TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пресудата на Хаг не го решава спорот за името

Р.С.Европа - 25.11.2011

Без оглед дали е позитивна или не за Македонија, според дел од домашните експерти, одлуката нема да има поголемо влијание врз Грција да не го блокира македонското членство на идниот самит на НАТО во ...

Пресуда за македонската тужба против Грција на 5 декември

Deutsche Welle - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата треба да оцени дали Грција ја прекршила Привремената спогодба со Македонија. Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Р.С.Европа - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Пресуда за македонската тужба против Грција на 5 декември

Inpress - 25.11.2011

Скопје, 25. ноември 2011 (ИНПРЕС) Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба ...

Пресудата за „Македонија против Грција“ на 5 декември

+инфо - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Вест - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Пресудата за Времената спогодба на 5. декември

Утрински - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

На 5 декември ќе се изјасни судот во Хаг

Идивиди - 25.11.2011

Скопје, 24 ноември 2011 (МИА) - Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од ...

Пресудата на Хаг за Времената спогодба на 5 декември

Дневник - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Точка - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Нетпрес - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

На 5. декември пресуда за тужбата на Македонија против Грција

Кирилица - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Таратур - 25.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија

МРТ - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

На 5 декември ќе пресуди Меѓународниот суд на правдата

Телма - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја соопшти пресудата по тужбата на Македонија против Грција дека ја прекршила Привремената спогодба со ветото на Самитот на НАТО во 2008 година.

Судот во Хаг на 5 декември ќе се изјасни за тужбата на Македонија против Грција

Сител - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Пресудата за спорот меѓу Македонија и Грција ќе се знае на петти декември

Sky - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата ќе ја соопшти пресудата во спорот меѓу Македонија и Грција на 5ти декември, соопшти судот.

Пресудата за спорот за името на 5. декември

Курир - 24.11.2011

Меѓународниот суд на правдата во Хаг на 5 декември ќе ја објави пресудата по тужбата на Македонија против Грција за прекршување на Привремената билатерална спогодба од 1995 година, со блокирањето на ...

Хаг ќе пресуди на 5 декември: Дали Грција ја прекрши времената спогодба со Македонија?

+инфо - 24.11.2011

Петти декември е денот кога се обзнани пресудата на Меѓународиот Суд во Хаг во врска со тужбата од Македонија против Грција за прекршување на Времената спогодба на Самитот на НАТО во 2008 година.

На 5-ти декември Хаг ќе се произнесе по тужбата на Македонија

Sky - 24.11.2011

На петти декември од страна на Меѓународниот кривичен суд ќе биде соопштена пресудата за тужбата на Македонија против Грција за прекршување на времената спогодба во 2008 година на НАТО Самитот.

Пресудата на Хаг дефинитивно на 5-ти декември

Алфа - 24.11.2011

На 5-ти декември Меѓународниот суд на правдата дефинитивно ќе ја објави пресудата за процесот во кој Македонија ја тужи Грција за прекршување на Привремената спогодба на Самитот на НАТО во 2008-тата.

Судот во Хаг ќе ја соопшти пресудата на 5 декември!

Канал5 - 24.11.2011

Македонија и Грција конечно ја добија поканата за да ја чујат пресудата во Хаг. Меѓународниот суд на правдата писмено ги повика двете држави за две недели да се појават на финалното рочиште.

Хаг: Македонија бара санкционирање на ветото, Грција отфрлање на тужбата

eReporter - 24.11.2011

Меѓународниот Суд на правдата во Хаг на 5-декември ќе ја објави пресудата за случајот Македонија против Грција, за прекршување на Временатата спогодба, односно ветото за приемот во НАТО на самитот во ...

ИТНО: Хаг на 5-декември со пресуда за случајот Македонија против Грција

eReporter - 24.11.2011

Меѓународниот Суд на правдата во Хаг на 5-декември ќе ја објавипресудата за случајот Македонија против Грција, соопшти денеска Судот.

Хашката пресуда ќе се објави на 5 декември

Н.Македонија - 24.11.2011

Дотогаш содржината ќе остане непозната. Упатените во работата на Судот во Хаг велат дека ниту една пресуда, ниту, пак, советодавно мислење на судот не биле познати пред нивното официјално објавување.

Пресудата од Хаг за Македонија и Грција на 5ти декември

Press24 - 24.11.2011

Дипломатски извори за Пресс24 потврдуваат дека конечната пресуда на Меѓународниот Суд во Хаг ќе биде донесена на 5ти декември.