TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Метал инвест ЕФТ“ е нов сопственик на „Силмак“

Дневник - 18.02.2010

„Метал инвест ЕФТ“ е новиот сопственик на имотот на комбинатот „Силмак“ од Јегуновце. Компанијата планира да го рестартира производството и да ги врати сите работници отпуштени ...

Поради долг за струја, ЕФТ нов газда на „Силмак“

Утрински - 18.02.2010

„Метал инвест ЕФТ“ е новиот сопственик на комбинатот „Силмак“ од Јегуновце. Дел од функционалниот имот на металуршкиот комбинат, вклучувајќи ги и сите печки, оваа компанија го ...

ЕФТ го купи Силмак за 5,6 милиони евра

Вечер - 17.02.2010

Новите сопственици не планираат да го продадат Комбинатот. Нивните планови за работењето на фабриката за феросилициум вклучуваат рестартирање на производството и враќање на работа ...

ЕФТ нов сопственик на Силмак

Телма - 17.02.2010

Мирко T рајановски ЕФТ - една од најголемите енергетски компании во Европа која се занимава со трговија на електрична енергија е новиот сопственик на металуршкиот комбинат Силмак ...

Метал инвест ЕФТ нов газда на Силмак

Алфа - 17.02.2010

ЕФТ Македонија преку новоформираната Метал инвест стана нов сопственик на Силмак од Јегуновце. Фирмата ќерка на ЕФТ Груп, еден од најголемите трговци со електрична енергија во ЕУ, ...

Со нов газда печките на Силмак повторно ќе проработат

Сител - 17.02.2010

Силмак доби нов газда. Метал инвест ЕФТ за 5,6 милиони евра го купи комбинатот од Јагуновце. Новите газди ветуваат – наскоро печките повторно ќе проработат.

Метал инвест ЕФТ најави рестартирање на Силмак

Макфакс - 17.02.2010

Метал инвест ЕФТ, кој стана сопственик на комбинатот Силмак откако понуди највисока цена од 5,6 милиони евра за откуп на најголемиот дел од имотот, најави рестартирање ...

Метал инвест ЕФТ го презема комбинатот Силмак

Нетпрес - 17.02.2010

Комбинатот Силмак од Јегуновце стана сопственоста на компанијата Метал инвест ЕФТ за 5,6 милиони евра и го купи најголем дел од имотот на комбинатот за производство на ...

Ефт стана нов сопственик на Силмак

Канал5 - 17.02.2010

ЕФТ најголемиот доверител во Силмак стана негов сопственик. Го купи за 5,6 милиони евра го купи. На водечката компанија во Европа во бизнисот со струја Комбинатот од Јегуновце му ...