TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мемориски картички за транспорт низ европските патишта

Алсат-М - 22.11.2010

Сите шлепери и автобуси кои се дел од меѓународниот сообраќај треба да имаат дигитални тахографи, кои ќе кажуваат колку време возел шоферот и кој е идентитетот на лицето што го вози возилото.

Мемориски картички задолжителни за сите камиониџии што возат во ЕУ

Канал5 - 22.11.2010

Од идната година мемориски картички ќе го мерат работното време на возачите на автобуси и камиони што возат во Европската Унија. Ќе почнат да се применуваат од идната година.

Мемориски картички за контрола на возачите на камиони

Телма - 22.11.2010

Од наредната година, возачите на автобуси и на камиони, нема да смеат да возат подолго од 8 часа за едно деноноќие. Тоа ќе се контролира со посебни контролни картички, а непочитувањето ќе се казнува ...

Нема возење во Европа без мемориска картичка

Курир - 22.11.2010

На прес-конференција во Стопанската комора на Македонија на тема „Примената на дигиталните тахографи и мемориските картички во патниот сообраќај“ беше соопштено дека СИЗ „Македонија сообраќај„ – ...

Мемориски картички за македонските превозници од 2011 година

Кирилица - 22.11.2010

СИЗ „Македонија сообраќај“ работи интензивно и ќе го испочитува рокот до 31 декември годинава за издавање мемориски картички кои треба да се вградат во дигиталните тахографи на патните превозници, ...

Ќе поскапува меѓународниот транспорт

Форум - 22.11.2010

Од идната година меѓународниот транспорт ќе поскапи со што ќе се зголеми времетраењето на турите поради примената на тахографи во камионите и автобусите кои мерат колку часа се возени и колку ...

Патните превозници од 2011.со мемориски картички во дигиталните тахографи на возилата

МРТ - 22.11.2010

СИЗ „Македонија сообраќај“ работи интензивно и ќе го испочитува рокот до 31 декември годинава за издавање мемориски картички кои треба да се вградат во дигиталните тахографи на патните превозници, ...

Тахографите придобивка за професионалните возачи

Макфакс - 22.11.2010

Со тахографите ќе се зголеми времетраењето на турите, но мислам дека ќе има придобивка за професионалните возачи кои ќе бидат дополнително ангажир..

Ќе поскапува меѓународниот транспорт

Макфакс - 22.11.2010

Од идната година меѓународниот транспорт ќе поскапи со што ќе се зголеми времетраењето на турите поради примената на тахографи во камионите и автоб..