TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

ТВ21 - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Втор круг од Локалните избори во Македонија

24 Вести - 29.10.2017

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници во 35 општини, на 1.517 избирачки места, каде право на глас имаат 833.710 граѓани.

Сите избирачки места отворени навреме

24 Вести - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

ДИК: Сите избирачки места отворени навреме

ТВ21 - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Алсат-М - 29.10.2017

Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми. Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број ...

Во Гостивар и Врапчиште избирачките места навреме отворени

ТВ21 - 29.10.2017

Според информациите од двете општински изборни комисии во гостиварскиот регион во кои се одржува вториот круг од изборот за градоначалник, гласањето започнало навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време.

Во Гостивар и Врапчиште избирачките места навреме отворени

Алсат-М - 29.10.2017

Според информациите од двете општински изборни комисии во гостиварскиот регион во кои се одржува вториот круг од изборот за градоначалник, гласањето започнало навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време.

До 10 часот во Гостивар на гласање излегле 5 отсто избирачи

Алсат-М - 29.10.2017

Според информациите од Општинската изборна комисија Гостивар, на гласање до 10 часот излеглепет проценти од запишаните избирачи, односно 4.309 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко ...

Во Штип излезност до 10 часот е 15 %

ТВ21 - 29.10.2017

Во Штип своето право на глас во вториот изборен круг го искористиле 15,7 проценти од вкупниот број избирачи во Општина Штип. Претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева вели дека 80-те ибирачки места се отворени во седум часот, а не се забележани ...

Во општина Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите

ТВ21 - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Врапчиште во вториот круг на избори за градоначалник на општината, на гласање излегле 38,7 отсто од запишаните гласачи, односно 9.835 лица. Изборниот процес во Врапчиште се одвива нормално и без регистрирани ...

Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 отсто од гласачите

ТВ21 - 29.10.2017

На два часа до затворањето на избирачките места во гостиварската општина, според ОИК Гостивар на гласање излегле 37,69 отсто односно 29.996 лица. Изборниот процес преку целиот ден се одвивал без нарушувања или ...

Затворени гласачките места

Канал5 - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Алсат-М - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места

ТВ21 - 29.10.2017

На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини – Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари, додека во останатите четири и во Град Скопје градоначалник е избран во првиот круг.

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

ТВ21 - 29.10.2017

Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми. Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број ...

Вториот изборен круг под силен монитoринг

Deutsche Welle - 29.10.2017

Партиите со предност од првиот круг се обидуваат да го задржат победничкиот тренд, а другите да направат пресврт. Жестоката изборна битка е под будно око на над 5.000 набљудувачи, но и на овластени партиски претставници.

Отворање на избирачки места

24 Вести - 29.10.2017

Изборниот материјал подготвен, Комисиите точно навреме на своите позиции. Трите избирачки места во основното училиште Невена Гергиева- Дуња во општина Кисела Вода беа отворени точно во 7 часот утрово.

Гласање во Демир Капија

24 Вести - 29.10.2017

Втор изборен круг во четвртата изборна единица. Во Демир Капија се гласа за избор на градоначалник на 11 избирачки места. Како течеше гласањето таму до 10 ...

До 10 часот во Гостивар на гласање излегле 5 отсто избирачи

ТВ21 - 29.10.2017

Според информациите од Општинската изборна комисија Гостивар, на гласање до 10 часот излеглепет проценти од запишаните избирачи, односно 4.309 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко ...

МВР: Лична карта денеска им се издава само на оние кои ја изгубиле или оштетиле

Фокус - 29.10.2017

Од Министерството за внатрешни работи појаснуваат дека сите оделенија за управни работи ќе работат и денеска со цел да им се пружи услуга на граѓаните за да го остварат своето право на глас во вториот круг од локалните избори.

Втор круг избори во Струга

24 Вести - 29.10.2017

На 101 избирачко место стружани ќе гласаат на шестите по ред локални избори. Граѓаните се надеваат на мирни избори и очекуваат новиот градоначалник да се грижи за сите етнички заедници. До 13 часот гласале над 21 процент од ...

Втор изборен круг – се гласа во 35 општини во Македонија

24 Вести - 29.10.2017

Битка за градоначалничка фотеља во 35 општини во Македонија во вториот круг на локалните избори.Пресуден за добивање на градоначаничката функција ќе биде секој глас, а силите си ги мерат 70 кандидати, за кои може да гласаат вкупно 833.710 граѓани.

ДИК: 24,38 % излезеност до 13 часот

24 Вести - 29.10.2017

Вториот круг на изборите се одвива со ист интензитет како првиот - Одзивот на гласачите до 13 часот е речиси идентичен како пред две недели. Најголем пад во излезноста на гласачите се забележува во скопските општини.

