TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со 30 милиони евра Владата ке ја спасува металургијата

Утрински - 30.08.2012

Со 30 милини евра од кредитната линија на Европската инвестициска банка, Владата планира да ги спасува металуршките компании од налетот на европска криза, и нема да дозволи масовно отпуштање на ...

Антикризни мерки за металургијата! Компаниите очекуваат позитивни ефекти?!

Капитал - 30.08.2012

Нов пакет антикризни мерки само за компаниите од металургијата донесе Владата за да се спречи продлабочување на кризата во овој сектор. Прифатени се поголем дел од барањата на металуршките компании.

Владата со 5 мини мерки за металната индустрија

Канал5 - 30.08.2012

Владата и излезе во пресрет на металната индустрија. Донесе мини пакет од 5 мерки за поддршка на компаниите од овој сектор.

Владата со мини пакет мерки за поддршка на металургијата

Р.С.Европа - 30.08.2012

Со пакет од пет мерки Владата ќе им даде поддршка на компаниите од областа на металургијата за поуспешно функционирање во услови на европска криза и да не дозволат масовно отпуштање на работници.

Владата со 30 милиони евра ќе ја спасува металургијата

Дневник - 30.08.2012

За да се надмине кризата и да се избегне отпуштањето работници, Владата најави пакет од пет мерки за поддршка компаниите од областа на металургијата.

Владата ќе ја помага металургијата со мини мерки

+инфо - 30.08.2012

Со мини пакет на мерки, Владата ќе ја помага металургијата. Планирано е 30 милиони евра од кредитната линија на Европската инвестициска банка да бидат приоритетно наменети за претпријатијата кои се ...

Владата со пет мерки ќе ја поддржува металургијата

Inpress - 30.08.2012

Скопје, 30. август 2012 (ИНПРЕС) Со пакет од пет мерки Владата ќе им даде поддршка компаниите од областа на металургијата за поуспешно функционирање во услови на европска криза.

Владата ја одложи примената на еколошките мерки за металургијата

МКД - 30.08.2012

Триесет милиони евра од кредитната линија на Европската инвестициска банка да бидат приоритетно наменети за претпријатијата од металуршката индустрија и пролонгирање на рокот за добивање на ...

Владата со мини пакет мерки за поддршка на металургијата

Нетпрес - 30.08.2012

Владата, разгледувајќи и усвојувајќи ја информацијата во однос на состојбите во металургијата, а по остварени средби и консултации со овој сектор, одлучи да преземе мини пакет на мерки кои значат ...

Мини пакет мерки на Владата за поддршка на металургијата

Макфакс - 30.08.2012

Владата одлучи да преземе мини пакет на мерки со кои ќе ја помогне работата на фирмите од областа на металургијата, информираше владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев.

Владата со мини пакет мерки за поддршка на металургијата

МРТ - 30.08.2012

Со пакет од пет мерки Владата ќе им даде поддршка компаниите од областа на металургијата за поуспешно функционирање во услови на европска криза и да не дозволат масовно отпуштање на работници како ...

Владата со мини пакет мерки за поддршка на металургијата

Курир - 30.08.2012

Владата на Република Македонија, разгледувајќи и усвојувајќи ја информацијата во однос на состојбите во металургијата, а по остварени средби и консултации со овој сектор, одлучи да преземе мини пакет ...

Пет владини мерки за помош на металургијата

еВести - 30.08.2012

Со пакет од пет мерки Владата ќе им даде поддршка компаниите од областа на металургијата за поуспешно функционирање во услови на европска криза и да не дозволат масовно отпуштање на работници како ...