TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светска галерија на цртеж

Дневник - 16.12.2010

Во Галеријата на „Остен“ вечерва во 20.20 часот ќе биде отворена 38. „Светска галерија на уметноста на хартија - Цртеж 2010“. Изложбата ќе ја отвори академик Влада Урошевиќ.

Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010

Курир - 16.12.2010

Вечер во галеријата на Остен свечено ќе биде отворена 38 - та Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010. На годинашнава Светска галерија на цртеж учествуваа околу 350 уметници со 780 ...

38 - та Светска галерија на уметноста на хартија

Идивиди - 16.12.2010

Скопје, 16 декември 2010 (МИА) - Во галеријата на Остен вечер свечено ќе биде отворена 38 - та Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010.

Отворање на 38 - та Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010

МРТ - 16.12.2010

Во галеријата на Остен вечер свечено ќе биде отворена 38 - та Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010. На годинашнава Светска галерија на цртеж учествуваа околу 350 уметници со 780 ...

Култура - Доаѓа светски познатиот Владимир Величковиќ

Вест - 16.12.2010

Величковиќ е академик на Српската академија на уметностите, исто така и на француската, роден во Белград, а живее во Париз Од 18 часот, денеска во "Остен" (спроти Матица на иселениците) ќе започне ...