Денес поголема излезеност на гласање во Кавадарци во споредба со првиот круг

Фокус - 29.10.2017

Во Кавадарци до 17 часот излегле 65,94 гласачи на вториот круг од локалните избори. Во споредба со првиот круг на гласање, излезеноста е поголема за 6 проценти. Гласањето се одвива без проблеми.

Втор изборен круг: Гласање во Штип

24 Вести - 29.10.2017

Град во кој ќе се води изборна битка до последен глас поради исклучително тесната разлика во првиот ...

Втор изборен круг: Гласање во Кавадарци

24 Вести - 29.10.2017

Во Кавадарци, втор одлучувачки круг со повторно, неизвесен изборен ...

Втор изборен круг: Гласање во Тетово

24 Вести - 29.10.2017

Во Тетово изборните сили мерат партиите од албанскиот политички ...

Затворени гласачките места

ТВ21 - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

Заврши гласањато на вториот изборен круг од локалните избори

24 Вести - 29.10.2017

Заврши гласањато на вториот изборен круг од локалните избори. Право на глас имаа 833 710 граѓани. Традиционално, и во вториот изборен круг, граѓаните на Демир Капија излегоа масовно на гласање, со што во оваа општина има најголема излезеност додека ...

Победа на СДСМ и во вториот изборен круг

24 Вести - 29.10.2017

Убедлива победа на СДСМ и во вториот изборен круг – нови градоначалници од редовите на СДСМ и коалицијата ќе добијат Гази Баба, Кисела Вода, Штип, Демир Капија, Могила, Чашка, Новаци. Денешниот ден беше празник на демократијата.

Во вториот круг се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Слободен Печат - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Во општина Врапчиште до 10 часот гласале 5,2 отсто од запишаните избирачи

Сител - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 10 часот на гласање излегле 5,2 отсто од запишаните избирачи, односно 1.326 гласачи, информира Општинската изборна комисија. Избирачкиот процес се одвива нормално и досега не се пријавени нарушувања.

До 10 часот во Гостивар на гласање излегле 5 отсто избирачи

Курир - 29.10.2017

Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко место. Гласањето за избор на градоначалник утрово почна навреме и се одвива без проблеми и нарушувања во избирачкиот процес.

До 10 часот во Гостивар на гласање излегле 5 отсто избирачи

Сител - 29.10.2017

Според информациите од Општинската изборна комисија Гостивар, на гласање до 10 часот излеглепет проценти од запишаните избирачи, односно 4.309 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко ...

Сите избирачки места отворени навреме

А1 On - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

ДИК: Сите избирачки места отворени навреме

Сител - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Во Штип излезност до 10 часот е 15 проценти

Сител - 29.10.2017

Во Штип своето право на глас во вториот изборен круг го искористиле 15,7 проценти од вкупниот број избирачи во Општина Штип. Претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева вели дека 80-те ибирачки места се отворени во седум часот, а не се забележани ...

Во општина Врапчиште до 13 часот гласале речиси 20 отсто од запишаните избирачи

Курир - 29.10.2017

Избирачкиот процес тече нормално и досега не се пријавени нарушувања Вториот круг од изборот за градоначалник на оваа полошка општина, утрово започна навреме на сите 39 избирачки места, каде правото на глас можат да го искористат 25.371 ...

Во Врапчиште до 13 часот гласале речиси 20 отсто од избирачите

Слободен Печат - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 13 часот, според информациите на Општинската изборна комисија на гласање излегле 19,8 отсто од запишаните избирачи, односно 5.027 гласачи. Избирачкиот процес тече нормално и досега не се пријавени нарушувања Вториот круг од ...

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 20 отсто од запишаните избирачи

Сител - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Гостивар, на гласање до 13 часот излегле 19,42 отсто од запишаните избирачи, односно 15.458 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко место.

Во Штип до 13 часот излезноста 38,6 отсто

Сител - 29.10.2017

Мирно и без проблеми се гласа на 80 избирачки места во општина Штип, каде до 13 часот своето право на глас го искористиле 38,6 отсто или 16.157 избирачи кои се евидентирани во Избирачкиот список, соопшти Весна Зенделова, член на ОИК-Штип.

Почна вториот круг: Се гласа во 35 општини на 1.517 избирачки места

Макфакс - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Во општина Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите

Сител - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Врапчиште во вториот круг на избори за градоначалник на општината, на гласање излегле 38,7 отсто од запишаните гласачи, односно 9.835 лица. Изборниот процес во Врапчиште се одвива нормално и без регистрирани ...

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Сител - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Сите избирачки места отворени навреме

+инфо - 29.10.2017

Според ДИК, гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските изборни комии и избирачки одбори за некакви проблеми при гласањето. Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени ...

Затворени избирачките места, се чекаат имињата на новоизбраните 35 градоначалници

МКД - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

Помала излезеност од првиот круг на шестите локалните избори

Нетпрес - 29.10.2017

Завршен е вториот круг од локалните избори на кои се гласаше во 35 општини. Според невладините организации изборите поминале во демократски и фер атмосфера, додека првиот опозиционер Никола Груевски вели дека недемократска атмосфера и системски ...

