TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На обвинетите од „Змиско око“ неоправдано им бил продолжен притворот

Deutsche Welle - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права ја соопшти пресудата по предметот „Василковски и 37 други против РМ“, според која прекршен е член 5 став 3 – правото на слобода и сигурност од Европската конвенција ...

Стразбур - Обвинетите од „Змиско око“ неоправдано долго во притвор

Р.С.Европа - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинетите во акцијата „Змиско око“.

Суд за човекови права: Обвинетите од акцијата „Змиско око“ неправедно притворени

Нетпрес - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права денес ја соопшти пресудата по предметот “Василковски и другите против Република Македонија“, во која едногласно се вели дека е прекршен членот 5 став 3 – правото на ...

Обвинетите од „Змиско око“ биле неправедно притворени

Макфакс - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права денеска ја соопшти пресудата за обвинетите од акцијата „Змиско око“ дека биле неправедно притворени и задржувани во притвор, пренесува „Дојче Веле“ на македонски ...

Пресуда на Европскиот суд за човекови права за случајот „Змиско око“

Сител - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против Република Македонија имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинетите во акцијата ...

Повреда на човековите права во „Змиско око“

А1 - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против Република Македонија имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинетите во акцијата ...

Судот во Стразбур пресуди во корист на обвинетите во аферата Змиско око

Канал5 - 28.10.2010

Обвинетите од Змиско око неоправдано биле држени во притвор повеќе од 8 месеци- пресече Европскиот суд за човекови права.

Судот во Стразбур се произнесе за случајот „Змиско око“

Курир - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права во Стразбур одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против Република Македонија имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинетите во акцијата ...

Во „Змиско око“ прекршени човековите права

Кирилица - 28.10.2010

Судот за човекови права пресуди на подносителите на жалбата да им се исплатат 2.000 евра за трошоци Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против ...

Пресуда на Европскиот суд за човекови права за случајот „Змиско око“

Алсат-М - 28.10.2010

Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против Република Македонија имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинбетите во акцијата ...

Пресуда на Европскиот суд за човекови права за случајот „Змиско око“

Идивиди - 28.10.2010

Стразбур, 28 октомври 2010 (МИА) - Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека во предметот Василковски и 37 други против Република Македонија имало неоправдано и продолжено задржување во ...