TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тереза Меј под притисок да поднесе оставка

Канал5 - 24.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, се наоѓа под притисок од нејзината партија да поднесе оставка или да одреди датум за оставка со цел обезбедување на поддршка за нејзиниот план за Брегзит.

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Сител - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Нова ТВ - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит?

+инфо - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Независен - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Тереза Меј соочена со притисок да поднесе оставка

ММС - 24.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, е соочена со зголемен притисок од нејзината партија да поднесе оставка или да одреди датум за оставка со цел обезбедување на поддршка за нејзиниот план за брегзит.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

+инфо - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Пет милиони луѓе ја потпишаа петицијата за поништување на Брегзит

ММС - 24.03.2019

Онлајн петицијата за укинување на Член 50 и поништување на Брегзит привлече голем интерес и досега ја потпишаа пет милиони луѓе. Ова е рекордна бројка на собрани потписи преку петиција, иако е активна само од февруари оваа година.

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

А1 On - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Нема бунт против Меј, тврдат британски министри

Р.С.Европа - 24.03.2019

Неколкумина британски министри, меѓу кои и министерот за финансии Филип Хамонд, денеска ги отфрлија како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе ...

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

А1 On - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Филип Хамонд: Смената на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

Независен - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

„Телеграф“: Се бара смена на Меј за да се спаси Брегзит

Р.С.Европа - 24.03.2019

Британските медиуми објавија дека дел од министрите во британската Влада отворено се побуниле против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит да ги заврши привремен премиер.

„Спасување на брегзит“: Министрите се побунија против Тереза Меј, бараат таа да биде сменета

МКД - 24.03.2019

Министрите на британската влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и бараат таа да биде сменета, а преговорите за брегзит да ги заврши привремен премиер, јавија британските медиуми.

Тереза Меј соочена со притисок да поднесе оставка

Макфакс - 24.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, е соочена со зголемен притисок од нејзината партија да поднесе оставка или да одреди датум за оставка со цел обезбедување на поддршка за нејзиниот план за брегзит.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

Вечер Прес - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Вечер Прес - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Тереза Меј соочена со притисок да поднесе оставка

Centar - 24.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, е соочена со зголемен притисок од нејзината партија да поднесе оставка или да одреди датум за оставка со цел обезбедување на поддршка за нејзиниот план за брегзит.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

Опсервер - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Пет милиони луѓе ја потпишаа петицијата за поништување на Брегзит

Локално - 24.03.2019

Онлајн петицијата за укинување на Член 50 и поништување на Брегзит привлече голем интерес и досега ја потпишаа пет милиони луѓе. Ова е рекордна бројка на собрани потписи преку петиција, иако е активна само од февруари оваа година.

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Опсервер - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Тереза Меј соочена со притисок да поднесе оставка

24Инфо - 24.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, е соочена со зголемен притисок од нејзината партија да поднесе оставка или да одреди датум за оставка со цел обезбедување на поддршка за нејзиниот план за брегзит.

“Телеграф“: За да се спаси Брегзит се бара смена на Меј

Пулс24 - 24.03.2019

Британските медиуми објавија дека дел од министрите во британската Влада отворено се побуниле против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит да ги заврши привремен премиер.

Специјалци се распоредуваат во подземни бункери: Британците се подготвуваат за хаосот кој би настанал после Брегзит

Точка - 24.03.2019

Британските власти наредија започнување на операцијата „Редфолд“ која подразбира активирање на 3,500 високообучени припадници на специјалните сили при британската армија. Припадниците на специјалните единици при британската армија ќе бидат задолжени ...

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

Либертас - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Пет милиони луѓе ја потпишаа петицијата за поништување на Брегзит

Република - 24.03.2019

Онлајн петицијата за укинување на Член 50 и поништување на Брегзит привлече голем интерес и досега ја потпишаа пет милиони луѓе. Ова е рекордна бројка на собрани потписи преку петиција, иако е активна само од февруари оваа година.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

24Инфо - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле” против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

Н.Македонија - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

Н.Македонија - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

1tv - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

1tv - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Британски медиуми: Оставка на Тереза Меј ќе го спаси Брегзит

MakPress - 24.03.2019

Министрите во британската Влада отворено се побунија против премиерката Тереза Меј и побарале нејзина смена, а преговорите за Брегзит би ги завршил привремен премиер, јавуваат британските медиуми.

Филип Хамонд: Смена на Меј нема да ги реши проблемите околу Брегзит

MakPress - 24.03.2019

Британскиот министер за финансии Филип Хамонд денеска ги отфрли како неточни тврдењата на некои лондонски весници дека министри во Владата во Лондон „отворено се побуниле“ против премиерката Тереза Меј и дека ќе бараат нејзина смена и избор на ...

Егзотични птици наместо Брегзит-главоболки

Deutsche Welle - 23.03.2019

И додека приказната околу излегувањето на Велика Британија од Европската унија сѐ повеќе се вжештува, секојдневието на британското кралството семејство продолжува непроменето. Така на пример Принцот Чарлс во моментов е на турнеја по карипските ...

Илјадници Британци на марш во Лондон

Телма - 23.03.2019

Илјадници Британци се собираат на марш во централен Лондон, со повик за нов референдум за Брегзит. Маршот ќе почне од парк Лејн до парламентот. Маршот се случува по одлуката на европската унија да се согласи Брегзитот да биде одложен, за кусо време, ...

Протест против Брегзит во Лондон, се бара нов референдум за ЕУ

Сакам да кажам - 23.03.2019

Стотици илјади маршираат низ централен Лондон, барајќи уште еден референдум за членството во ЕУ, додека британските парламентарци бараат решение за Брегзит. Организаторите на протестот велат дека повеќе од милион луѓе му се приклучиле на маршот пред ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

24 Вести - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Лондон маршира: „Не сакаме Брегзит“

Канал5 - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска маршираат низ улиците на Лондон и побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да поминат пред Кабинетот на британската ...

Протестен марш во Лондон за одржување на втор референдум за Брегзит

Нова ТВ - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации што отворено се противат за британското истапување од Европската Унија (ЕУ) за денеска најавија марш низ улиците на Лондон со барање за распишување на повторен референдум за Брегзит.

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

Независен - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

Сител - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

А1 On - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Марш за втор референдум за Брегзит

Р.С.Европа - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска организираат марш низ улиците на Лондон и бараат втор референдум за Брегзит. Еден од организаторите на маршот, директорот на кампањата „Глас на народот“, Џејмс ...

