TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Врховниот суд пресуди во корист на Заев

Алфа - 07.04.2011

Речиси три години откако со лисици на раце беше донесен во истражниот суд во Скопје како осомничен, струмичкиот градоначалник и потпретседател на СДСМ Зоран Заев, со две пресуди пред јавноста покажа ...

Заев тврди дека е чист за Глобал, ВМРО - ДПМНЕ негира

Сител - 07.04.2011

Одлуките на Управниот и Врховниот суд, за оцена на законитоста за изградба на трговскиот центар Глобал, а покренати од инвеститорот Делукс Инеженеринг, за Зоран Заев се доказ дека целиот случај е ...

Нема криминал во изградбата на „Глобал“

А1 - 07.04.2011

Врховниот суд пресече, нема криминал во изградбата на „Глобал“. Зоран Заев, кој пред две години и осум месеци беше притворен и со лисици носен во суд докажа дека целиот случај бил политички монтиран.

ВМРО – ДПМНЕ: Го повикуваме Заев да не тужи сите

Нетпрес - 07.04.2011

Кривичната одговорност во случајот “Глобал“ можеше да се утврди само ако постапката не ја запреше Бранко Црвенковски со актот на аболиција.

Бичиклиски: Лагите на Заев не можат да ги затскријат фактите и вистината

Сител - 07.04.2011

Портпаролот на ВМРО - ДПМНЕ Александар Бичиклиски денеска му се заблагодари на потпретсдателот на СДСМ и градоначалник на Струмица Зоран Заев што повторно го отвора случајот „Глобал“ пред ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ако беше Зоран Заев чист ќе се откажеше од аболицијата

еФакт - 07.04.2011

Скопје - Го слушаме пресот на Зоран Заев и неможеме да си поверуваме. Мислевме дека е Први Арил, но за жал на СДСМ и Заев, не е, изјави денес портпаролот на ВМРО-ДМНЕ Александар Бичиклиски.

ВМРО - Криминалецот Заев меша баби и жаби за да се испере

eReporter - 07.04.2011

Го слушаме пресот на Зоран Заев и неможеме да си поверуваме. Мислевме дека е Први Арил, но за жал на СДСМ и Заев, не е. Тамам помисливме дека Зоран Заев ги кажал сите возможни глупости, тој веднаш не ...

Заев: Изградбата на Глобал е чиста

Канал5 - 07.04.2011

Чиста како солза била изградбата на Струмичкиот трговски комплекс Глобал. Заев денеска ги покажа пресудите на Управниот и Врховниот суд со кои правосилно се потврдувала законитоста и комплетноста на ...

Заев: Изградбата на „Глобал” е чиста како солза

еФакт - 07.04.2011

Скопје - Потпретседателот СДСМ Зоран Заев изјави денеска дека се докажа законитоста на постапката за изградба на „Глобал”.

Заев излезе невин од случајот “Глобал“

Нетпрес - 07.04.2011

Градоначалникот на Струмица и член на СДСМ Зоран Заев денеска излезе пред јавноста со двете судски пресуди на Управниот и Врховниот суд со кои се потврдува законитоста на изградбата на трговскиот ...

Заев:Правдата навистина е достижна - Му простив на Груевски

eReporter - 07.04.2011

Велат дека правдата е бавна, ама достижна. Таа понекогаш спие, но никогаш не умира. Цели две години и осум месеци се крстев во овие мисли за правдата.

Заев: Со судски одлуки се потврдува законитоста на „Глобал“

Канал 77 - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска во јавноста излезе со две судски пресуди од Управниот и Врховниот суд со кои се покажува дека изградбата на комплексот „Глобал“ е законска и сите предмети ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев нека тужи, така ќе одговори пред правдата

Македонија24 - 07.04.2011

Македонија - Македониjа 24, , ВМРО-ДПМНЕ: Заев нека тужи, така ќе одговори пред правдата, "Од ВМРО-ДПМНЕ истакнуваат дека денешната прес конфренција на Зоран Заев е обид да се затскријат фактите и ...

Заев: Се потврди законитоста на изградбата на „Глобал“

Курир - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ Зоран Заев денеска на прес - конференција прикажа две судски одлуки кои, според него, потврдуваат дека е чиста изградбата на струмички „Глобал”.

Заев - Дојде и тој миг за да се дознае вистината за случајот „Глобал”

Inpress - 07.04.2011

Скопје, 7. април 2011 (ИНПРЕС) Велат дека правдата е бавна, ама достижна. Цели две години и осум месеци го сонував денешниот ден кога пред целата македонска јавност ќе застанам со чист образ за да се ...

Заев: И Судот докажа дека нема криминал во Глобал

Press24 - 07.04.2011

На прес конференција, потпретседателот на СДСМ и градноачалник на Струмица презентираше две судски пресуди со кои Управниот и Врховниот суд потврдуваат дека изградбата на комплексот Глобал е законска ...

Бичиклиски: Заев, тужи нé сите

Курир - 07.04.2011

Го слушаме пресот на Зоран Заев и неможеме да си поверуваме. Мислевме дека е Први Арил, но за жал на СДСМ и Заев, не е. Тамам помисливме дека Зоран Заев ги кажал сите возможни глупости, тој веднаш не ...

Заев: Со судски одлуки се потврдува законитоста на „Глобал“

Кајгана - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска во јавноста излезе со две судски пресуди од Управниот и Врховниот суд со кои се покажува дека изградбата на комплексот „Глобал“ е законска и сите предмети ...

Заев: „судот потврди дека е чиста изградбата на „Глобал“

Телма - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ Зоран Заев денеска на прес - конференција прикажа две судски одлуки кои, според него, потврдуваат дека е чиста изградбата на струмички „Глобал”.

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ: лагите на Заев не ја сокриваат вистината

Телма - 07.04.2011

Портпаролот на ВМРО - ДПМНЕ Александар Бичиклиски денеска му се заблагодари на потпретсдателот на СДСМ и градоначалник на Струмица Зоран Заев што повторно го отвора случајот „Глобал“ пред ...

Заев: Се потврди законитоста и комплетноста на постапката за изградба на „Глобал“

Сител - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ Зоран Заев денеска на прес - конференција прикажа две судски одлуки кои, според него, потврдуваат дека е чиста изградбата на струмички „Глобал”.

Заев: Се потврди законитоста за изградба на „Глобал“

Кирилица - 07.04.2011

Потпретседателот на СДСМ Зоран Заев денеска на прес-конференција прикажа две судски одлуки кои, според него, потврдуваат дека е чиста изградбата на струмички „Глобал” - Ова се двете судски пресуди на ...