Затворени гласачките места

МРТ - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори се спроведе во 35 општини, на 1.517 избирачки места, каде право на глас имаа 833.710 граѓани. Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во ...

Втор круг избори: Се гласа во 35 општини, право на глас имаат 833.716 граѓани

Кајгана - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори ќе се одржи денеска во 35 општини, на 1.517 избирачки места каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Втор круг избори: Се гласа во 35 општини, право на глас имаат 833.716 граѓани

Макфакс - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори ќе се одржи денеска во 35 општини, на 1.517 избирачки места каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Сите избирачки места отворени навреме

Алфа - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година ...

Втор круг избори: Сите гласачки места отворени навреме

Макфакс - 29.10.2017

Избирачките места на кои се одржува втор круг од локалните избори утрово се отворени навреме, во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК, гласањето се одвива непречено и нема информации од општинските изборни комисии и ...

Сите избирачки места отворени навреме

Курир - 29.10.2017

Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските изборни комии и избирачки одбори за некакви проблеми при гласањето. Во Македонија денеска се одржува вториот круг од шестите локални избори по независноста на земјата.

Во Гостивар и Врапчиште избирачките места навреме отворени

Курир - 29.10.2017

Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко место. Во општина Врапчиште денеска се гласа на 39 избирачки места каде правото на глас можат да го остварат 25.371 лица Вчера во двете општини гласаа ...

Во шест скопски општини се гласа на 387 избирачки места

+инфо - 29.10.2017

За градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини - Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари. На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини - Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и ...

Во Тетово утрово мирно и без проблеми тече гласањето

Алфа - 29.10.2017

Вториот круг од гласањето на локалните избори во општина Тетово започна навреме и засега се одвива без проблеми, информираат од ОИК. Вториот круг од гласањето на локалните избори во општина Тетово започна навреме и засега се одвива без проблеми, ...

Македонија гласа: Без поголеми инциденти, но со зголемено полициско присуство во избирачките места

Алфа - 29.10.2017

Без поголеми инциденти, но со зголемено присуство на полицијата во сите избирачки места низ Македонија. Граѓаните над 7 часа гласаат за нова локална власт. Забележани се нерегуларности. Без поголеми инциденти, но со зголемено присуство на полицијата ...

Во Штип гласањето тече без нерегуларности

Алфа - 29.10.2017

Точно навреме во 7 часот во Штип беа отворени сите 80 избирачки места. На овие избори со право на глас се 42.083 гласачи. Точно навреме во 7 часот во Штип беа отворени сите 80 избирачки места. На овие избори со право на глас се 42.083 гласачи.

Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места

Сител - 29.10.2017

На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини - Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари, додека во останатите четири и во Град Скопје градоначалник е избран во првиот круг.

Во општина Врапчиште до 10 часот гласале 5,2 отсто од запишаните избирачи

Курир - 29.10.2017

Избирачкиот процес се одвива нормално и досега не се пријавени нарушувања. Вториот круг од изборот за градоначалник на оваа полошка општина, утрово почна на време на сите 39 избирачки места, каде правото на глас можат да го искористат 25.371 лица.

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Курир - 29.10.2017

Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број гласови. Во единствениот избирачки список во општната запишани се 18.406 лица.

ДИК: Сите избирачки места отворени навреме

Р.С.Европа - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

ДИК: Гласањето се одвива без проблеми, излезени се 8,09% од гласачите

Макфакс - 29.10.2017

Гласањето во вториот круг од изборите се одвива во мирна атмосфера и без проблеми, информираат од Државната изборна комисија. До 11 часот нема пристигнато ниту една поплака за повреда на избирачко право од сите 1516 избирачки места во 35 општини ...

Во Штип излезност до 10 часот е 15 проценти

Курир - 29.10.2017

Најголем процент на излезност во претптпладневните часови се бележи на гласачките места во централното градско подрачје, каде што веќе до 11 часот своето право на глас го искоритиле околу 20 проценти од гласачите кои се евидентирани во избирачкиот ...

Затворениците се соочија со исти проблеми како во првиот круг

Нова ТВ - 29.10.2017

Околу 50 проценти од затворениците на ниво на цела држава, повторно не успеале да го остварат своето право на глас во вториот круг од локалните избори, велат од канцеларијата на Народниот правобранител.

Во општина Врапчиште до 13 часот гласале речиси 20 отсто од запишаните избирачи

Сител - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 13 часот, според информациите на Општинската изборна комисија на гласање излегле 19,8 отсто од запишаните избирачи, односно 5.027 гласачи. Избирачкиот процес тече нормално и досега не се пријавени нарушувања Вториот круг од ...

Во Гостивар до 13 часот излегле 19,42% отсто од гласачите

Слободен Печат - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Гостивар, на гласање до 13 часот излегле 19,42 отсто од запишаните избирачи, односно 15.458 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко место.

