TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европа да не дозволи Балканот да стане затвор

Дневник - 03.12.2005

МИНИСТЕРСКА СРЕДБА ВО ОХРИД Сум бил во затвор, ја знам психологијата на затворениците и затоа ја повикувам Европа да не дозволи западниот Балкан да се чувствува како во затвор, порача министерот за надворешни работи на Србија и Црна Гора, Вук Драшковиќ, вчера од Охрид, каде што се одржа средба на ...

Никогаш подобра соработка

Вечер Прес - 03.12.2005

Со започнувањето на преговорите со Хрватска за членство, склучувањето на Спогодба за стабилизација и асоцијација со Србија и Црна Гора, како и со Босна и Херцеговина, напредокот на Албанија, оценет од страна на Европската комисија, како и со позитивната оценка за Македонија, се трасира патот кон ...

Министерот за одбрана на СЦГ е поканет во САД

Макфакс - 02.12.2005

Белград Министерот за одбрана на Србија и Црна Гора Зоран Станковиќ е поканет од американскиот секретар за одбрана Доналд Рамсфелд да учествува на состанок на министри за одбрана од југоисточна Европа, што ќе се одржи во САД.

Србија предлага тајвански модел за Косово

Дневник - 01.12.2005

МОСКОВСКИ ВЕСНИК ОБЈАВУВА Белград предлага компромисно решение за Косово, кое би можело да се изрази со формулата една земја-два система, изјави министерот за надворешни работи на СЦГ Вук Драшковиќ за московскиот весник "Независимаја газета", јави МИА.

Бугарија за трајно решение за Косово без менување на границите

Макфакс - 01.12.2005

Софија Бугарија смета дека треба да се најде трајно и стабилно решение за Косово, кое ќе ги гарантира постоечките граници и нема да го дестабилизира регионот. Ова го изјави шефот на бугарската дипломатија Ивајло Калфин денеска во Белград по средбата со министерот за надворешни работи на СЦГ Вук ...

Средба на министрите за надворешни работи на СЦГ и Бугарија

Макфакс - 01.12.2005

Белград Шефот на дипломатијата на СЦГ Вук Драшковиќ денеска во Белград ќе разговара со бугарскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Ивајло Калфин за билатералните односи и ситуацијата на Косово. Калфин и Драшковиќ за време на разговорот особено внимание ќе посветат на Косово, соопшти ...

Србија предлага тајвански модел за Косово

А1 - 30.11.2005

Белград предлага за Косово компромисно решение кое би можело да се изрази со формулата „една земја-два система“, изјави министерот за надворешни работи на СЦГ Вук Драшковиќ во денешното интервју за московскиот весник „Независимаја газета“ за време на посетата на Русија.

Драшковиќ: Србија предлага “тајвански модел” за Косово

Канал5 - 30.11.2005

Белград предлага за Косово компромисно решение кое би можело да се изрази со формулата “една земја-два система”, изјави министерот за надворешни работи на СЦГ Вук Драшковиќ во денешното интервју за московскиот весник “Независимаја газета” за време на посетата на Русија.