TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се кратат средствата за имплементација на Охридскиот Договор

А1 - 11.09.2009

Со новиот ребаланс на Буџетот се кратат 40 % од средствата наменети за имплементација на Охридскиот Договор, пишува во денешниот број дневниот весник на ...

Комисијата за економски прашања го скрши мразот за ребалансот

Алфа - 11.09.2009

Многу прашања на опозицијата, скромни одговори од власта, претставена преку заменици министри. Вака помина првата расправа за ребалансот на Буџетот во ...

Опозицијата нема да го подржи ребалансот на буџетот

Алсат-М - 11.09.2009

Опозицијата продолжи со критиките за вториот предложен ребаланс на буџетот, за кој започна дебата во собраниските комисии.

Ребалансот на буџетот влезе во собраниска процедура

Сител - 23.07.2015

Приходите поголеми од планираните, со корекциите во држваната каса, пари нема да се кратат, ќе има повеќе за капитални проекти. Ребалансот во буџетот, влезе во Собранието. Повеќе средства се предвидуваат за редовна испла на зголемената социјална ...

Ребалансот пред Комисијата за економски прашања

Кирилица - 11.09.2009

За опозицијата предложениот ребаланс е нереален и како таков не може да го прифати Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година, со кој се ...

Собранието започнува да работи врз ребалансот на буџетот

Р.С.Европа - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Ребалансот на Буџетот влегува во собраниска процедура

Алсат-М - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Ребалансот на Буџетот влегува во собраниска процедура

Сител - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура

Кајгана - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Ребалансот на Буџетот во собраниска процедура

А1 - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот влегува во собраниска процедура Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за ...

Ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура

МК-Фондови - 11.09.2009

Ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура Македонија - Економија Петок, 11 Септември 2009 10:18 Со овој ребаланс се проектирани приходи од 138,459 ...

Ребалансот на Буџетот влегува во собраниска процедура

МРТ - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Ребалансот на Буџетот влегува во собраниска процедура

Канал5 - 11.09.2009

Ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2009 година со кој се кратат расходите и приходите за 3,2 проценти од денеска е на разгледување во Парламентот.

Има простор за кастрење на буџетот

Вечер - 09.09.2009

Членовите на Буџетскиот совет на Собранието на РМ го разгледаа вториот ребаланс на буџетот за 2009 година во делот кој се однесува на Парламентот.

Советот не ги дава парите за контакти со граѓани

Време - 10.09.2009

Намалувањето на парите за канцелариите за контакт со граѓаните, што е предвидено со новиот ребаланс, предизвика остри реакции кај членовите на Буџетскиот совет ...