TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ел Масри ја победи Македонија во Стразбур

Алфа - 13.12.2012

Според Европскиот Суд за човекови права Македонија директно е одговорна за времето кое Калед ел Масри го помина во затвор во 2004 година откако беше уапсен при обидот да влезе во македонија како и за ...

Ел Масри во затвор ке добие 60.000 евра

Вечер - 13.12.2012

Земјава треба да му исплати 60 илјади евра на германскиот продавач на автомобили поради прекршување на основните човекови права.

Одлуката од Стразбур да биде поука

Deutsche Welle - 13.12.2012

Македонија мора да ја почитува пресудата на Судот за човекови права од Стразбур за Ел Масри, а државата е должна и да покрене постапка за утврдување на индивидуална одговорност за случајот, велат ...

Мињон ја поздрави пресудата за Ел Масри

Р.С.Европа - 13.12.2012

Претседателот на Парламентарното собрание на Советот на Европа Жан-Клод Мињон, ја поздрави пресудата на Европскиот Суд за човекови права во Стразбур по предметот Калед Ел Масри против Македонија.

Адвокатите на Ел Масри задоволни: Победи правдата

Deutsche Welle - 13.12.2012

Адвокатите на Ел Масри се задоволни од пресудата, бараат одговорност на оние во Македонија кои знаеле за случајот. Македонските претставници пак не ја коментираат одлуката на Судот за човекови права ...

Македонија да му плати на Ел-Масри 60.000 евра

Глас на Америка - 13.12.2012

Вака реши Европскиот суд за човекови права, пресудувајќи дека државата во случајот прекршила неколку членови на Европската конвенција за заштита на човековите права.

Стразбур пресуди - 60.000 евра отштета за Ел Масри

Утрински - 13.12.2012

Одлуката на Големиот судски совет на Судот во Стразбур е конечна, Македонија нема право на жалба Македонија ја прекрши европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, поради што ...

Богданов: Изјавата на поранешен министер за внатрешни работи директен доказ за пресудата за Ел Масри

Канал5 - 13.12.2012

Изјавата на поранешниот министер целосно е ставена и во пресудата во случајот Масри и во неа поранешниот министер потврдил дека Масри бил задржан 23 дена во Македонија по што бил предаден на ...

Македонија осудена – мора да му плати 60.000 евра на Ел-Масри

МК News - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда – Македонија прекршила неколку членови на Европската конвенција за заштита на човековите права и на германскиот граѓанин од либанско потекло Калед ...

Стразбур: Македонија виновна за случајот Ел Масри

Deutsche Welle - 13.12.2012

Македонската држава ги повредила основните човекови права на Германецот со либанско потекло и ќе мора да му исплати отштета од 60 илјади евра пресуди Судот во Стразбур Европскиот суд за човекови ...

Пресуда против Македонија за случајот Масри

Deutsche Welle - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур донесе пресуда за предметот Калед Ел Масри против Македонија. Судот заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права.

Стразбур: Македонија да му плати 60.000 евра на Ел Масри

Primetime - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур ја донесе одлуката во случајот Ел Масри-Македонија. Калед Ел Масри го доби спорот против нашата државата, која ќе треба да му исплати оштета во висина од ...

Стразбур одлучи: Калед Ел Масри е жртва, Македонија е виновна

Сител - 13.12.2012

Македонија е виновна за апсењето на Калед ел Масри и треба да му плати оштета од 60.000 евра. Судот за човекови права во Стразбур пресуди дека на германскиот државјанин со либанско потекло му се ...

Македонија треба да плати отштета од 60 илјади евра за случајот Масри

24 Вести - 13.12.2012

60 илјади евра Македонија треба да му исплати на Калед Ел Масри – пресуди Судот за човекови права во Стразбур. Тој пред судот во Стразбур ја тужеше Македонија поради кршење на повеќе начела од ...

Стразбур пресуди: Македонија виновна за апсењето на Масри

Дневник - 13.12.2012

Македонија му ги прекршила човековите права и треба да му плати 60.000 евра отштета на германскиот државјанин со либанско потекло Калед ел Масри кој бил уапсен во 2003 година, држен 23 дена во ...

Дали Стразбур ја затвори македонската приказна за ЦИА и Масри?

Канал5 - 13.12.2012

Калед Ал Масри ја победи Македонија, а судот за човекови права во Стразбур одлучи дека пред 8 години државата му ги прекршила човековите права кога го уапсила, задржала и предала на агенти на ЦИА кои ...