Во Штип до 13 часот излезноста 38,6 отсто

Слободен Печат - 29.10.2017

Мирно и без проблеми се гласа на 80 избирачки места во општина Штип, каде до 13 часот своето право на глас го искористиле 38,6 отсто или 16.157 избирачи кои се евидентирани во Избирачкиот список, соопшти Весна Зенделова, член на ОИК-Штип.

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Сител - 29.10.2017

Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми. Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број ...

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Алфа - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде ...

Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места

Алфа - 29.10.2017

Своето право на глас во вториот круг можат да го искористат 260.194 граѓани запишани во Избирачкиот список на 387 избирачки места. На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини - Бутел, Гази Баба, Кисела ...

Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 отсто од гласачите

+инфо - 29.10.2017

Изборниот процес преку целиот ден се одвивал без нарушувања или проблеми. На два часа до затворањето на избирачките места во гостиварската општина, според ОИК Гостивар на гласање излегле 37,69 отсто односно 29.996 лица.

ДИК: Сите избирачки места отворени навреме, гласањето се одвива непречено

МКД - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од локалните избори утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК, гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските изборни ...

Втор круг локални избори: Се гласа во 35 општини

Нова ТВ - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори ќе се одржи денеска во 35 општини, на 1.517 избирачки места каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Втор круг избори: Се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Стандард - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Во Гостивар и Врапчиште избирачките места навреме отворени

Сител - 29.10.2017

Според информациите од двете општински изборни комисии во гостиварскиот регион во кои се одржува вториот круг од изборот за градоначалник, гласањето започнало навреме и без потешкотии. Избирачките места се отворени во предвиденото време.

Избирачките места се отворени навреме

Нетпрес - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Македонија гласаше во вториот круг, следува исполнување на ветувањата (ФОТО)

МКД - 29.10.2017

Во вториот круг во изборната трка имаше 70 кандидати за градоначалници во 35 општини, откако во првиот беа избрани останатите 45 градоначалници и општинските совети. Денеска на 1.517 избирачки места можеа да гласаат 833.710 граѓани, а според ...

Првични резултати од вториот изборен круг до 20 часот според ДИК

Слободен Печат - 29.10.2017

На веб-страницата на ДИК има резултати од засега процесираните гласови од дел од избирачките места и притоа ги имаат следните резултати до 20 часот: Старо Нагоричане – процесирани 10,54 избирачки места, во водство е Жаклина Јовановска од СДСМ ...

Втор круг од локалните избори, избирачките места отворени навреме

Радио МОФ - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Сите избирачки места утрово отворени навреме

Слободен Печат - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Кумановски м. - 29.10.2017

loading... Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас ...

ЛИ2017/ Во општина Врапчиште до 10 часот гласале 5,2 отсто од запишаните избирачи

Либертас - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 10 часот на гласање излегле 5,2 отсто од запишаните избирачи, односно 1.326 гласачи, информира Општинската изборна комисија. Избирачкиот процес се одвива нормално и досега не се пријавени нарушувања.

ЛИ2017/ До 10 часот во Гостивар на гласање излегле 5 отсто избирачи

Либертас - 29.10.2017

Според информациите од Општинската изборна комисија Гостивар, на гласање до 10 часот излеглепет проценти од запишаните избирачи, односно 4.309 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко ...

Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Локално - 29.10.2017

– Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Втор круг на локални избори, се гласа за градоначалници на 35 општини

Мета - 29.10.2017

Денеска се одржува вториот круг од локалните избори во Македонија и ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места, а право на глас имаат 260.194 граѓани во ...

ДИК: Гласањето се одвива без проблеми, излезени се 8,09% од гласачите

Sky - 29.10.2017

Гласањето во вториот круг од изборите се одвива во мирна атмосфера и без проблеми, информираат од Државната изборна комисија. До 11 часот нема пристигнато ниту една поплака за повреда на избирачко право од сите 1516 избирачки места во 35 општини ...

Нема жалби за нарушувања, ДИК и со први детали за излезноста

Фактор - 29.10.2017

Гласањето во вториот круг од изборите се одвива во мирна атмосфера и без проблеми, информираат од Државната изборна комисија. До 11 часот нема пристигнато ниту една поплака за повреда на избирачко право од сите 1516 избирачки места во 35 општини ...

ЛИ2017/ Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места

Либертас - 29.10.2017

На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини – Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари, додека во останатите четири и во Град Скопје градоначалник е избран во првиот круг.

Сите избирачки места отворени навреме

Бриф - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК, гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

ЛИ 2017/ Во Штип излезност до 10 часот е 15 проценти

Либертас - 29.10.2017

Во Штип своето право на глас во вториот изборен круг го искористиле 15,7 проценти од вкупниот број избирачи во Општина Штип. Претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева вели дека 80-те ибирачки места се отворени во седум часот, а не се забележани ...

