TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ГРАФИКОН НА ДЕНОТ: Невработеноста кај младите во земјава е рамна на национална катастрофа

+инфо - 26.03.2012

Крајно негативни придвижувања се случуваат кога станува збор за растот на невработеноста по старосни групи и тоа кај најстарата работоспособна група, онаа од 65 години па нагоре, а уште пострашна е ...

Невработеноста порасна за 0,9 отсто до нивото од 31,8 отсто во последниот квартал лани

+инфо - 26.03.2012

Нивото на невработеност во Република Македонија порасна за 0,9 отсто во последниот квартал од 2011 година до нивото од 31,8 отсто, наспроти стапката од 30,9 отсто измерена во последниот квартал од ...

Вработеноста во 4 квартал од 2011 година

МК-Фондови - 26.03.2012

Вработеноста во 4 квартал од 2011 година Според податоците на Државниот завод за статистика, во IV тримесечје од 2011 година активното население во Република Македонија брои 937.326 лица од кои ...

Невработеноста порасна за 0,9 отсто до нивото од 31,8 отсто во последниот квартал лани

Inpress - 26.03.2012

Скопје, 26. март 2012 (ИНПРЕС) Нивото на невработеност во Република Македонија порасна за 0,9 отсто во последниот квартал од 2011 година до нивото од 31,8 отсто, наспроти стапката од 30,9 отсто ...