TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намален бројот на невработени лица во општина Охрид

Макфакс - 06.10.2010

Според податоците од Агенцијата за вработување, заклучно со месец август, вкупниот број регистрирани невработени лица на ниво на општина Охрид е 9. 925, пренесе Охридњуз. Од нив, 4.

Растот на невработеноста незначителен за Владата

Алфа - 06.10.2010

Последните статистички податоци за раст на невработеноста и на сиромаштијата покажуваат неуспех на владината економска преродба.

Невработени 20 доктори, 280 магистри и илјадници факултетлии

Сител - 06.10.2010

Дваесет доктори на науки, 280 магистри, над 20 илјади со високо образование од населението во Македонија не можат да најдат работа.

Невработеноста падна на 32,1 процент

Утрински - 06.10.2010

Во вториот квартал од годинава, невработеноста достигна 32,1 отсто, објави вчера Државниот завод за статистика, односно невработените броеле 296.194 лица, најголем број од нив биле со четиригодишно ...

Пораснал бројот на невработени лица

Н.Македонија - 06.10.2010

Невработеноста во вториот квартал од годинава изнесувала 32,1 отсто, додека вработеноста 67,9 отсто, објави вчера Државниот завод за статистика.

Пари - Се зголемува невработеноста

Време - 06.10.2010

Невработеноста во вториот квартал од годинава во земјава изнесува 32,1 проценти, што е за 0,3 проценти повеќе од истото тримесечје минатата година, соопшти Државниот завод за статистика.