TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

Алфа - 20.06.2013

Македонија е во групата со најразвиените западни земји во борбата со трговијата со луѓе. Стејт Департментот во најновиот извештај ја става земјава во државите кои што целосно ги исполнуваат ...

Македонија ги исполнува минималните стандарди за сузбивање на трговијата со луѓе

24 Вести - 20.06.2013

Рангирана во првата група, најдобро од околните земји на Балканот, според годишниот извештај на Стејт департментот, Македонија ги почитува минималните стандарди за сузбивање на трговијата со луѓе.

Македонија рамо до рамо со САД, Велика Британија и Германија во борбата против трговија со луѓе!

Сител - 20.06.2013

Три години по ред Македонија останува во првата група земји чии влади целосно се во корелација со минималните стандарди од Актот за заштита од трговијата со луѓе.

САД критикуваат, Кина и Русија се огорчени

Deutsche Welle - 20.06.2013

САД ги обвинија Русија и Кина дека прават премалку во борбата против трговијата со луѓе. Пекинг и Москва реагираат огорчено на објавената листа на Стејт Департментот за трговијата со луѓе во светот.

Јанкулоска:Македонија рангирана рамо до рамо со најразвиените земји во борбата против трговија со луѓе

Тера - 20.06.2013

Македонија и Словенија се единствени земји од регионот рангирани во Прво ниво во борбата пртоив трговијата со луѓе, односно Македонија е единствена држава од земјите кандидати за членство во ЕУ која ...

Русија и Кина им се лутат на САД

БезПардон - 20.06.2013

Москва изрази огорченост, а Пекинг го отфрли извештајот на Стејт департментот за трговија со луѓе во кој Русија и Кина се деградирани на дното на листата на 188 држави.

Јанкулоска:Македонија рангирана рамо до рамо со најразвиените земји во борбата против трговија со луѓе

Кајгана - 20.06.2013

Македонија и Словенија се единствени земји од регионот рангирани во Прво ниво во борбата пртоив трговијата со луѓе, односно Македонија е единствена држава од земјите кандидати за членство во ЕУ која ...

Русија и Кина им се лутат на САД

А1 On - 20.06.2013

Москва изрази огорченост, а Пекинг го отфрли извештајот на Стејт департментот за трговија со луѓе во кој Русија и Кина се деградирани на дното на листата на 188 држави.

Јанкулоска: Македонија во групата со најразвиените земји во борбата против трговијата со луѓе

24 Вести - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

Јанкулоска: Македонија рангирана рамо до рамо со најразвиените земји во борбата против трговија со луѓе

Хајд Парк - 20.06.2013

Прочитано: 56 пати Македонија и Словенија се единствени земји од регионот рангирани во Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, односно Македонија е единствена држава од земјите кандидати за ...

САД - Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

Утрински - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, се посочува во Годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе.

САД со критики кон Русија и Кина за недоволна борба против трговијата со луѓе

МРТ - 20.06.2013

САД упатија критики кон Русија и Кина дека не вложуваат доволно напори во борбата против трговијата со луѓе. Годишниот извештај на Стејт департментот за борбата против трговијата со луѓе го отвора ...

Русија огорчена, Кина го отфрли, а Македонија задоволна

Н.Македонија - 20.06.2013

Москва "изразила огорченост", а Пекинг го отфрли извештајот на Стејт департментот за трговијата со луѓе во кој Русија и Кина се симнати на дното на листата од 188 земји Претставникот на руското ...

Јанкулоска: Македонија меѓу најдобрите во борбата против трговијата со луѓе

Канал5 - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

Идивиди - 20.06.2013

Скопје, 20 јуни 2013 (МИА) - Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, ...

Јанкулоска:Македонија рангирана рамо до рамо со најразвиените земји во борбата против трговија со луѓе

Макфакс - 20.06.2013

Македонија и Словенија се единствени земји од регионот рангирани во Прво ниво во борбата пртоив трговијата со луѓе, односно Македонија е единствена држава од земјите кандидати за членство во ЕУ која ...