Англичаните бараат втор референдум за Брегзит

+инфо - 23.03.2019

Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на британската премиерка Тереза Меј и да го завршат маршот пред зградата на Парламентот во Вестминстер. Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе ...

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за Брегзит

Нова ТВ - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за Брегзит

А1 On - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Стотици илјади Британци на протест во Лондон, бараат втор референдум за брегзит

Макфакс - 23.03.2019

Неколку стотици илјади Британци од цела Велика Британија, денеска на улиците на Лондон бараат нов референдум за брегзит. Се очекува да се соберат повеќе од еден милион луѓе, со барање за втор референдум за излез на Британија од ЕУ, откако беше ...

Стотина илјадници Британци на улиците на Лондон, бараат втор референдум за брегзит

МКД - 23.03.2019

Стотина илјадници луѓе од цела Велика Британија се очекуваат денес на улиците на Лондон за да побараат нов референдум за брегзит. Се очекува да се соберат повеќе од милион луѓе кои ќе побараат втор референдум за излез на Велика Британија од ЕУ, ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

Локално - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за Брегзит

Локално - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за Брегзит

Опсервер - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Лондон маршира: „Не сакаме Брегзит“

Вечер Прес - 23.03.2019

Десетина илјади луѓе маршираа денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

MTM - 23.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараа нов референдум за Брегзит

MTM - 23.03.2019

Демонстрантите одeaод паркот Лејн до парламентарниот плоштад, каде што подоцна одржаa собир. Демонстрациите се случуваат откако Унијата дозволи пролонгирање на Брегзит. Премиерката Тереза Меј во повеќе наврати ги отфрли повиците за втор референдум и ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

Либертас - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Стотици илјади Британци на протест во Лондон, бараат втор референдум за брегзит

Точка - 23.03.2019

Неколку стотици илјади Британци од цела Велика Британија, денеска на улиците на Лондон бараат нов референдум за брегзит. Се очекува да се соберат повеќе од еден милион луѓе, со барање за втор референдум за излез на Британија од ЕУ, откако беше ...

Се бара втор референдум за Брегзит – Британците маршираат во Лондон

Вечер Прес - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

MTM - 23.03.2019

Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на британската премиерка Тереза Меј и да го завршат маршот пред зградата на Парламентот во Вестминстер. Еден од организаторите на маршот, директорот на кампањата „Глас на народот", Џејмс Мекгрори ...

Стотици илјади Британци на протест во Лондон, бараат втор референдум за брегзит

24Инфо - 23.03.2019

Неколку стотици илјади Британци од цела Велика Британија, денеска на улиците на Лондон бараат нов референдум за брегзит. Се очекува да се соберат повеќе од еден милион луѓе, со барање за втор референдум за излез на Британија од ЕУ, откако беше ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

Опсервер - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Последна шанса да се избегне хаосот наречен „брегзит“?

Н.Македонија - 23.03.2019

ЕУ ѝ даде рок од две недели на Тереза Меј да подготви алтернативен план за брегзит ако нејзиниот договор со Брисел наредната недела не добие поддршка од парламентот откако британската премиерка не успеа да ги убеди другите европски лидери дека може ...

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за брегзит (видео)

Н.Македонија - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

1tv - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Марш во Лондон за одржување втор референдум на Брегзит

MakPress - 23.03.2019

Неколку здруженија и организации на противниците на британското истапување од ЕУ, денеска ќе одржат марш низ улиците на Лондон, од кој ќе побараат одржување на втор референдум за Брегзит. Предвидено е демонстрантите да минат пред Кабинетот на ...

Десетици илјадници луѓе во Лондон бараат нов референдум за Брегзит

MakPress - 23.03.2019

Десетици илјадици луѓе маршираат денеска во центарот на Лондон, барајќи нов референдум за Брегзит, додека парламентот бара излез од ќор-сокакот во која западна истапувањето на Велика Британија од ЕУ.

Велика Британија доби одложување на брегзит до 22 мај

Сакам да кажам - 22.03.2019

Европските лидери усвоија план, со кој се одложува излегувањето на Велика Британија од Европската Унија. Тоа требаше да се случи на 29 март, но откако планот за брегзит на Тереза Меј на двапати не помина во британскиот парламент, на Британија ќе ѝ ...

ЕУ и понуди на Британија три опции за Брегзит

Deutsche Welle - 22.03.2019

Велика Британија ќе мора да одлучи дали сака да го прифати договорот, да побара подолго одложување или да замине од ЕУ без договор. Според една опција, Лондон ќе треба да учествува и на изборите за Европскиот парламент.

Делумни но и условени предлози за Брегзит

Телма - 22.03.2019

По осумчасовни разговори европските лидери и понудија на Британија продолжување на членот 50 до 22 мај, ден пред европските избори, под услов следната недела британските пратеници да го одобрат веќе постигнатиот договор за напуштање на ЕУ.

Милостина за Тереза Меј

Deutsche Welle - 22.03.2019

ЕУ повторно ѝ даде на британската премиерка уште малку време. Ако договорот за Брегзит биде усвоен следната недела, ќе добие два месеци, во спротивно-само две недели. ЕУ се спрема за тврд Брегзит, смета Барбара Везел.

Меј ја поздрави одлуката за одложување на Брегзит

Канал5 - 22.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ја поздрави одлуката на лидерите на ЕУ за одложување на Брегзитот, наведувајќи дека сега пратениците од британскиот парламент имаат јасен избор што треба да направат следно.

Туск : Се е можно до новиот рок за Брегзит, 12 април

Канал5 - 22.03.2019

Претседателот на Европскиот совет , Доналд Туск изјави денеска дека се е можно до новиот рок за Брегзит , 12 април , доколку британските пратеници следната недела не го одобрат договорот за излез на Британија од ЕУ.

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Фокус - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

24 Вести - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ и понуди на Британија одлагање на Брегзитот

Канал5 - 22.03.2019

Европската унија и понуди на Британија одлагање на Брегзитот, односно излегување на земјата од Унијата до мај, наместо порано договорениот термин 29 овој месец. Унијата со ова, како што наведуваат новинските агенции, и даваат шанса на премиерката ...

ЕУ прифати одлагање на Брегзитот

Алсат-М - 22.03.2019

Европската унија и понуди на Британија одлагање на Брегзитот, односно излегување на земјата од Унијата до мај, наместо порано договорениот термин 29 овој месец. Унијата со ова, како што наведуваат новинските агенции, и даваат шанса на премиерката ...

