TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дар-Мар и Владимир Величковиќ лауреати на Остен

Шпиц - 06.09.2010

Карикатуристот Дарко Марковиќ и француско-српскиот уметник Владимир Величковиќ се добитници на Гранпри за животно дело на Светската галерија на карикатура и на Светската галерија за цртеж за 2010 ...

Гест - Драган Поповски - 043

Окно - 06.09.2010

Досега објавените карикатури можете да ги видите тука карикатура 0 ...

Награда за животно дело за Дарко Марковиќ

Утрински - 06.09.2010

Светска галерија на уметноста на хартијата „Скопје 2010“, ги организира двете меѓународни манифестации единствени кај нас - Светската галерија на карикатури и Светската галерија на цртеж.

Објавени наградите на галерија „Остен“

А1 - 05.09.2010

Седумчленото меѓународно жири на Светската галерија „Остен“ ги соопшти имињата на наградените за цртеж и за карикатура. Добитници на Гран При наградените за животно дело се светски реномираниот ...

„Остен“ ги објави годинашните награди за карикатура и цртеж

Кирилица - 06.09.2010

Македонскиот карикатурист Дарко Марковиќ и српскиот реномиран сликар Владимир Величковиќ се годинашни добитници на Гран При наградите за животно дело од Светската галерија „Остен“ Вака одлучи ...

Светската галерија „Остен“ ги објави годинашните награди за карикатура и цртеж

Сител - 06.09.2010

Македонскиот карикатурист Дарко Марковиќ и српскиот реномиран сликар Владимир Величковиќ се годинашни добитници на Гран При наградите за животно дело од Светската галерија „Остен“.

Одбрани најдобрите цртежи и карикатури

Вечер - 05.09.2010

Остен и Светската галерија на уметноста на хартијата веќе 38 години ја одржуваат Светската галерија на карикатури, и Светската галерија на цртеж.