TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оксфорд направи симулација на Македоснко-Грчкиот спор - Македонија го доби случајот

Факултети - 22.11.2011

Македонија го доби спорот против Грција, но за жал не во Хаг, туку на Оксфорд. Вака гласи пресудата на реномираниот британски универзитет, кој автентично го симулираше македонско - грчкиот случај кој ...

Не Хаг, туку Оксфорд го реши случајот на Македонија против Грција

Inpress - 22.11.2011

Скопје, 22. ноември 2011 (ИНПРЕС) Македонија го доби спорот против Грција, но за жал не во Хаг, туку на Оксфорд. - Судот утврди дека е надлежен за овој случај, тужената страна ги прекршила обврските ...

Оксфорд го реши случајот на Македонија против Грција !

Сител - 22.11.2011

“Судот утврди дека е надлежен за овој случај, тужената страна ги прекршила обврските од член 11 став 1 од Времената спогодба(1995) и и наредува на тужената страна веднаш да ги превземе сите неопходни ...

Македонија фиктивно го доби спорот со Грција

Курир - 22.11.2011

Македонија го доби спорот против Грција, но за жал не во Хаг, туку во Оксфорд, информира Сител. Британскиот универзитет Оксфорд го симулираше македонско-грчкиот случај кој се води во Хаг, а правдата ...