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

Фокус - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Брегзит одложен – Лондон доби два рока за излез од ЕУ

Нова ТВ - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави МИА од Брисел. Земјите членки на ЕУ синоќа одлучија 12 април или 22 мај да е ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Курир - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

При Брегзит без договор Велика Британија ќе губи 57,3 милијарди евра годишно

Нетпрес - 22.03.2019

При Брекзит без договор Велика Британија ќе губи по 57,3 милијарди евра годишно од националното богатство или околу по 900 евра на човек, покажува истражувањето на германската фондација Бертелсман, цитирана од светските агенции.

САД, Русија и Кина ќе профитираат од Брегзит

ММС - 22.03.2019

Брегзит ќе ја чини ЕУ до 40 милијарди евра годишно, најмногу ќе ја погоди Велика Британија, а најголема добивка, како што покажува студијата на германската фондација „Бертелсман“, ќе имаат САД, Кина и Русија.

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

А1 On - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Крајниот рок за Брегзит одложен за 22 мај

Глас на Америка - 22.03.2019

Ако следната недела Меј не успее да ги убеди законодавците да го прифатат нејзиниот план, рокот за излегување од Унијата ќе биде 12 април ВАШИНГТОН — Лидерите на Европската унија се согласија да го продолжат крајниот рок за Брегзит, со цел да им ...

Туск: Во пеколот има многу место за британските пратеници кои гласаат против договорот за брегзит

Макфакс - 22.03.2019

Доналд Туск, кој минатиот месец жестоко ги искритикува архитектите на брегзит, укажувајќи дека во пеколот има посебно место за нив, смета дека местото на вечно страдање е доволно големо за да ги вклучи и британските пратеници кои ќе гласаат против ...

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

Независен - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Три милиони Британци сe за останување во ЕУ

Макфакс - 22.03.2019

Бројот на потписници на петицијата, со која се повикува британската Влада да го повлече членот 50 за излез на Велика Британија од ЕУ, се искачи на три милиони. Официјалната страница на интернет вчера падна, откако рекорден број луѓе во исто време се ...

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

А1 On - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Туск: Сè е можно до новиот рок за брегзит

Макфакс - 22.03.2019

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, изјави дека сè е можно до новиот рок за брегзит одреден за 12 април ако британските пратеници идната недела не го одобрат договорот за излегување на Велика Британија од Унијата.

Брегзит: што следува сега?

МКД - 22.03.2019

Планот на ЕУ за продолжување на рокот им ги менува калкулациите за брегзитот на „заминувачите“ и „останувачите“, вели Политико . Време е сите да кликнеме „рефреш“ на ова вечно брегзит-прашање.

ЕУ го одложи Брегзитот, Лондон е на потег

Сител - 22.03.2019

ЕУ се согласи да го одложи Брегзитот по 29 март. Лидерите на 27 те земји членики на Унијата одлучија ако британските пратеници го одобрат договор кој Меј го постигна со еворпксите партнери, Велика Британија ќе ја напушти Унијата на 22 мај.

Три милиони Британци потпишаа петиција против членот со кој се регулира Брегзитот

Алфа - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

А1 On - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Три милиони Британци и со петиција против Брегзит

+инфо - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Независен - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Нетпрес - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

+инфо - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Сител - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ го прифати одложувањето на брегзит, но под еден услов

МКД - 22.03.2019

Лидерите на 27 земји од Европската Унија по повеќечасовни разговори се договорија околу британското барање за одложување на брегзит, јави Би-би-си. Договорот е постигнат нешто пред полноќ, а Велика Британија мора да исполни еден важен услов.

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Независен - 22.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

ЕУ прифати одлагање на Брегзитот

Р.С.Европа - 22.03.2019

Европската унија и понуди на Британија одлагање на Брегзитот, односно излегување на земјата од Унијата до мај, наместо порано договорениот термин 29 овој месец. Унијата со ова, како што наведуваат новинските агенции, и даваат шанса на премиерката ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

+инфо - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Преку милион луѓе ја потпишале петицијата за запирање на Брегзит

Независен - 22.03.2019

Повеќе од милион луѓе ја потпишале петицијата на страната на британскиот парламент со која ја повикуваат владата да ја повлече активацијата на членот 50 за излегувањето од Европската унија и да остане во тој сојуз, јавува Си-ен-ен.

Меј ја поздрави одлуката на ЕУ за одложување на брегзитот

Макфакс - 22.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ја поздрави одлуката на лидерите на ЕУ за одложување на брегзитот, наведувајќи дека сега пратениците од британскиот парламент имаат јасен избор што треба да направат следно.

Брегзитот одложен, сè друго е неизвесно

Р.С.Европа - 22.03.2019

Британската премиерка Тереза Мај ја поздрави одлуката на Европската унија да го одложи Брегзитот. Притоа таа оцени дека пратениците во британскиот парламент сега имаат јасни одлуки пред себе.

Меј: Синоќа ја изразив мојата фрустрираност, но знам дека и пратениците се фрустрирани

МКД - 22.03.2019

„Знам дека пратениците од сите страни на дебатата имаат жестоки ставови и јас ги почитувам тие различни позиции. Синоќа јас ја изразив мојата фрустрираност и знам дека и пратениците се фрустрирани - тие имаат тешка задача“, рече вчера британската ...

Брегзитот ги излудува и обичните Британци

Нетпрес - 22.03.2019

Брегзитот не е извор на грижи само за политичарите, туку и за сите поданици на кралицата, покажува истражувањето на јавното мнение според коешто 40 отсто од Британците во текот на изминатата година се чувствувале беспомошно, луто и загрижено со ...

Меј не ја поддржа петицијата, и покрај речиси 3-те милиони потписи за неколку дена

МКД - 22.03.2019

Премиерката нема да го откаже брегзитот, рече портпаролката на Даунинг стрит. Тереза Меј „нема да го поддржи“ отповикувањето на членот 50 , и покрај тоа што јавната петиција што повикува крајниот рок на брегзитот да биде откажан доби скоро 3 милиони ...

Британците масовно потпишуваат петиција да останат во ЕУ: Ќе има ли Брегрет?

Вечер Прес - 22.03.2019

Ако британските политичари не знаат што сакаат голем број Британци откако ги согледаа работите од желба за Брегзит сега преферираат Брегрет, односно жалат поради референдумската одлука за излегување од Унијата.

