TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ски-центарот Кожуф продаден на инвеститор од Дубаи

Шпиц - 16.11.2010

Интернационалната групација МГ со седиште во Дубаи и официјално е новиот доминантен сопственик во ски-центарот Кожуф. Во локалната самоуправа во Кавадарци, претставниците на компанијата рекоа дека со ...

Пари од Дубаи за ски-центарот „Кожуф“

Утрински - 16.11.2010

КАВАДАРЦИ - Интернационалната групација МЏ со седиште во Дубаи од вчера и официјално стана доминантен сопственик на скијачкиот центар „Кожуф“.

Дубаи влезе во ски-центарот „Кожуф“

Дневник - 16.11.2010

Групација МГ од Дубаи ќе инвестира 200 милиони евра за целосна реализација на проектот „Ски-центар Кожуф“, кој е привлечна туристичка дестинација поради природните убавини и близината на Егејското ...

Ски-центарот Кожуф продаден на инвеститор од Дубаи

МРТ - 16.11.2010

Интернационалната групација MG со седиште во Дубаи од денеска и официјално е новиот доминантен сопственик во ски-центарот Кожуф.

Ски-центарот Кожув продаден на инвеститор од Дубаи

Н.Македонија - 16.11.2010

Се планира првична инвестиција од 200 милиони евра, а единствен проблем била патната инфраструктура што води до скијачките патеки Интернационалната групација МГ“ со седиште во Дубаи е нов доминантен ...

Македонија - Фирма од Дубаи го купи "Кожуф"

Вест - 16.11.2010

Интернационалната компанија МЏ со седиште во Дубаи, првично ќе инвестира 200 милиони евра во Скијачкиот центар, а изградбата и менаџирањето со "Кожуф" и се доверени на канадската корпорација "Селект ...

Пари - Компанија од Дубаи го купи ски-центарот „Кожуф“

Време - 16.11.2010

Интернационалната групација „МГ“ со седиште во Дубаи од вчера е новиот доминантен сопственик на ски-центарот „Кожуф“. Претставниците на компанијата велат дека со првичната инвестиција од 200 милиони ...

Ски-центарот Кожуф продаден на инвеститор од Дубаи

МК-Фондови - 16.11.2010

Интернационалната групација MG со седиште во Дубаи од вчера и официјално е новиот доминантен сопственик во ски-центарот Кожуф.

Ем-Џи влегува со инвестиција од 200 милиони евра

Вечер - 15.11.2010

-Уверен сум дека "Ски Кожуф" ќе биде еден од најголемите скијачки центри пошироко, а со поддршка од странските инвеститори се надевам дека овој проект многу брзо ќе се реализира, рече директорот за ...