TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Досието „Ибар“ сепак е фалсификувано

Курир - 09.11.2010

Комисијата за верификација на фактите денес одлучи дека досието „Ибар“ е фалсификат. Претседателот на Комисијата – Томе Аџиев, изјави дека документите од досието „Ибар“ не се релевантни, поради тоа ...

Комисијата за лустрација: Фотокопиите за „Ибар“ - нерелевантни

А1 - 09.11.2010

Со идентично објаснување како и за Мама и Вујко, Комисијата за лустрација денеска го отфрли како неверодостојно и наводното досие Ибар за Али Ахмети - последното од серијата во која високи ...

Трендафил Ивановски остана сам, отфрлено и досието Ибар

Канал5 - 09.11.2010

И досието Ибар отфрлено од лустраторите. Документите биле фотокопии, а за Комисијата за верификација на фактите тие не биле веродостојни. Во меѓувреме дебата на тема лустрација.

Фотокопиите за „Ибар“ не се релевантни

Идивиди - 09.11.2010

Скопје, 9 ноември 2010 (МИА) - Комисијата за верификација на факти на денешната затворена седница одлучила дека не постојат оригинални документи за досието „Ибар“ и оти фотокопиите што се доставени ...

Лустраторите го отфрлија и досието “Ибар” - Ахмети чист

Сител - 09.11.2010

И Али Ахмети се спаси од лустрација. Досието Ибар било фотокопија за која комисијата за верификација на фактите не може да утврди веродостојност..

Комисија за лустрација : Досието „Ибар” за Али Ахмети - фалсификат

Алфа - 09.11.2010

Комисијата за лустрација денеска по двочасовната затворена седница одлучи дека досието „Ибар“ кое беше посочено како наводно досие на лидерот на ДУИ Али Ахмети е фалсификат.

Досието „Ибар“ е фалсификат заклучи Комисијата за лустрација

Р.С.Европа - 09.11.2010

Не постојат оригинални документи за досието „Ибар“ и фотокопиите не се релеванти , изјави денеска претседателот на комисијата за лустрација Томе Аџиев.

И досието “Ибар“ не е оригинал

Нетпрес - 09.11.2010

Не постојат оргинални документи за досието “Ибар“ и тие не се релеванти за Комисијата, вака одлучиле членовите на Комисијата за верификација на факти на денешната седница.

Комисија за лустрација: И досието "Ибар” не е веродостојно

eReporter - 09.11.2010

Досието под кодно име “Ибар“ е фалсификат, одлучи денеска надлежната Комисија за лустрација, оценувајќи дека доставените податоци се фотокопии за кои по деталната проверка било утврдено дека не се ...

Комисија за лустрација: Фотокопиите за „Ибар“ не се релевантни

Кирилица - 09.11.2010

Комисијата за верификација на факти на денешната затворена седница одлучила дека не постојат оргинални документи за досието „Ибар“ и дека фотокопиите што се доставени не се релевантни.

Комисија за лустрација : Досието „Ибар” за Али Ахмети - фалсификат

Макфакс - 09.11.2010

Комисијата за лустрација денеска по двочасовната затворена седница одлучи дека досието „Ибар“ кое беше посочено како наводно досие на лидерот на ДУ...

Фотокопиите за „Ибар“ не се релевантни, одлучи Комисијата за лустрација

МРТ - 09.11.2010

Комисијата за верификација на факти на денешната затворена седница одлучила дека не постојат оргинални документи за досието „Ибар“ и оти фотокопиите што се доставени не се релевантни.