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Опсервер - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Туск: Се е можно до новиот рок за брегзит

24Инфо - 22.03.2019

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск изјави дека се е можно до новиот рок за брегзит, одреден за 12 април, ако британските пратеници идната недела не го одобрат договорот за излегување на Велика Британија од Унијата.

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

Република - 22.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. потенцираше Меј.

Меј ја поздрави одлуката за одложување на Брегзит

Република - 22.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ја поздрави одлуката на лидерите на ЕУ за одложување на Брегзитот, наведувајќи дека сега пратениците од британскиот парламент имаат јасен избор што треба да направат следно.

Милостина за Тереза Меј

Либертас - 22.03.2019

ЕУ повторно ѝ даде на британската премиерка уште малку време. Ако договорот за Брегзит биде усвоен следната недела, ќе добие два месеци, во спротивно-само две недели. ЕУ се спрема за тврд Брегзит, смета Барбара ...

Туск: Во пеколот има многу место за британските пратеници кои гласаат против договорот за брегзит

24Инфо - 22.03.2019

Доналд Туск, кој минатиот месец жестоко ги искритикува архитектите на брегзит, укажувајќи дека во пеколот има посебно место за нив, смета дека местото на вечно страдање е доволно големо за да ги вклучи и британските пратеници кои ќе гласаат против ...

Туск: Се е можно до новиот рок за Брегзит

Точка - 22.03.2019

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск изјави дека се е можно до новиот рок за брегзит, одреден за 12 април, ако британските пратеници идната недела не го одобрат договорот за излегување на Велика Британија од Унијата.

Туск: Во пеколот има многу место за британските пратеници кои гласаат против договорот за брегзит

Centar - 22.03.2019

Доналд Туск, кој минатиот месец жестоко ги искритикува архитектите на брегзит, укажувајќи дека во пеколот има посебно место за нив, смета дека местото на вечно страдање е доволно големо за да ги вклучи и британските пратеници кои ќе гласаат против ...

Туск: Во пеколот има многу место за британските пратеници кои гласаат против договорот за брегзит

Точка - 22.03.2019

Доналд Туск, кој минатиот месец жестоко ги искритикува архитектите на брегзит, укажувајќи дека во пеколот има посебно место за нив, смета дека местото на вечно страдање е доволно големо за да ги вклучи и британските пратеници кои ќе гласаат против ...

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

Опсервер - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

24Инфо - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Локално - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Вечер Прес - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

24Инфо - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Меј ја поздрави одлуката на ЕУ за одложување на брегзитот

24Инфо - 22.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ја поздрави одлуката на лидерите на ЕУ за одложување на брегзитот, наведувајќи дека сега пратениците од британскиот парламент имаат јасен избор што треба да направат следно.

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Опсервер - 22.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

Либертас - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

На Меј и помина барањето во ЕУ, ќе и оди ли тешко за Брегзитот дома

Фактор - 22.03.2019

Лидерите на земјите членки на Европската унија пак и попуштија на британската премиерка Тереза Меј, а таа од синоќа има уште два дополнителни месеци да успее да издејствува парламентарците да го усвојат Договорт за Брегзит.

Три милиони Британци сe за останување во ЕУ

24Инфо - 22.03.2019

Бројот на потписници на петицијата, со која се повикува британската Влада да го повлече членот 50 за излез на Велика Британија од ЕУ, се искачи на три милиони. Официјалната страница на интернет вчера падна, откако рекорден број луѓе во исто време се ...

Три милиони Британци сe за останување во ЕУ

Точка - 22.03.2019

Бројот на потписници на петицијата, со која се повикува британската Влада да го повлече членот 50 за излез на Велика Британија од ЕУ, се искачи на три милиони. Официјалната страница на интернет вчера падна, откако рекорден број луѓе во исто време се ...

Британија доби понуда од ЕУ за одлагање на Брегзитот

Пулс24 - 22.03.2019

Европската Унија и понуди на Британија одлагање на Брегзитот, поточно напуштање на земјата на Унијата до мај, наместо претходно договорениот термин за 29 март. Унијата со ова, Како што наведуваат новинските агенции со оваа понуда од Унијата, и ...

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Вечер Прес - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Локално - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Опсервер - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Европската унија го одложи Брегзит за 22 мај

Тера - 22.03.2019

Лидерите на 27 земји од Европската Унија по повеќечасовни разговори се договорија околу британското барање за одложување на брегзит. Договорот е постигнат нешто пред полноќ, а Велика Британија мора да исполни еден важен услов.

Меј ја поздрави одлуката на ЕУ за одложување на брегзитот

Centar - 22.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ја поздрави одлуката на лидерите на ЕУ за одложување на брегзитот, наведувајќи дека сега пратениците од британскиот парламент имаат јасен избор што треба да направат следно.

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

Н.Македонија - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на брегзит – рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

Н.Македонија - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ со контрарок за брегзит?

Н.Македонија - 22.03.2019

Се очекуваше вчера Европската Унија да го отфрли барањето на британската премиерка Тереза Меј за тримесечно одложување на брегзит и да постави нов датум, не подоцна од 22 мај. Меј побара од Унијата продолжување на преговарачкиот период до 30 јуни, ...

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

MakPress - 22.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Петиција во Брисел: Собрани повеќе од милион потписи за откажување од Брегзит

Денар - 22.03.2019

Повеќе од еден милион луѓе ја потпишаа петицијата за укинување на Брегзит, соопшти Комитетот за петиција на Претставничкиот дом на Парламентот. Во соопштението се наведува дека во овој случај, постигнат е апсолутен рекорд во брзината на собирање ...

Три милиони Британци потпишаа петиција против Брегзит

MakPress - 22.03.2019

Петицијата која ја повикува британската Влада да го повлече Членот 50 со кој се регулира напуштањето на Британија на Европската унија, денеска ја потпишаа три милиони луѓе. Официјалната интернет страница стана недостапна вчера наутро, кога ...

Макрон: Европа не смее да остане заложник на Брегзит

MakPress - 22.03.2019

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека Европа не смее да остане заложник на процесот за Брегзит кој е во тек. – Европскиот проект не смее да остане заробеник на Брегзит, рече Макрон во момент кога британската премиерка Тереза Меј ...