Македонија треба да му плати 60 илјади евра оштета на Ел Масри

Р.С.Европа - 13.12.2012

Европскиот Суд за човекови права во Стразбур заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, јавува новинската агенција МИА.

Македонија го изгуби спорот со Ел Масри во Стразбур

24 Вести - 13.12.2012

Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри. Вака гласи пресудата на Европскиот Суд за човекови права во Стразбур кој денеска едногласно одлучи дека бил ...

Богданов: Изјавата на поранешен министер за внатрешни работи клучен доказ за пресудата за Ел Масри

Press24 - 13.12.2012

Република Македонија ќе му ја исплати оштетата на Калед Ел Масри според пресудата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур Ова го изјави Kостадин Богданов, в.д.

Судот во Стразбур ја објави пресудата за Ел Масри

А1 On - 13.12.2012

Европскиот Суд за човекови права во Стразбур заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, јави дописникот на МИА.

Стразбур одлучи: Калед ел-Масри е жртва, Македонија ќе плати 60.000 евра

+инфо - 13.12.2012

Калед ел-Масри ја доби правната битка во Европскиот Суд за човекови права против Македонија. Судот во Стразбур одлучи дека Македонија ги прекршила Членот 3 од Европската конвенција за човекови права, ...

Македонија треба да му плати 60.000 евра на Ел Масри

еВести - 13.12.2012

Европскиот Суд за човекови права во Стразбур заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, јави дописникот на МИА.

Калед Ел Масри ја доби Македонија во Стразбур

Канал5 - 13.12.2012

Судот за човекови права со Стразбур денеска пресуди дека македонските власти ги прекршиле човековите права на Калед ел Масри во 2003 година.

Стразбур пресуди – Македонија виновна за случајот Ел Масри, досудени 60 илјади евра отштета

Либертас - 13.12.2012

Македонија сериозно ги повредила човековите права во случајот со апсењето и предавањето на ЦИА, на Германецот со либанско потекло, Калед Ел Масри, пресуди Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

Македонија треба да му плати 60.000 евра отштета на Ел Масри

Хајд Парк - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур заклучи дека во случајот Ел Масри – Македонија, нашата држава ја прекршила европската конвенција за човекови права.

Стразбур: Македонија да му плати 60.000 евра отштета на Ел-Масри

Sky - 13.12.2012

Ел-Масри ја доби битка во Европскиот Суд за човекови права против Македонија. Одлуката на Судот во Стразбур е тоа дека, Македонија ги прекршила Членот 3 од Европската конвенција за човекови права, ...

Објавена пресудата за случајот Ел Масри-Македонија

Maxim - 13.12.2012

Според Европскиот суд за човекови права во Стразбур заклучи дека во случајот Ел Масри-Македонија, нашата држава ја прекршила европската конвенција за човекови права Европскиот Суд за човекови права ...

Стразбур денеска ќе пресуди за спорот Ел-Масри против Македонија

+инфо - 13.12.2012

Судот за човекови права во Стразбур денеска ќе ја објави пресудата во случајот на Калед ел-Масри кој ја тужи Република Македонија за кршење на неколку члена од Европската конвеција за човекови права, ...

Судот во Стразбур пресуди: случајот Ел-Масри ја чини Македонија 60.000 евра

МКД - 13.12.2012

Судот за човекови права во Стразбур во случајот на Калед ел-Масри пресуди – Македонија е виновна и треба да плати 60.000 евра.

Денеска Судот за човекови права во Стразбур ќе пресуди за Ел-Масри - Македонија

Maxim - 13.12.2012

Денеска Судот за човекови права во Стразбур ќе донесе одлука за спорот Калед ел-Масри-Македонија Имено, Масри ја тужи Македонија поради кршење на неколку члена од Европската конвеција за човекови ...

Пресуда за спорот на Ел-Масри против Македонија

Sky - 13.12.2012

Денеска ќе биде објавена пресудата во случајот на Калед ел-Масри од страна на Судот за човекови права во Стразбур. Во овој случај Калед ел-Масри ја тужи Република Македонија за кршење на неколку ...

Денеска судот во Стразбур ќе пресуди за спорот Ел-Масри - Македонија

Press24 - 13.12.2012

Денеска Судот за човекови права во Стразбур ќе донесе одлука за спорот Калед ел-Масри-Македонија Имено, Масри ја тужи Македонија поради кршење на неколку члена од Европската конвеција за човекови ...