ЛИ2017/ Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Либертас - 29.10.2017

Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми. Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број ...

Во Штип излезноста до 10 часот е 15 проценти

Република - 29.10.2017

Во Штип своето право на глас во вториот изборен круг го искористиле 15,7 проценти од вкупниот број избирачи. Претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева вели дека 80-те ибирачки места се отворени во седум часот, а не се забележани никакви проблеми.

Почна вториот круг: Се гласа во 35 општини на 1.517 избирачки места

Sky - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

Во општина Врапчиште до 13 часот гласале речиси 20 отсто од запишаните избирачи

Вечер Прес - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 13 часот, според информациите на Општинската изборна комисија на гласање излегле 19,8 отсто од запишаните избирачи, односно 5.027 гласачи. Избирачкиот процес тече нормално и досега не се пријавени нарушувања Вториот круг од ...

Втор круг избори: Сите гласачки места отворени навреме

Sky - 29.10.2017

Избирачките места на кои се одржува втор круг од локалните избори утрово се отворени навреме, во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК, гласањето се одвива непречено и нема информации од општинските изборни комисии и ...

Почна гласањето, се избираат уште 35 градоначалници

Фактор - 29.10.2017

Во 7 часот на сите избирачки места без засега пријавени задржувања и проблеми започна гласањето за вториот круг од локалните избори по што ќе бидат познати имињата на уште 35 градоначалници на општини низ држвата.

ЛИ2017/ Во општина Врапчиште до 13 часот гласале речиси 20 отсто од запишаните избирачи

Либертас - 29.10.2017

Во општина Врапчиште до 13 часот, според информациите на Општинската изборна комисија на гласање излегле 19,8 отсто од запишаните избирачи, односно 5.027 гласачи. Избирачкиот процес тече нормално и досега не се пријавени нарушувања Вториот круг од ...

Во Гостивар до 13 часот на гласање излегле околу 20 отсто од запишаните избирачи

Либертас - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Гостивар, на гласање до 13 часот излегле 19,42 отсто од запишаните избирачи, односно 15.458 лица. Во избирачкиот список за општина Гостивар има вкупно 79.632 лица кои ќе гласаат на 121 избирачко место.

Во Скопје ќе се гласа на 387 избирачки места

Република - 29.10.2017

На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини – Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари, додека во останатите четири и во Град Скопје градоначалник е избран во првиот круг.

ЛИ2017/Во Штип до 13 часот излезноста 38,6 отсто

Либертас - 29.10.2017

Мирно и без проблеми се гласа на 80 избирачки места во општина Штип, каде до 13 часот своето право на глас го искористиле 38,6 отсто или 16.157 избирачи кои се евидентирани во Избирачкиот список, соопшти Весна Зенделова, член на ОИК-Штип.

Во Штип до 13 часот излезноста 38,6 отсто

Локално - 29.10.2017

– Мирно и без проблеми се гласа на 80 избирачки места во општина Штип, каде до 13 часот своето право на глас го искористиле 38,6 отсто или 16.157 избирачи кои се евидентирани во Избирачкиот список, соопшти Весна Зенделова, член на ОИК-Штип.

Во Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите

Република - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Врапчиште во вториот круг на избори за градоначалник на општината, на гласање излегле 38,7 отсто од запишаните гласачи, односно 9.835 лица. Изборниот процес во Врапчиште се одвива нормално и без регистрирани ...

35 општини денеска ќе добијат Кметови

Вечер Прес - 29.10.2017

Во вториот круг од локалните избори се избира меѓу 68 кандидати од 8 политички партии и 2-ца независни претенденти кои ја бараат довербата од 833.710 граѓани кои се на избирачкиот список. Гласачите своето право ќе можат да го остварат на 1.517 ...

ЛИ2017/ Сите избирачки места отворени навреме

Либертас - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

ЛИ2017/ Во општина Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите

Либертас - 29.10.2017

Според информациите од ОИК Врапчиште во вториот круг на избори за градоначалник на општината, на гласање излегле 38,7 отсто од запишаните гласачи, односно 9.835 лица. Изборниот процес во Врапчиште се одвива нормално и без регистрирани ...

ЛИ2017/ Се гласа на 1517 избирачки места во 35 општини

Либертас - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 ...

ЛИ2017/ Во Гостивар до 17 часот на гласање излегле 37 отсто од гласачите

Либертас - 29.10.2017

На два часа до затворањето на избирачките места во гостиварската општина, според ОИК Гостивар на гласање излегле 37,69 отсто односно 29.996 лица. Изборниот процес преку целиот ден се одвивал без нарушувања или ...

ЛИ2017/ Во 19ч затворени гласачките места, следува броење на гласовите

Либертас - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

Затворени гласачките места

еМагазин - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

Затворени гласачките места

Канал 77 - 29.10.2017

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на вториот круг од шестите локални избори во Република Македонија. По затворањето на избирачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во ...

