TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Утрински - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Дефектолозите велат, бројот на деца со аутизам во Струмица е голем

ВИС - 02.04.2013

Денес е светскиот ден посветен на децата со аутизам. 6-та година по ред се одбележува денот, а денес 6 години од отпочнување со работа одбележува Центарот за аутизам и во Струмица.

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Теа Модерна - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава, денес на 2 април, го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот.

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Канал5 - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Во Македонија се одбележува Светскиот ден на аутизмот

Sky - 02.04.2013

Денеска во Македонија се одбележува Меѓународниот ден на аутизмот, оваа година под мотото „Еден свет за сите“. Децата, заедно со поддржувачите на кампањата, ќе составуваат сложувалка со боите на ...

Се одбележува Светскиот ден на лицата со аутизам

Inpress - 02.04.2013

Скопје, 2. април 2013 (ИНПРЕС) Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот.

Родителите сами се борат со аутизмот

Дневник - 02.04.2013

Веќе сме очајни затоа што не можеме да му помогнеме на нашиот син, кој има аутизам. Нема дневен центар каде што може да добие соодветна терапија, а ниту ние родителите нема каде да се посоветуваме за ...

Македонија го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот

Макфакс - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите" Македонија по трет пат годинава, во вторник го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол, во организација на ...

Со повеќе настани Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Курир - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот

Тера - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите" Македонија по трет пат годинава, во вторник го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол, во организација на ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Денешен - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува меѓународниот ден на аутизмот

Нетпрес - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром “ВО МОЈОТ СВЕТ” – Скопје симболично ќе го одбележат ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Press24 - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Сител - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Алфа - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Вечер - 02.04.2013

Под мотото "Еден свет за сите" Македонијa по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението Во ...

Меѓународен ден на аутизмот – Еден свет за сите

БезПардон - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

24 Вести - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

МРТ - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на аутизмот

Кирилица - 02.04.2013

Под мотото „Еден свет за сите“ Македонија по трет пат годинава го одбележува Меѓународниот ден на аутизмот. Централната манифестација ќе се одржи во Скопје сити мол во организација на здружението „Во ...

Македонија го одбележува меѓународниот ден на аутизмот

Точка - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром "ВО МОЈОТ СВЕТ" – Скопје симболично ќе го одбележат ...

Македонските институции „глуви“ за аутистичните деца

Локално - 01.04.2013

Децата со аутизам оставени на маргините на институциите во Македонија, велат од Македонското научно здружение за аутизам.