TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема цитостатици во битолска Онкологија

Утрински - 18.08.2010

БИТОЛА - Нема цитостатици во Битола. Шеснаесет пациенти од Онколошкото одделение при Клиничката болница - Битола вчера соопштија дека им е прекината терапијата поради недостиг од лекот „таксол“.

Болни од рак во Битола без терапија

Дневник - 18.08.2010

Шеснаесет пациенти три недели го чекаат лекот, а од болницата велат дека доставувачите имаат проблем со увозот на цитостатикот Шеснаесет пациенти заболени од карцином со недели не можат да ја примат ...

16 пациенти без терапија

Вечер Прес - 17.08.2010

На 16 пациенти од Онколошкото одделение при Клиничка болница-Битола им е прекината терапијата, поради немање цитостатици и недостиг од лекот "таксол".

Клиниката за онкологија во Скопје ќе и позајми цитостатици на битолската болница

Сител - 17.08.2010

Клиниката за онкологија во Скопје во текот на утрешниот ден ќе и позајми на болницата во Битола одредена количина на цитостатици, соопштија денеска од Министерството за здравство.

Центарот за онкологија во Битола остана без цитостатици

Сител - 17.08.2010

Спасија Митревска беше единствената пациентка која денеска стигна до потребната терапија што ја прима во Регионалниот центар за онкологија во Битола.

Во Битола пациентите останаа без цитостатици

Форум - 17.08.2010

Пациентите во Регионалниот центар за онкологоја во Битола се соочуват со недостиг од цитостатици. Околу 16 пациенти се жалат дека не можат да ја добијат соодветната терапија веќе неколку седмици, а ...

Нема цитостатици во битолската болница

Телма - 17.08.2010

Нема цитостатици во битолската болница каде што се лекуваат болните од рак од цела југозападна Македонија. Некои пациенти не добиле терапија и по еден месец.

Прекината терапијата на 16 пациенти од Онколошкото одделение во Битола

Р.С.Европа - 17.08.2010

Шеснаесет пациенти од Онколошкото одделение при Клиничка болница-Битола денеска соопштија дека им е прекината терапијата поради немање цитостатици и недостиг од лекот „Таксол“.

Нема цитостатици за заболените од рак во Битола

Канал 77 - 17.08.2010

Пациентите во Регионалниот центар за онкологоја во Битола се соочуват со недостиг на цитостатици. Окоу 16 пациенти се жалат дека не можат да ја добијат соодветната терапија веќе неколку недели, а ...

Недостиг на цитостатска терапија во центарот за онкологија во Битола

А1 - 17.08.2010

Во регионалниот центар за онкологија во Битола повторно се појави дефицит на цитостатици. Во моментов најмалку 16 пациенти од три до четири недели чекаат да ја примаат потребната хемотерапија, а ...