ЗАТВОРЕНИ ГЛАСАЧКИТЕ МЕСТА: Помала излезеност од првиот круг

Фактор - 29.10.2017

Завршен е вториот круг од локалните избори на кои се гласаше во 35 општини. Според невладините организации изборите поминале во демократски и фер атмосфера, додека првиот опозиционер Никола Груевски вели дека недемократска атмосфера и системски ...

Во Скопје се гласа на 387 избирачки места

Скопје инфо - 29.10.2017

На вториот круг од локалните избори за градоначалник ќе се гласа во шест скопски општини – Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Сарај, Чаир и Шуто Оризари, додека во останатите четири и во Град Скопје градоначалник е избран во првиот круг.

Сите избирачки места отворени навреме

Локално - 29.10.2017

Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата. Според ДИК гласањето се одвива непречено и дека нема информации од општинските ...

Се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

еМагазин - 29.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Сарај, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Локално - 29.10.2017

– Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми. Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број ...

Во Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите...

Н.Македонија - 29.10.2017

Во Врапчиште до 17 часот на гласање излегле 38 проценти од избирачите Според информациите од ОИК Врапчиште во вториот круг на избори за градоначалник на општината, на гласање излегле 38,7 отсто од запишаните гласачи, односно 9.835 лица.

Вториот изборен круг денеска ќе се спроведе во 35 општини...

Н.Македонија - 29.10.2017

Вториот изборен круг денеска ќе се спроведе во 35 општини Вториот круг од локалните избори денеска ќе се спроведе во 35 општини, на 1.517 избирачки места, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Гласањето почнува во седум и ќе трае до 19 часот.

ДИК: Излезноста до 13 часот -24,38 отсто...

Н.Македонија - 29.10.2017

ДИК: Излезноста до 13 часот -24,38 отсто Вториот круг на изборите се одвива со ист интензитет како првиот - Одзивот на гласачите до 13 часот е речиси идентичен како пред две недели. Најголем пад во излезноста на гласачите се забележува во скопските ...

Сите избирачки места отворени навреме...

Н.Македонија - 29.10.2017

Сите избирачки места отворени навреме Сите избирачки места на кои се одржува втор круг од Локалните избори 2017 година утрово се отворени навреме во седум часот, информираат од Државната изборна комисијата.

Денеска гласаат 939 затвореници и притвореници

Фокус - 28.10.2017

На вториот круг на локални избори, денеска, од 7 до 19 часот ќе гласаат затворениците, болните, изнемоштените и раселените лица. На гласачките места во 13 казнено-поправни установи, своето избирачко право ќе можат да го остварат 939 гласачи.

Утре втор круг од локалните избори

24 Вести - 30.10.2021

Вториот круг од локалните избори во земјата ќе се одржи утре. Ќе се гласа во вкупно 44 општини, а право на глас имаат 1 353 990 избирачи на 2.481 избирачко место. Повторување на гласањето за градоначалник и за совет ќе има на едно избирачко место во ...

Изборен молк, половина од затворениците не можат да гласаат

Канал5 - 28.10.2017

Затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор, како и внатрешно раселените лица денеска гласаат во вториот круг од локалните избори. Од Народното правобранителство алармираат дека како и во првиот круг, ...

Почна раното гласање, половина од затворениците повторно ги нема на списоците

24 Вести - 28.10.2017

Предозборен молк и ден за гласање во казнено поправните установи, но исто така и за внатрешно раселените лица , болните и немоќни но и оние кои се во куќен притвор. Збирно нивната бројка за гласање во вториот круг изнесува 2.382 гласачи.

ДИК: Гласањето се одвива без инциденти

Фокус - 28.10.2017

Од ДИК велат дека од раните утрински часови гласањето се одвива мирно и без инциденти. -1.435 лица кои како болни или немоќни или лица во куќен притвор доставиле известување до општинските изборни комисии дека сакаат да гласаат во своите домови, 939 ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Алсат-М - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

ТВ21 - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Во Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице

ТВ21 - 28.10.2017

Во општина Дебар, денеска, ден пред вториот круг од локалните избори, ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лица. Од Општинската изборна комисија потврдија дека денеска во 10 часот ќе почнат со распределба на избирачкиот материјал.

Во Штип гласаат болните, изнемоштените лица и осудениците

ТВ21 - 28.10.2017

Во Штип денеска во своите домови гласаат болните и изнемоштени лица за вториот круг на локалните избори. Според претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева своето право на глас го остваруваат 138 болни и изнемоштени лица, или за разлика од првиот ...

Во вториот круг право на глас имаат 833.716 гласачи

Фокус - 28.10.2017

Според податоците од Државната изборна комисија (ДИК) во вториот круг од локалните избори право на глас имаат вкупно 833.716 гласачи, кои своето избирачко право ќе можат да го остварат на 1.517 избирачки места.

