TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Албанското собрание го донесе Законот за враќање на името Пустец

Н.Македонија - 19.03.2013

Собранието на Албанија едногласно вчера го донесе Законот за враќање на македонското име на општината Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти вчера Светскиот македонски конгрес (СМК) - ...

ОМД го поздрави враќањето на името на Пустец

Нетпрес - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот парламент да се врати името на селото Пустец кое претходно беше именувано како Лиќенас, во Мала Преспа, Албанија.

Македонците во Албанија ја поздравија одлуката на Парламентот

Нетпрес - 19.03.2013

Македонското друштво “Илинден”-Тирана и Македонско друштво "Илинден" огранок Голо Брдо го поздравија донесувањето на Законот за враќање на Македонското етничко име на општина Пустец – Мала Преспа, од ...

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

МРТ - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

Македонците во Албанија ја поздравија одлуката на Парламентот

Press24 - 19.03.2013

Одлуката на Парламентот на Република Албанија за донесување на законото за враќање на Македонското етнички име на општина Пустец - Мала Преспа, од страна на Парламентот на Република Албанија, беше ...

Враќањето на топонимот Пустец поздравено од страна на ОМД

Sky - 19.03.2013

Едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец е поздравена од страна на Обединетата македонска дијаспора (ОМД).

ОМД го поздрави враќањето на името на Пустец

Точка - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот парламент да се врати името на селото Пустец кое претходно беше именувано како Лиќенас, во Мала Преспа, Албанија.

Македонците во Албанијата ја поздравија одлуката на Парламентот

Точка - 19.03.2013

Македонското друштво “Илинден”-Тирана и Македонско друштво "Илинден" огранок Голо Брдо го поздравија донесувањето на Законот за враќање на Македонското етничко име на општина Пустец – Мала Преспа, од ...

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

А1 On - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

Донесен законот за враќање на името Пустец

Дневник - 19.03.2013

Со 120 гласа „за“ Собранието на Република Албанија едногласно го донесе законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиј назив на албански беше Лиќенас.

Македонците во Пустец слават

МКД - 18.03.2013

Вечерва Македонците од општината Пустец слават. На плоштадот „Гоце Делчев" во Пустец Македонците се радуваат на враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на општината.

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Алфа - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа, Албанија.

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

24 Вести - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Курир - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Кирилица - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

БезПардон - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Сител - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Денешен - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Либертас - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

ОМД го поздрави враќањето на македонскиот топоним Пустец

Канал5 - 19.03.2013

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ја поздравува едногласната одлука на албанскиот Парламент да се врати името на Пустец што претходно беше именуван како Лиќенас, во Мала Преспа (Албанија).

Голема прослава во Пустец

Република - 18.03.2013

Пустец го слави враќањето на историското, автохтоно македонско име на Пустец во службена употреба. Насобраните на големата прославана по повод историскиот ден за Македонците од Пустец на плоштадот ...

Прослава во Пустец за враќањето на автохтоното име

24 Вести - 18.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец вечерва во овој град се одржува прослава.

Прослава во Пустец за враќањето на автохтоното име

Утрински - 19.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец од синоќа во овој град се одржува прослава.

Прослава во Пустец заради враќањето на името

Курир - 18.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец вечерва во овој град се одржува прослава.

Прослава во Пустец по повод враќањето на автохтоното име

Денешен - 18.03.2013

Вечерва во Пустец се одржува прослава по повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец.

Прослава во Пустец за враќањето на автохтоното име

Н.Македонија - 18.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец вечерва во овој град се одржува прослава, пренесува МИА - Одбележувањето на овој, за нас Македонците, голем ...

Македонците во Пустец слават

Press24 - 18.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец вечерва во овој град се одржува прослава.

Прослава во Пустец за враќањето на автохтоното име

Дневник - 19.03.2013

По повод враќањето во службена употреба на историското, автохтоно македонско име на Пустец вечерва во овој град се одржува прослава.

Пустец си го врати македонското име, веќе не е Лиќенас

Нетпрес - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиј назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Пустец и официјално си го врати името

Алфа - 18.03.2013

Општината Ликенас во соседна Албанија, по 40 години си го врати своето старо име Пустец. Со одлука на Парламентот во Тирана општината Пустец го врати во официјална употреба својот македонски топоним.