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

MakPress - 22.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

MakPress - 22.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Брегзит одложен, ЕУ му даде два рока на Лондон

MakPress - 22.03.2019

По седум часа преговори, земјите членки на ЕУ го прифатија барањето на Обединетото Кралство за одлагање на Брегзит и на Британците им даде две опции до крајот на мај, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

MakPress - 22.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Меј: Обединетото кралство ќе ја напушти ЕУ најдоцна до 30-ти Јуни

Телма - 21.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, денеска во Брисел директно ќе апелира до лидерите на земјите-членки на ЕУ да се согласат на пролонгирање на Брегзитот за три месеци, откако во синоќешното телевизиско обраќање до нацијата подвлече дека таа лично ...

Брегзит се одложува до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Фокус - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Брегзит ќе биде одложен до 30 јуни

Канал5 - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската унија денеска се на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит. Иако повеќето земји членки во принцип се согласни за вакво ...

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

А1 On - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

А1 On - 21.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит се одлага и никој не знае дали, кога и како ќе се случи Дојче Веле – Бон Холандскиот премиер Марк Руте ја спореди Тереза Меј со црн витез ...

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

ММС - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит – јави дописничката на Македонската информативна ...

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

+инфо - 21.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит се одлага и никој не знае дали, кога и како ќе се случи. Холандскиот премиер Марк Руте ја спореди Тереза Меј со црн витез од скеч од ...

Меј жали што мора да побара одложување на Брегзит

Нова ТВ - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

Јункер: Брегзит мора да се случи пред изборите за ЕП

Макфакс - 21.03.2019

Велика Британија би требало да ја напушти Европската Унија до почетокот на изборите за Европскиот парламент на 23 мај, оцени претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер. Британската премиера, Тереза Меј, со писмо од ЕУ побара поместување ...

Тереза Меј е решена да го спроведе Брегзитот

Р.С.Европа - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека е решена да го спроведе Брегзитот и ги повика пратениците да ја поддржат спогодбата која на два пати парламентот ја одби. „Се надевам искрено дека пратениците ќе ја поддржат спогодбата за која преговарав ...

Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Нова ТВ - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави МИА од Брисел.

Меј порача дека парламентот е виновен за тоа што брегзитот нема да се случи на време

МКД - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј ѝ се обрати синоќа на јавноста во врска со брегзитот. Пред обраќањето таа се сретната со опозицијата, а Џереми Корбин, лидерот на опозицијата, ја напуштил средбата.

ПИСМА ОД ЛОНДОН Писмо до Доналд

+инфо - 21.03.2019

Што ако ви се слоши? Ќе треба да платите од свој џеб? Што ако имате проблеми со автомобилот - ќе важи ли осигурувањето и имате ли зелен картон? Имате бел? Ха, не важи, ако пишува дека важи во, на пример, Северна Македонија, кажете му го тоа на ...

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

+инфо - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј „длабоко жали“ што побарала одложување на брегзитот

МКД - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј рече длабоко жали за својата одлука да побара одложување на брегзитот од ЕУ. Во исто време, таа ги повика пратениците, кои веќе два пати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

Меркел поддржува кусо одложување на брегзит

Макфакс - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изрази подготвеност за поддршка на кусо одложување на британското излегување од ЕУ, нагласувајќи дека 30 јуни, датумот кој го побара британската премиерка Тереза Меј, е проблематичен.

Премиерката Меј бара одложување на Брегзит

Глас на Америка - 21.03.2019

Неизвесен одговорот од Брисел Британската премиера Тереза Меј ќе се обиде да ги убеди лидерите од ЕУ денеска во Брисел да одобрат тримесечно одложување на периодот кога треба да се случи Брегзит.

Меркел: Одлагање на Брегзит под еден услов

+инфо - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

Барањето на Меј за одложување на Брегзитот тема на дводневниот самит на ЕУ

Сител - 21.03.2019

Кусо одложување на Брегзит може да се случи само ако британскиот Парламент гласа за договрот што Лондон и Брисел веќе го постигнаа изјави претседателот на ЕС Доналд Туск. Меј побара од ЕУ Брегзитот да се одложи до 30 јуни.

ЕУ нуди одложување на брегзитот само до 22 мај

МКД - 21.03.2019

ЕУ е подготвена да се согласи со барањето на Тереза Меј да се одложи брегзитот, покажува нацрт-документ што протекол во јавноста. Но во него се вели дека продолжувањето е можно само до 22 мај, бидејќи Велика Британија „нема намера да одржи избори за ...

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Нова ТВ - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Петиција за останување во ЕУ молскавично собира потписи, сајтот неколкупати се урна од преоптовареност

МКД - 21.03.2019

Петицијата покрената во февруари добиваше 1.500 потписи во минута. Повеќе од еден милион луѓе досега потпишаа петиција да биде отповикан членот 50 од Лисабонскиот договор и Британија да не излезе од ЕУ.

Брегзитот се одложува до 22 мај доколку биде усвоен договорот

Макфакс - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на брегзитот до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, се наведува во нацрт-соопштението на 27-те земји членки, по денешниот ...

Милион Британци сакаат земјата да остане во ЕУ

Макфакс - 21.03.2019

Онлајн петицијата во која од британската влада се бара да се откаже брегзитот и земјата да остане дел од Европската Унија, собра повеќе од еден милион потписи, осум дена пред предвидениот почеток на брегзит.

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

А1 On - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

+инфо - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Меркел: Одлагање на Брегзит под еден услов

А1 On - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

Меркел: Одлагање на Брегзит, но под услов Лондон да го прифати Договорот

Нова ТВ - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

А1 On - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

+инфо - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

Европарламентот побара Велика Британија да ја напушти ЕУ до 18 април

Независен - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Курир - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, ако Парламентот во Лондон го усвои Договорот

+инфо - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

+инфо - 21.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

А1 On - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Сител - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

ММС - 21.03.2019

Британската премиерка, Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

MTM - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Брегзитот се одложува до 22 мај, доколку биде усвоен договорот

Точка - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на брегзитот до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, се наведува во нацрт-соопштението на 27-те земји членки, по денешниот ...

Милион Британци сакаат земјата да остане во ЕУ

24Инфо - 21.03.2019

Онлајн петицијата во која од британската влада се бара да се откаже брегзитот и земјата да остане дел од Европската Унија, собра повеќе од еден милион потписи, осум дена пред предвидениот почеток на брегзит.

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај само ако Парламентот во Лондон го усвои Договорот

Либертас - 21.03.2019

ЕУ се согласи да го одложи Брегзит само до 22 мај, а не до 30 јуни, како што бараше Британија, но под услов британскиот парламент наредната недела да го усвои Договорот што го постигнаа Лондон и Брисел.

