во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Канал5 - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг - Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Манганот повторно ќе се ископува на Стогово

Primetime - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг - Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Денешен - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг – Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Економски - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг – Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Локалитетот Стогово доби нов концесионер

Press24 - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг - Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Lider - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг – Скопје денеска потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово со нов концесионер

Maxim - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг - Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Курир - 18.06.2013

Скопски легури Мајнинг - Скопје денеска во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

Рудникот Стогово издаден под концесија на Скопски легури Мајнинг

Фактор - 18.06.2013

Во Министерството за економија денеска Скопски легури Мајнинг – Скопје потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

„Скопски легури Мајнинг“ ќе ископува манган во Стогово

Утрински - 18.06.2013

„Скопски легури Мајнинг“ од Скопје вчера во Министерството за економија потпиша договор за концесија за експлоатација на манган од локалитетот Стогово во Кичевско.

### Рудникот Стогово издаден под концесија за ископ на манган

Орбис - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сарачини изрази задоволство и посочи дека оваа инвестиција значи и нови вработувања што ќе биде од огромно значење за локалното население во западна Македонија и ...

Скопски легури ќе врши експлоатација на манган

Република - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе му го врачи договорот за концесија на минерална суровина – манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје.

Скопски легури Мајнинг ќе го добие договорот за концесија за Стогово

Press24 - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе му го врачи договорот за концесија на минерална суровина - манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје.

Концесија за манган на локалитетот Стогово

Lider - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сараќини денеска треба да го додели договорот за концесија на минерална суровина – манган на локалитет Стогово, кој се наоѓа на територија на општините Дебар, Кичево и ...

Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ концесионер за локалитетот Стогово

Курир - 18.06.2013

Договорот за концесија на минерална суровина - манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје денеска ќе му биде врачен од страна на министерот за економија Ваљон ...

Концесија за манган за Скопски легури Мајнинг

Економски - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе му го врачи договорот за концесија на минерална суровина – манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје.

Концесија за манган за Скопски легури Мајнинг

Maxim - 18.06.2013

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе му го врачи договорот за концесија на минерална суровина - манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје.