TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филип Втори поставен на плоштадот во Битола

А1 - 21.06.2011

По неколкугодишно очекување, утрово на плоштадот „Магнолија“ во Битола, на својот коњ „дојава“ македонскиот крал Филип Втори.

Поставен споменикот на Филип Втори во Битола

Канал5 - 21.06.2011

Во центарот на Битола на плоштадот „Магнолија“ денеска е поставен споменикот на Филип Втори Македонски, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола.

Поставен споменик на Филип Втори на плоштадот во Битола

Нетпрес - 21.06.2011

Утринава на плоштадот “Магнолија“ во Битола кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис- град претходник на Битола.

Филип Втори дојава на плоштад Магнолија

Канал 77 - 21.06.2011

Битола - Споменикот посветен на античкиот крал Филип Втори конечно дојава на плоштадот Магнолија во Битола. Денеска пред 7 часот започна поставувањето на коњаникот на мермерниот постамент, а дел од ...

Поставен споменикот на Филип Втори во Битола

Дневник - 21.06.2011

Споменикот на таткото на „Воинот на коњ“ од Скопје - Филип Втори рано изутрината околу 8 часот беше поставен на плоштадот „Магнолија“ во Битола.

И Филип Втори дојава заедно со Александар

+инфо - 21.06.2011

На само неколку часа пред официјалното поставување на споменикот „Воин на коњ“ на плоштадот „Македонија“ во центарот на Скопје, кај Градскиот часовник во Битола утрово беше поставен споменикот на ...

Утрово во Битола поставен споменикот на Филип Втори

Сител - 21.06.2011

Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера.

Таткото на „Воинот на коњ“ поставен во Битола

еФакт - 21.06.2011

Споменикот на таткото на „Воинот на коњ“ од Скопје – Филип Втори рано изутрината околу 8 часот беше поставен на плоштадот „Магнолија“ во Битола.

Поставен споменикот на Филип Втори во Битола

Press24 - 21.06.2011

Споменикот на таткото на „Воинот на коњ“ од Скопје - Филип Втори рано изутрината околу 8 часот беше поставен на плоштадот „Магнолија“ во Битола.

Утрово во Битола поставен споменикот на Филип Втори

Алфа - 21.06.2011

Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера.

Утрово во Битола поставен споменикот на Филип Втори

Inpress - 21.06.2011

Битола, 21. јуни 2011 (ИНПРЕС) Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола ...

Споменикот на Филип Втори поставен во Битола

Кирилица - 21.06.2011

Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера ...

Утрово во Битола поставен споменикот на Филип Втори

МРТ - 21.06.2011

Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера.

Во Битола поставен споменикот на Филип Втори

Телма - 21.06.2011

Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера.

ФОТО: Поставен споменикот Филип Втори во Битола

Курир - 21.06.2011

Во Битола, на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник утрово беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја Линкестис, градот претходник на Битола во 4 век пред нашата ера.

„Филип Втори“ во центарот на Битола

Македонија24 - 21.06.2011

Македонија - Македониjа 24, , „Филип Втори“ во центарот на Битола, "Утрово во Битола на плоштадот „Магнолија“ кај градскиот часовник беше поставен споменикот на Филип Втори, основачот на Хераклеја ...