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

24Инфо - 21.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит се одлага и никој не знае дали, кога и како ќе се случи. Холандскиот премиер Марк Руте ја спореди Тереза Меј со црн витез од скеч од ...

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

MTM - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Вечер Прес - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

Опсервер - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Република - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

Република - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. , изјави денеска Меј која додаде дека не сака долго одложување, предупредувајќи го ...

Јункер: Брегзит мора да се случи пред изборите за ЕП

Centar - 21.03.2019

Велика Британија би требало да ја напушти Европската Унија до почетокот на изборите за Европскиот парламент на 23 мај, оцени претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер. Британската премиерка, Тереза Меј, со писмо од ЕУ побара поместување ...

Јункер: Брегзит мора да се случи пред изборите за ЕП

24Инфо - 21.03.2019

Велика Британија би требало да ја напушти Европската Унија до почетокот на изборите за Европскиот парламент на 23 мај, оцени претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер. Британската премиера, Тереза Меј, со писмо од ЕУ побара поместување ...

Тереза Меј не се откажува од спроведување на Брегзитот

Пулс24 - 21.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј изјави дека е решена да го спроведе Брегзитот и ги повика пратениците да ја поддржат спогодбата која Парламентот два пати ја одби. – Се надевам искрено дека пратениците ќе ја поддржат спогодбата за која преговарав ...

Меркел поддржува кусо одложување на брегзит

24Инфо - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изрази подготвеност за поддршка на кусо одложување на британското излегување од ЕУ, нагласувајќи дека 30 јуни, датумот кој го побара британската премиерка Тереза Меј, е проблематичен.

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

Локално - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

MTM - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

Опсервер - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Брисел: Одлагањето на Брегзит до 30 јуни крие политички ризици

MTM - 21.03.2019

Пролонгирањето на истапувањето на Велика Британија од ЕУ за 30 јуни ќе доведе до сериозни „законски и политички ризици", предупреди денеска Европската комисија, по официјалното барање на британската премиерка Тереза Меј за одлагање на Брегзит за три ...

Меркел поддржува кусо одложување на брегзит

Точка - 21.03.2019

Германската канцеларка, Ангела Меркел, изрази подготвеност за поддршка на кусо одложување на британското излегување од ЕУ, нагласувајќи дека 30 јуни, датумот што го побара британската премиерка Тереза Меј, е проблематичен.

Петицијата против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

Република - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово сајтот на британскиот Парламент некое време не ...

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

Опсервер - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

24Инфо - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

Јункер: Брегзит мора да се случи пред изборите за ЕП

Точка - 21.03.2019

Велика Британија би требало да ја напушти Европската Унија до почетокот на изборите за Европскиот парламент на 23 мај, оцени претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер. Британската премиера, Тереза Меј, со писмо од ЕУ побара поместување ...

Меркел: Одлагање на Брегзит под еден услов

Опсервер - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

Опсервер - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

Локално - 21.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит оди во продолженија и никој не знае дали, кога и како ќе се случи, смета Барбара Везел, во коментарот за Дојче Веле.

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

24Инфо - 21.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

Вечер Прес - 21.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

Опсервер - 21.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

24Инфо - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

24Инфо - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

Опсервер - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

Локално - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

24Инфо - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Лидерите на ЕУ ќе бараат јасна позиција од Лондон за Брегзит

Локално - 21.03.2019

Европските лидери не се откажуваат од обидите да изнајдат решение со Лондон за Брегзит со договор, но нетрпеливоста е видлива кај сите на почетокот на денешниот Самит. – Нема поента да правиме какви било отстапки ако не знаеме што сака другата ...

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

Вечер Прес - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

Бриф - 21.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит се одлага и никој не знае дали, кога и како ќе се случи Холандскиот премиер Марк Руте ја спореди Тереза Меј со црн витез од скеч од Монти ...

Меркел: Одлагање на Брегзит под еден услов

MTM - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

24Инфо - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Локално - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Вечер Прес - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на Брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

MTM - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

Либертас - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите. Тајани нагласи дека им ја пренел оваа порака на шефовите на ...

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

Опсервер - 21.03.2019

Дојче Веле – Бон 21 март 2019 Холандскиот премиер Марк Руте ја спореди Тереза Меј со црн витез од скеч од Монти Пајтон. Неговиот противник едно по друго му ги сече екстремитетите и на крајот извикува: „Ајде да го наречеме диференцирање”.

Брегзит се одлага до 22 мај, под услов Парламентот во Лондон да го усвои Договорот

Н.Македонија - 21.03.2019

Европската Унија ќе одобри одлагање на брегзит до 22 мај, доколку британскиот Парламент во текот на следната недела го усвои Договорот за истапување на Велика Британија од ЕУ, што лани во ноември го постигнаа Лондон и Брисел, се наведува во ...

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

Н.Македонија - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите, јави дописничката на МИА од Брисел.

Меркел: Одлагање на Брегзит под еден услов

Н.Македонија - 21.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека лидерите на ЕУ најверојатно ќе го одобрат барањето на Велика Британија за тримесечно одлагање на Брегзит, под услов британскиот Парламент да го поддржи Договорот што го постигнаа Владата на ...

Меј побара одложување на брегзит не подолго од 30 јуни

Н.Македонија - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј побара од членките на Европската Унија да дозволат кратко одложување на брегзит. Во писмото, кое вчера го испрати до членките на ЕУ, Меј ги образложи причините за одложувањето на брегзит.

Европарламентот бара Лондон да ја напушти ЕУ до 18 април

1tv - 21.03.2019

Претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани, изјави дека одложувањето на Брегзит не треба да биде подоцна од 18 април, последниот работен ден на Европарламентот пред изборите. Тајани нагласи дека им ја пренел оваа порака на шефовите на ...

Петиција против Брегзит го урна сајтот на британскиот Парламент

1tv - 21.03.2019

Над половина милион потписи се ставени на онлајн петицијата со која се бара премиерката Тереза Меј да го откаже Брегзит со повлекување на Член 50, а поради високото ниво на интернет сообраќај утрово беше урнат сајтот на британскиот Парламент.

Меј длабоко жали поради одлуката да побара одложување на Брегзит

1tv - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза ​​Меј изјави дека длабоко жали за својата одлука да побара од ЕУ одложување на Брегзит и истовремено ги повика пратениците, кои веќе двапати го отфрлија нејзиниот план, овој пат да го поддржат.

