TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов систем на МВР за електронско полагање на теоретскиот дел за возачка дозвола

24 Вести - 22.09.2012

Зголемена контрола и квалитет на тестовите за полагање за возачка дозвола ќе овозможи новиот систем на електронско тестирање, што го промовира денеска на прес-конференција министерката за внатрешни ...

Строги тестови за идните возачи

Канал5 - 22.09.2012

Отсега нема да им биде лесно ниту на идните возачи. Ќе треба да полагаат испит по нови методи, а за да дојдат до возачка дозвола кандидатите ќе поминат низ строги тестови со минимален број негативни ...

Тестовите за полагање возачки испит заминуваат во историјата, ќе се полага електронски

Нетпрес - 22.09.2012

Досегашните тестови за полагање на возачки испит ќе бидат заменети со елетронско полагање на теоретскиот дел, кој ќе биде веб апликација со централизирана база на податоци.

МВР воведува електронски систем за полагање на возачки испити, наместо 30 комбинации сега има 80 милиони

Sky - 22.09.2012

Министерството за внатрешни работи промовираше нов електронски систем за теоретско полагање на возачки испити. Со новиот електронски систем за полагање на теоретскиот дел на возачкиот испит ...

Промовирани нови електронски тестови за полагање на возачките испити

Скопје инфо - 22.09.2012

Министерството за внатрешни работи денес на тематска прес конференција информираше за новите измени со кои се воведуваат електронски тестови за полагање на возачките испити.

Тестовите за полагање возачки испит заминуваат во историјата, ќе се полага електронски

Сител - 22.09.2012

Досегашните тестови за полагање на возачки испит ќе бидат заменети со елетронско полагање на теоретскиот дел, кој ќе биде веб апликација со централизирана база на податоци.