ИЗБОРЕН МОЛК: Гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Курир - 28.10.2017

Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, внатрешно раселени лица, како и немоќните и болни кои го побарале тоа од општинските изборни комисии.

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Алфа - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и со тоа започна и предизборниот молк. На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и со тоа започна и ...

Во општина Долнени денеска гласаат 58 болни и изнемоштени

Курир - 28.10.2017

– Избирачките одбори го подигнааа гласачкиот материјал и денеска непречено се одвива гласањето на болните и изнемоштени лица. Денеска гласаат 58 болни и изнемоштени што е за 32-ца повеќе од првиот круг.

Во Штип гласаат болните, изнемоштените лица и осудениците

Сител - 28.10.2017

Во Штип денеска во своите домови гласаат болните и изнемоштени лица за вториот круг на локалните избори. Според претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева своето право на глас го остваруваат 138 болни и изнемоштени лица, или за разлика од првиот ...

Денеска гласаат болните и затворениците

Сител - 28.10.2017

Болните и изнемоштени лица кои поднеле апликации до ОИК во Штип за гласање во домашни услови, денеска го остварија своето избирачко право, во вториот круг од изборите за градоначалник. За разлика од првиот круг кога имаше пријавено 88 лица, за ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Сител - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Предизборен молк - гласаат затвореници,изнемоштени и болни лица

Алфа - 28.10.2017

Политичките партии ја завршија кампањата, денес е предизборен молк пред вториот круг на локалните избори. Денес гласаат изнемоштените,болните и затворениците Гласаат 939 лица во 13 казнено-поправни установи, 1.435 болни, изнемоштени и лица кои се во ...

35 општини утре ќе добијат градоначалници – анализа пред вториот круг

Сител - 28.10.2017

35 општини утревечер ќе ги добијат своите градоначалници. Во вториот круг од локалните избори ќе се избира меѓу 68 кандидати од 8 политички партии и 2ца независни претенденти кои утре ја бараат довербата од 833 710 граѓани кои се на избирачкиот ...

Гласаат раселените, немоќните и затворените, процесот е мирен

Нова ТВ - 28.10.2017

Денеска е предизборен молк во пресрет на вториот круг од локалните, шести по ред избори во Македонија. Исто така, денеска гласаат и лицата од казнено поправните установи, внатрешно раселените лица , болните и немоќни, како и лицата во домашен ...

Втор круг локални избори: Гласаат затвореници, раселени и немоќни лица

Нова ТВ - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

+инфо - 28.10.2017

Гласањето и денеска и утре на денот на изборите почнува во седум и ќе трае до 19 часот. На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк.

Гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Стандард - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено- поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Денеска гласаат затворениците, раселените и немоќните

Р.С.Европа - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Слободен Печат - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

МРТ - 28.10.2017

Гласањето и денеска и утре на денот на изборите почнува во седум и ќе трае до 19 часот. Вториот круг од локалните избори ќе се спроведе во 35 општини, на 1.517 избирачки места каде право на глас имаат 833.710 граѓани.

Во Гостивар за градоначалник ќе гласаат 123 изнемоштени и болни лица

Слободен Печат - 28.10.2017

На ден пред одржувањето на вториот круг од изборите за градоначалник, во општина Гостивар, правото на глас ќе го остварат 123 болни и изнемоштени лица и еден притвореник, информираат од Општинската изборна комисија Гостивар.

Изборен молк: Денеска гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Макфакс - 28.10.2017

На полноќ започна изборниот молк, со што заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре. Денеска своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, внатрешно ...

Во општина Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице

Курир - 28.10.2017

Од Општинската изборна комисија потврдија дека денеска во 10 часот ќе почнат со распределба на избирачкиот материјал. Во оваа општина утре ќе се гласа на 27 избирачки места, а во Единствениот избирачки список запишани се 18.406 лица со право на глас.

Во Гостивар за градоначалник ќе гласаат 123 изнемоштени и болни лица

Курир - 28.10.2017

Право на глас имаат вкупно 79.632 гласачи кои на 121 избирачко место ќе избираат еден од двајцата кандидати. За избор на градоначалник на општина Врапчиште, ден пред изборите ќе гласаат 45 лица, кои заради болест и изнемоштеност се пријавиле во ...

На ден пред утрешните избори, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Нетпрес - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Денеска гласаат 58 болни и изнемоштени во Долнени

Сител - 28.10.2017

Без проблеми и непречено денеска во општина Долнени се одвива гласањето на болните и изнемоштени лица, информираат од општинската изборна комисија. Според претседателот на комисијата Зоран Здравески, своето право на глас го остваруваат 58 болни и ...

Во Штип гласаат болните, изнемоштените лица и осудениците

Курир - 28.10.2017

Претседателот на избирачкиот одбор на избирачкото место во Затвор –Штип, Трајко Јолев вели дека денеска право на глас имаат вкупно 111 осуденици, а гласачкото место е отворено во седум часот.