ЕУ Самит: Земјите членки ќе одлучуваат за одложување на Брегзит

1tv - 21.03.2019

Шефовите на држави и влади на Европската Унија денеска се состануваат на редовниот пролетен самит во Брисел, а главна тема на разговори ќе биде британското барање за одложување на датумот за Брегзит, јави дописничката на МИА од Брисел.

(Видео) ЕУ: Брегзит се одлага до 22 мај само ако Парламентот во Лондон го усвои Договорот

1tv - 21.03.2019

ЕУ се согласи да го одложи Брегзит само до 22 мај, а не до 30 јуни, како што бараше Британија, но под услов британскиот парламент наредната недела да го усвои Договорот што го постигнаа Лондон и Брисел.

Меј: Време е да се спроведе одлуката на британскиот народ за Брегзит

1tv - 21.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј изјави дека побараното одложување на Брегзит ќе му даде можност на британскиот парламент конечно да ја спроведе волјата на граѓаните за излегување од ЕУ. – Важно е да ја прифатиме и спроведеме одлуката на британскиот ...

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

Deutsche Welle - 20.03.2019

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим" и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит оди во продолженија и никој не знае дали, кога и како ќе се случи, смета Барбара Везел.

Јункер : Mора да се случи Брегзит пред изборите за ЕП

Канал5 - 20.03.2019

Претседателот на Европската Комисија , Жан Клод Јункер изјави дека Брегзит мора да има без одложување. Јункер изјави дека Британија ќе мора да ја напушти Европската Унија пред почетокот на изборите за Европскиот парламент на 23 мај.

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

24 Вести - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

​​Меј официјално ќе побара од ЕУ да го суспендира Брегзит

Канал5 - 20.03.2019

Денеска Тереза ​​Меј официјално ќе побара од европската унија да го суспендира Брегзит, пишува ББС. Според извори од Даунинг Стрит 10, британскиот премиер ќе побара одложување на излезот од ЕУ до 30 јуни, но опцијата за одложување оди и на ...

Меркел ќе се бори за поуреден Брегзит, Меј ќе бара суспензија на рокот за излез на Британија од ЕУ

Алсат-М - 20.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека ќе се бори за „поуреден Брегзит“ до последен момент. Таа наведе дека лидерите на Европската унија ќе се обидат реагираат на она што ќе го предложи Британија, но не кажа дали ќе го поддржи ...

Француско вето за одложувањето на „Брегзит“?

Алсат-М - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на „Брегзит“ ако Лондон не понуди ништо како алтернатива или ако на тој начин ги загрозува институциите на ЕУ, објави канцеларијата на претседателот Емануел Макрон, ...

Меј побара одложување на Брегзит до јуни, Брисел гледа политички ризик

Нова ТВ - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Берлин го поздрави јасното барање на Тереза Меј

Нова ТВ - 20.03.2019

Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел денеска го поздрави јасно изнесениот став за Брегзит, но не прецизира како Германија ќе одговори на тоа. Британската премиерка Тереза Меј денеска побара од Европска Унија излегувањето ...

Меркел: ќе се борам за поуреден Брегзит до последен час

Р.С.Европа - 20.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека ќе се бори за „поуреден Брегзит“ до последен момент. Таа наведе дека лидерите на Европската унија ќе се обидат реагираат на она што ќе го предложи Британија.

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

Независен - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање“ на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

Нова ТВ - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање“ на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Јункер: Нема да има нови преговори со Британија

ММС - 20.03.2019

„ЕУ направи многу за да се приспособи со Британија во врска со нејзиното излегување, но веќе не може да направи ништо повеќе“, рече денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер.

Меј нема да бара подолго одложување на брегзитот

Нетпрес - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј нема да побара од Европската унија подолго одложување на процесот на истапување на Обединетото Кралство, пишува во средата јавниот сервис BBC. Претходно во вторникот BBC објави дека британската премиерка Тереза Меј ...

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

+инфо - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање“ на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

Независен - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Походот по брегзит ја уби Британија

МКД - 20.03.2019

Брегзитска Британија го достигна неизбежниот крај на популизмот. Владата се распаѓа додека конзервативните министри без последици гласаат против својата сопствена влада. Еднакво хаотичната опозиција не може да опонира.

Меј ќе бара од ЕУ одложување на „Брегзит“

Р.С.Европа - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј денеска се очекува да побара од ЕУ одложување на излегувањето на Велика Британија од блокот, пренесува АП. Министерот за образование на Велика Британија Дејмијен Хиндс денеска за Би-Би-Си изјави дека вистинската ...

Меј побара од ЕУ да се одложи брегзитот до 30 јуни, „не подолго“

МКД - 20.03.2019

Тереза Меј напиша писмо до претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, за и формално да побара одложување на брегзитот по 29 март, објави Би-би-си . Британската премиерка им рече на пратениците дека „не е подготвена да го одложи брегзитот ...

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

А1 On - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Британската премиерка ќе бара продолжување на рокот за излез од ЕУ

Глас на Америка - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер истакна дека Унијата веќе не е отворена за понатамошни преговори со Британија Британската премиерка, Тереза Меј, се очекува да испрати и официјално писмо до европските лидери со кое ќе бара ...

Брисел: Одлагањето на Брегзит до 30 јуни крие политички ризици

А1 On - 20.03.2019

Пролонгирањето на истапувањето на Велика Британија од ЕУ за 30 јуни ќе доведе до сериозни „законски и политички ризици“, предупреди денеска Европската комисија, по официјалното барање на британската премиерка Тереза Меј за одлагање на Брегзит за три ...

Велика Британија бара одложување на брегзит, фунтата драстично падна

Макфакс - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј побара тримесечно одложување на брегзит за да добие во време и по трет пат да побара од парламентот да гласа за договорот за разделување, но нејзиното барање наиде на отпор од страна на Европската комисија, пренесува ...

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

А1 On - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Берлин го поздрави јасното барање на Тереза Меј

А1 On - 20.03.2019

Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел денеска го поздрави јасно изнесениот став за Брегзит, но не прецизира како Германија ќе одговори на тоа. Британската премиерка Тереза Меј денеска побара од Европска Унија излегувањето ...

Франција против одложување на Брезит без веродостојна стратегија од Меј

Р.С.Европа - 20.03.2019

Франција ќе се спротивстави на одложувањето на датумот за Брегзит, што го побара британската премиерка Тереза Меј, доколку таа не го оправда барањето со „веродостојна“ стратегија, изјави денеска шефот на француската дипломатија Жан-Ив Ле Дриан, ...