САД ни честита за упорната борба против трговија со луѓе

Локално - 20.06.2013

Годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе вели дека Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе во околниот регион.

Јанкулоска - Македонија меѓу најразвиените во борбата против трговијата со луѓе

Утрински - 20.06.2013

Министерката за внатрешни работи на заедничкиот прес во МВР по повод синоќа објавениот Извештај на американскиот Стејт департмент Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги ...

Јанкулоска: Македонија во групата со најразвиените западни земји во борбата против трговијата со луѓе

Либертас - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

Јанкуловска: Оценката од Стејт Департментот за борбата со трговија со луѓе не е случајна и незаслужена

Точка - 20.06.2013

Според најновиот Извештај на Стејт Департментот Македонија повторно и во 2012 година, исто како и за 2011, 2008,2009 година е рангирана во групата ТИЕР 1 – држави кои што целосно ги исполнуваат ...

САД: Македонија лидер во регионот во борбата против трговијата со луѓе

24 Вести - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, се посочува во Годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе.

Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

еВести - 20.06.2013

Во борбата против трговијата со луѓе, Македонија го задржа статусот на Прво ниво, според извештајот на Стејт Департментот на ...

Јанкуловска: Оценката од Стејт Департментот за борбата со трговија со луѓе не е случајна и незаслужена

Нетпрес - 20.06.2013

Според најновиот Извештај на Стејт Департментот Македонија повторно и во 2012 година, исто како и за 2011, 2008,2009 година е рангирана во групата ТИЕР 1 – држави кои што целосно ги исполнуваат ...

Јанкулоска: Македонија во групата со најразвиените западни земји во борбата против трговијата со луѓе

Сител - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

Македонија успешно се справува со трговијата со луѓе

Primetime - 20.06.2013

Н ајновиот Извештај на Стејт Департментот ја стави Македонија во првата група држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе.

Јанкулоска: Македонија во групата со најразвиените западни земји во борбата против трговијата со луѓе

А1 On - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

МВР апсело и свои вработени за трговија со луѓе

Press24 - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

САД: Македонија лидер во регионот во борбата против трговијата со луѓе

Алсат-М - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, се посочува во Годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе.

Јанкулоска: Оценката од Стејт Департментот не е случајна и незаслужена

Курир - 20.06.2013

Република Македонија според најновиот извештај на Стејт Департментот е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе.

Македонија ги почитува минималните стандарди за сузбивање на трговијата со луѓе

Фактор - 20.06.2013

Според годишниот извештај на Стејт департментот Македонија спаѓа во Првата група на земји со влади кои целосно се во корелација со минималните стандарди за заштита од трговијата со луѓе.

САД не пофали за успеси во борбата против трговијата со луѓе

Sky - 20.06.2013

Според извештајот на Стејт Департментот на САД, во борбата против трговијата со луѓе, Македонија го задржала статусот на Прво ниво.

Јанкулоска: Македонија е во групата со САД, Велика Британија и Австралија

еВести - 20.06.2013

Република Македонија е рангирана во групата држави кои што целосно ги исполнуваат стандардите за борба против трговијата со луѓе со што е дел од 31 земја заедно со САД, Велика Британија, Австралија, ...

Македонија со висока оценка за борбата против трговија со луѓе

Хајд Парк - 20.06.2013

Прочитано: 63 пати Македонија уште еднаш со висока оценка во борбата против трговијата со луѓе, односно и оваа година го задржа статусот на Прво ниво, покажува извештајот на Стеј департментот.

САД ни честитаа што се поправивме во борбата против трговијата со луѓе

+инфо - 20.06.2013

Македонија се истакнува во однос на другите земји во регионот по својата заложба во борбата против трговијата со луѓе, се вели во честитката од САД што ја испрати амбасадата во Скопје.

Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

Курир - 20.06.2013

Во борбата против трговијата со луѓе, Македонија го задржа статусот на Прво ниво, според извештајот на Стејт Департментот на ...

Македонија и натаму го има Првото ниво во борбата против трговијата со луѓе

МКД - 20.06.2013

Соединетите Американски Држави и честитаат на Македонија што повторно има статус на Прво ниво во годишниот извештај на Стејт департментот за трговија со луѓе.

Македонија целосно ги почитува минималните стандарди за сузбивање на трговијата со луѓе

Глас на Америка - 20.06.2013

Рангирана во Првата група, најдобро од околните земји на Балканот, според годишниот извештај на Стејт департментот. Во извештајот на Стејт департментот, земјите се поделени во три групи.

Највисока оценка за Македонија во борбата против трговијата со луѓе

Lider - 20.06.2013

Овогодишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе покажал дека Македонија го задржала статусот на прво ниво во борбата против трговијата со луѓе.

Македонија лидер во борбата против трговијата со луѓе

Р.С.Европа - 20.06.2013

Македонија, во најновиот годишен извештај на американскиот Стејт департмент за трговијата со луѓе во светот, е во првата група, односно на земји чии влади целосно ги почитуваат минимум стандардите во ...

САД: Македонија лидер во регионот во борбата против трговијата со луѓе

Сител - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, се посочува во Годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе.

Македонија лидер во борбата против трговија со луѓе

Press24 - 20.06.2013

Според извештајот на американскиот Стејт Департмент, Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе.

Македонија го здржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе

Канал5 - 20.06.2013

Соединетите Држави и честитаат на Македонија што повторно има статус на Прво ниво во годишниот извештај на Стејт Департментот за трговија со луѓе - стои во писмената изјава од американската амбасада ...

САД ги критикува Русија и Кина за недоволна борба против трговијата со луѓе

24 Вести - 20.06.2013

САД упатија критики кон Русија и Кина дека не вложуваат доволно напори во борбата против трговијата со луѓе. Годишниот извештај на Стејт департментот за борбата против трговијата со луѓе го отвора ...

Јанкулоска:Македонија рамо до рамо со најразвиените земји во борбата против трговија со луѓе

Таратур - 21.06.2013

Македонија и Словенија се единствени земји од регионот рангирани во Прво ниво во борбата пртоив трговијата со луѓе, односно Македонија е единствена држава од земјите кандидати за членство во ЕУ која ...

Македонија уште еднаш со висока оценка за борбата против трговија со луѓе

Точка - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, според извештајот на Стејт Департментот на САД.

Македонија уште еднаш со висока оценка за борбата против трговија со луѓе

Нетпрес - 20.06.2013

Македонија го задржа статусот на Прво ниво во борбата против трговијата со луѓе, според извештајот на Стејт Департментот на САД.

Македонија и Ерменија најдобри во борбата против трговија со луѓе

Р.С.Европа - 20.06.2013

Узбекистан и Русија имаат најмала можна оценка во годишниот извештај на американскиот Стејт Департмент за трговија со луѓе во светот.

САД: Македонија најдобра против трговијата со луѓе

Република - 20.06.2013

Американскиот Стејт Департмент во годишниот извештај оцени дека Македонија повторно е на највисокото, прво ниво во борба против трговијата со луѓе.

Македонија и Ерменија најдобри во борбата против трговија со луѓе

БезПардон - 20.06.2013

Узбекистан и Русија имаат најмала можна оценка во годишниот извештај на американскиот Стејт Департмент за трговија со луѓе во светот.

Македонија со висока оценка за борбата против трговија со луѓе

Тера - 20.06.2013

Македонија уште еднаш со висока оценка во борбата против трговијата со луѓе, односно и оваа година го задржа статусот на Прво ниво, покажува извештајот на Стеј департментот.