TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Потпокривот на „кинескиот ѕид“ е неупотреблив

Дневник - 15.09.2007

Потпокривот на шесткатницата во Градскиот парк, кој беше уриван пролетва, е претворен во урнатина, тврди адвокатот Александар Тортевски во име на сопственикот на зградата, Германецот Зигфрид Греве . Дека потпокривот не се санира и дека нема можност за тоа, тврдат и од Министерството за транспорт и ...

ЛДП лаже дека се доградува Кинески sид

Вест - 15.09.2007

АДВОКАТОТ НА ИНВЕСТИТОРОТ НА ЗГРАДАТА ВО ГРАДСКИ ПАРК ВО СКОПЈЕ ТВРДИ Инвеститорот на зградата во Градски парк, позната како "Кинески sид", вчера ги демантираше обвинувањата на Либерално - демократската партија дека повторно го градат потпокривот на објектот, кој во мај годинава го урна ...

ЛДП лаже за Кинескиот ѕид

Вечер Прес - 15.09.2007

-Тврдењата на портпаролот на ЛДП Илија Нешковски,дека германскиот инвеститор ЗИГФРИД ГРЕВЕ повторно го гради кровот на објектот во Градскиот парк,се лага. Компанијата ги почитува законите,а урнатиот потпокрив ниту се гради,ниту такво нешто се планира,реагираше вчера адвокатот Александар Тортевски ...

Потпокривот на „кинескиот ѕид“ се доградува

Дневник - 14.09.2007

Либерално-демократската партија вчера обвини дека Владата била неефикасна во борбата против урбаната мафија , бидејќи објектот кај стадионот се доградува Деловите од дивоизградениот потпокрив на таканаречениот „кинески ѕид“ во Градски парк, што Државниот инспекторат за градежништво пролетва ги ...

ЛДП: Владата да објасни зошто е обновен Кинескиот sид

Вест - 14.09.2007

БОРБАТА ПРОТИВ УРБАНАТА МАФИЈА ОБИЧНА ФАРСА Либерално - демократската партија вчера ја повика Владата да им објасни на граѓаните зошто потпокривните делови на зградата во Градски парк во Скопје, позната како Кинески sид, кои Министерството за транспорт и врски ги уриваше со динамит, се повторно ...

Поткровјето на Кинески ѕид повторно изградено

Канал5 - 13.09.2007

Спектакуларниот почеток на борбата со урбаната мафија по три месеци се претвори во фарса, обвинуваат од ЛДП. Сопственикот на Кинескиот ѕид ги санирал оштетувањата на поткровјето, направени со рачното и експлозивно рушење. Спектакуларниот почеток на борбата со урбаната мафија по три месеци се ...