ЕУ ќе дозволи одложување на брегзитот ако британскиот парламент го изгласа договорот

МКД - 20.03.2019

Го добив писмото од Тереза Меј денеска и тукушто разговарав со неа, изјави за новинарите Доналд Туск, претседателот на Европскиот совет. Во контекст на нашите консултации, рече тој, ќе биде можно одложување на активирањето на членот 50, но само ако ...

Што значи најавата на Туск за брегзитот

МКД - 20.03.2019

Ултиматумот на Доналд Туск драматично ги разјасни настаните, оцени Гардијан во кратката анализа по најавата на претседателот на Европскиот совет дека ЕУ ќе дозволи одложување на брегзитот само ако британскиот парламент го изгласа договорот на Тереза ...

Тереза Меј побара тримесечно одложување на Брегзит

Глас на Америка - 20.03.2019

Наместо на 29 март, новиот рок за разделба со ЕУ да биде 30 јуни, стои во барањето на британската премиерка до европските лидери Брегзит да биде одложен до 30 јуни, побара британската премиерка Тереза Меј од лидерите во Европската унија.

Туск: Можно е кратко одложување на датумот за брегзит, но под еден услов

Макфакс - 20.03.2019

Лидерите на Европската Унија се спремни да дозволат кратко одложување на датумот за излегување на Велика Британија од Унијата доколку британскиот парламент позитивно гласа за договорот кој Лондон и Брисел веќе го постигнаа, изјави претседателот на ...

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Сител - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Нетпрес - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Курир - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Алфа - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

А1 On - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

Нова ТВ - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

Независен - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

+инфо - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

Вечер Прес - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Берлин го поздрави јасното барање на Тереза Меј

Опсервер - 20.03.2019

Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел денеска го поздрави јасно изнесениот став за Брегзит, но не прецизира како Германија ќе одговори на тоа. Британската премиерка Тереза Меј денеска побара од Европска Унија излегувањето ...

Денеска Тереза ​​Меј официјално ќе побара одложување на Брегзит

Локално - 20.03.2019

Денес Тереза ​​Меј официјално ќе побара од Европската унија да го суспендира Брегзит, пишува Би-Би-Си. Според извори од Даунинг стрит 10, британскиот премиер ќе побара одложување на излезот од ЕУ до 30 јуни, но опцијата за одложување оди и на ...

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Локално - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Туск: Можно е кратко одложување на датумот за брегзит, но под еден услов

Точка - 20.03.2019

Лидерите на Европската Унија се спремни да дозволат кратко одложување на датумот за излегување на Велика Британија од Унијата доколку британскиот Парламент позитивно гласа за договорот што Лондон и Брисел веќе го постигнаа, изјави претседателот на ...

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

MTM - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање" на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

Опсервер - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање“ на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Британската Влада ги разгледува опциите за Брегзит

MTM - 20.03.2019

Владата на Велика Британија ги разгледува можните одговори на одлуката на претседавачот на Парламентот дека премиерката Тереза Меј не може повторно пред пратениците да го образлага договорот за излегување од Европска Унија.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

24Инфо - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Вечер Прес - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

Опсервер - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до 30 јуни

Локално - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Тереза Меј бара одложување на Брегзит до јуни

24Инфо - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Меј ќе побара одложување на брегзитот

Тера - 20.03.2019

Британската премиерка, Тереза Меј, ќе упати писмо до претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, во кое ќе побара одложување на брегзитот, објави нејзиниот портпарол. Најверојатно 27-те членки на ЕУ се спремни следната недела на самитот во ...

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

Опсервер - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Брисел: Одлагањето на Брегзит до 30 јуни крие политички ризици

Опсервер - 20.03.2019

Пролонгирањето на истапувањето на Велика Британија од ЕУ за 30 јуни ќе доведе до сериозни „законски и политички ризици“, предупреди денеска Европската комисија, по официјалното барање на британската премиерка Тереза Меј за одлагање на Брегзит за три ...

Тереза Меј побара одложување на Брегзит до јуни

MTM - 20.03.2019

Британската премиерка Тереза Меј му испрати писмо на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск во кое формално бара пролонгирање на Брегзит до 30 јуни. – Му пишав на претседателот на Европскиот совет за да го информирам дека Велика Британија ...

Меркел: Брегзит во моментот е неизвесен

MTM - 20.03.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска изјави дека Брегзит е неизвесен и оти Европска Унија ќе се обиде „да реагира“ на секој предлог на премиерката на Велика Британија, Тереза Меј што ќе го изнесе на самитот на Унијата.

Берлин го поздрави јасното барање на Тереза Меј

Либертас - 20.03.2019

Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел денеска го поздрави јасно изнесениот став за Брегзит, но не прецизира како Германија ќе одговори на тоа. Британската премиерка Тереза Меј денеска побара од Европска Унија излегувањето ...

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

24Инфо - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање” на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

24Инфо - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Туск: Одлагање на Брегзит само ако се ратификува договорот за повлекување

Локално - 20.03.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск попладнево изјави дека е можно „кусо одлагање“ на повлекувањето на Велика Британија, но само под услов британскиот Парламент да го ратификува договорот за Брегзит, кој веќе двапати го отфрли.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на Брегзит

Опсервер - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на Брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

MTM - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Берлин го поздрави јасното барање на Тереза Меј

Н.Македонија - 20.03.2019

Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел денеска го поздрави јасно изнесениот став за Брегзит, но не прецизира како Германија ќе одговори на тоа. Британската премиерка Тереза Меј денеска побара од Европска Унија излегувањето ...

Јункер: Тешко дека ќе има решение за брегзит на Самитот на ЕУ

Н.Македонија - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.

Макрон подготвен да стави вето на барањето за одложување на брегзит

Н.Македонија - 20.03.2019

Франција е подготвена да стави вето на барањето на Велика Британија за одложување на брегзит доколку Лондон не понуди никаков алтернативен план или, пак, со тоа се загрозуваат институциите на ЕУ, соопшти кабинетот на претседателот Емануел Макрон.

Јункер: Тешко дека ќе има решение за Брегзит на Самитот на ЕУ

1tv - 20.03.2019

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска изјави дека е малку веројатно оти би можело да биде изнајдено решение за Брегзит за време на Самитот на ЕУ, што ќе се одржи утре и в петок во Брисел.