Денеска во Стразбур пресуда за тужбата на Калед ел-Масри за Македонија

БезПардон - 13.12.2012

Судот за човекови права во Стразбур денеска се очекува да ја објави пресудата во случајот на Калед ел-Масри по тужбата против Македонија за кршење на неколку члена од Европската конвеција за човекови ...

Пресуда во случајот Ел Масри против Македонија

Макфакс - 13.12.2012

Во четврток во 11 часот Големиот судски совет на Европскиот суд за човекови права на јавна седница ќе ја објави пресудата од случајот на германскиот граѓанин Калед Ел-Масри против Република ...

Стразбур: Македонија виновна за случајот Ел Масри

Таратур - 13.12.2012

Македонската држава ги повредила основните човекови права на Германецот со либанско потекло и ќе мора да му исплати отштета од 60 илјади евра пресуди Судот во Стразбур.

Судот во Стразбур пресуди во полза на Калед ел Масри во случајот против Македонија

eReporter - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур денеска во случајот за предметот Калед Ел Масри против Македонија заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права.

Македонија го изгуби спорот со Ел Масри во Стразбур

Inpress - 13.12.2012

Стразбур, 13. декември 2012 (ИНПРЕС) Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, гласи пресудата на Европскиот Суд за човекови права во Стразбур.

Богданов: Изјавата на поранешен министер за внатрешни работи клучен доказ за пресудата за Ел Масри

Maxim - 13.12.2012

Република Македонија ќе му ја исплати оштетата на Калед Ел Масри според пресудата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур Ова го изјави Kостадин Богданов, в.д.

Објавена пресудата за случајот Ел Масри - Македонија

Press24 - 13.12.2012

Според Европскиот суд за човекови права во Стразбур заклучи дека во случајот Ел Масри-Македонија, нашата држава ја прекршила европската конвенција за човекови права Европскиот Суд за човекови права ...

Македонија треба на ел Масри да му исплати 60.000 евра, пресуди Стразбур

БезПардон - 13.12.2012

Судот за човекови права со Стразбур денеска пресуди дека македонските власти ги прекршиле човековите права на Калед ел Масри во 2003 година.

Пресуда за спорот Ел-Масри против Македонија во Стразбур

24 Вести - 13.12.2012

Судот за човекови права во Стразбур денеска треба да ја објави пресудата за тужбата на Калед ел-Масри против Република Македонија.

Во Стразбур денеска пресуда за случајот Ел - Масри

Сител - 13.12.2012

Денеска во 11 часот Големиот судски совет на Европскиот суд за човекови права на јавна седница ќе ја објави пресудата од случајот на германскиот граѓанин Калед Ел-Масри против Република Македонија.

Богданов: Изјавата на поранешен министер за внатрешни работи клучен доказ за пресудата за Ел Масри

А1 On - 13.12.2012

Република Македонија ќе му ја исплати оштетата на Калед Ел Масри според пресудата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Ова го изјави за МИА Костадин Богданов, в.д.

Македонија треба да му плати 60.000 евра отштета на Ел Масри

Макфакс - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур заклучи дека во случајот Ел Масри - Македонија, нашата држава ја прекршила европската конвенција за човекови права.

Ел Масри ќе добие отштета 60.000 евра од Македонија

Н.Македонија - 13.12.2012

Европскиот Суд за човекови права во Стразбур заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри, јави дописникот на МИА Европскиот Суд за човекови ...

Пресуда за тужбата на Ел Масри против Македонија

eReporter - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права на јавна седница денеска треба да ја објави пресудата од случајот на германскиот граѓанин Калед Ел-Масри против Република Македонија.

Големиот судски совет во Стразбур денеска ќе пресуди за Масри

Дневник - 13.12.2012

Големиот судски совет на Европскиот суд за човекови права во Стразбур се очекува денеска да ја донесе пресудата за случајот што го поведе германскиот државјанин со либанско потекло Kалед ел Масри ...

Македонија ќе треба да му плати 60.000 евра на Ел Масри

Нетпрес - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур одлучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Ел Масри.

Македонија виновна - го загуби спорот со ел Масри

Телма - 13.12.2012

Европскиот Суд за човекови права во Стразбур заклучи дека Македонија ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Калед Ел Масри.

Македонија треба да му плати 60.000 евра отштета на Ел Масри

Кајгана - 13.12.2012

Европскиот суд за човекови права во Стразбур заклучи дека во случајот Ел Масри - Македонија, нашата држава ја прекршила европската конвенција за човекови права.