Пустец повеќе не е Лиќенас

Deutsche Welle - 18.03.2013

Собранието на Албанија го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чие претходно албанизирано име беше Лиќенас.

Исправена неправдата во Албанија – вратени македонските имиња на местата во Пустец

Сител - 18.03.2013

Историски момент за македонците во Албанија кои извојуваа голема победа за враќање на македонските имиња на местата во Мала преспа, претходно насилно преименувани од комунистичкио режим на Енвер Хоџа ...

Албанскиот парламент го врати името на Пустец

Телма - 18.03.2013

Пустец од денеска и официјално се вика Пустец, откако албанскиот Парламент без ниту еден глас против ја изгласа одлуката да се врати македонското име на општината, што со закон беше преименувана во ...

Пустец пак е Пустец

24 Вести - 18.03.2013

Со 120 гласа „за“ и ниту еден „против“ албанскиот Парламент ја усвои иницијативата за враќање на старото име на Пустец, наместо Лиќенас како што ова место го нарекоа албанските власти пред точно 40 ...

Пустец си го врати името-Пустец

Локално - 18.03.2013

Со 120 гласа „за“ и ниту еден „против“ албанскиот Парламент ја усвои иницијативата за враќање на старото име на Пустец, наместо Лиќенас како што ова место го нарекоа албанските власти пред точно 40 ...

Албанското собрание го донесе законот за враќање на името Пустец

24 Вести - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Албанскиот парламент му го врати името на Пустец

+инфо - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Албанското собрание го донесе законот за враќање на името Пустец

Алфа - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Во Албанија се врати македонското име на Пустец

МКД - 18.03.2013

Албанскиот парламент денеска донесе одлука да го врати македонското име на општина Пустец. Оваа одлука е донесена со 120 гласа за, и без ниту еден глас против.

Албанското Собрание го врати името Пустец на македонската општина во Мала Преспа

Капитал - 18.03.2013

Собранието на Албанија со 120 гласа „за“, едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас. „Неправдата е исправена.

Пустец си го врати името

Утрински - 18.03.2013

Едмонд Темелко ги отфрла како шпекулација тврдењата дека жители на Пустец ќе гласаат со лажни лични карти во општина Центар Пустец од денеска и официјално се вика Пустец, откако албанскиот Парламент ...

2 илјади жители на Пустец ќе добијат лични карти од општина Центар?!

Либертас - 18.03.2013

Се печатат лични карти за жители од Пустец, кој би добиле жителство во општина Центар, објави А1он, повикувајќи се на информација од висок функционер на МВР.

Албанското собрание го донесе законот за враќање на името Пустец

Дневник - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Албанското Собрание едногласно го донесе Законот за враќање на името Пустец

Точка - 18.03.2013

Собранието на Албанија со 120 гласа „за“, едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чие претходно албанизирано име беше Ликенас, објавува Макфакс, пренесува ...

Донесен законот за враќање на името на Пустец

Курир - 18.03.2013

Со 120 гласа „за“ Собранието на Република Албанија едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Албанија едногласно го донесе Законот за враќање на името Пустец

Кајгана - 18.03.2013

Собранието на Албанија со 120 гласа „за“, едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чие претходно албанизирано име беше Ликенас. „Неправдата е исправена.

Албанија го донесе Законот за враќање на името Пустец

Нова ТВ - 18.03.2013

Собранието на Албанија со 120 гласа „за“, едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чие претходно име беше Ликенас. „Неправдата е исправена.

Албанскиот парламент му го врати официјалното име на Пустец!

БезПардон - 18.03.2013

Пустец од денеска и официјално се вика Пустец, откако албанскиот Парламент без ниту еден глас против ја изгласа одлуката да се врати македонското име на општината, што со закон беше преименувана во ...

Албанското собрание го донесе законот за враќање на името Пустец

А1 On - 18.03.2013

Собранието на Република Албанија со 120 гласа „за“, едногласно, го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чиj назив на албански беше Лиќенас, соопшти Светскиот македонски ...

Албанското Собрание едногласно го донесе Законот за враќање на името Пустец

Нетпрес - 18.03.2013

Собранието на Албанија со 120 гласа „за“, едногласно го донесе Законот за враќање на македонското име на општина Пустец, чие претходно албанизирано име беше Ликенас, објавува Макфакс, пренесува ...