ИЗБОРЕН МОЛК: Гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Скопје инфо - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

ИЗБОРЕН МОЛК: Гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Пулс24 - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

ЗАВРШИ ИЗБОРНАТА КАМПАЊА: Почна молкот пред вториот круг

Фактор - 28.10.2017

Заврши изборната кампања за локалните избори и почнува молкот пред вториот круг на гласање, кое ќе се одржи во недела. Право на глас имаат 833.716 гласачи, односо 46% од граѓаните запишани во избирачкиот список.

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Либертас - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Кумановски м. - 28.10.2017

loading... На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се ...

Кампањата за локалните избори заврши, гласаат затворениците, болните и раселените

Мета - 28.10.2017

За вториот круг на локални избори кои ќе се одржат утре, денеска, од 7 до 19 часот ќе гласаат избирачите кои се на издржување казна затвор или се во притвор. На гласачките места во 13 казнено-поправни установи, своето избирачко право ќе можат да го ...

Во Гостивар за градоначалник ќе гласаат 123 изнемоштени и болни лица

Либертас - 28.10.2017

На ден пред одржувањето на вториот круг од изборите за градоначалник, во општина Гостивар, правото на глас ќе го остварат 123 болни и изнемоштени лица и еден притвореник, информираат од Општинската изборна комисија Гостивар.

Заврши кампањата, од полноќ молк пред неделните локални избори

Локално - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржaт утре , а од денска започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

еМагазин - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените во неколкуте општини во Тиквешко

Локално - 28.10.2017

Без проблеми гласаат болните и изнемоштените лица во неколкуте општини во Тиквешко. Во Кавадарци гласаат 128 болни и изнемоштени, а 35 кавадарчани го остваруваат своето право на глас во затвор.

И во вториот круг да излеземе да гласаме !

Локално - 28.10.2017

Да имаме фер и демократско гласање. Имавме мирни, демократски и фер локални избори. Помала излезност од парламентарните избори, но сепак висока како за локални избори.Граѓаните покажаа голема демократска свест и излегоа да гласаат.

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Република - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Во општина Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице

Либертас - 28.10.2017

Во општина Дебар, денеска, ден пред вториот круг од локалните избори, ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лица. Од Општинската изборна комисија потврдија дека денеска во 10 часот ќе почнат со распределба на избирачкиот материјал.

Изборен молк: Денеска гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Точка - 28.10.2017

На полноќ започна изборниот молк, со што заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре. Денеска своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, внатрешно ...

Во општина Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице

Република - 28.10.2017

Од Општинската изборна комисија потврдија дека денеска во 10 часот ќе почнат со распределба на избирачкиот материјал. Во оваа општина утре ќе се гласа на 27 избирачки места, а во Единствениот избирачки список запишани се 18.406 лица со право на глас.

Денеска гласаат 939 затвореници и притвореници

Либертас - 28.10.2017

На вториот круг на локални избори, денеска, од 7 до 19 часот ќе гласаат затворениците, болните, изнемоштените и раселените лица. На гласачките места во 13 казнено-поправни установи, своето избирачко право ќе можат да го остварат 939 гласачи.

Денеска гласаат 939 затвореници и притвореници

Канал 77 - 28.10.2017

На вториот круг на локални избори, денеска, од 7 до 19 часот ќе гласаат затворениците, болните, изнемоштените и раселените лица. На гласачките места во 13 казнено-поправни установи, своето избирачко право ќе можат да го остварат 939 гласачи.

Во Гостивар за градоначалник ќе гласаат 123 изнемоштени и болни лица...

Н.Македонија - 28.10.2017

Во Гостивар за градоначалник ќе гласаат 123 изнемоштени и болни лица На ден пред одржувањето на вториот круг од изборите за градоначалник, во општина Гостивар, правото на глас ќе го остварат 123 болни и изнемоштени лица и еден притвореник, ...

Во Штип гласаат болните, изнемоштените лица и осудениците...

Н.Македонија - 28.10.2017

Во Штип гласаат болните, изнемоштените лица и осудениците Во Штип денеска во своите домови гласаат болните и изнемоштени лица за вториот круг на локалните избори. Според претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева своето право на глас го остваруваат ...

Заврши гласањето на болните и изнемоштените лица во Македонски Брод...

Н.Македонија - 28.10.2017

Заврши гласањето на болните и изнемоштените лица во Македонски Брод Во текот на денешниот ден се спроведе гласањето на болните и изнемоштени лица во Општина Македонски Брод. Во денешното гласање учествуваа 109 лица во 32 избирачки места, исто толку ...

Денеска и утре се гласа во втор изборен круг...

Н.Македонија - 28.10.2017

Денеска и утре се гласа во втор изборен круг Вториот круг од локалните избори ќе се одржи утре, на 29 октомври, откога синоќа на полноќ заврши изборната кампања на партиите и почна предизборен молк.

Во Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице...

Н.Македонија - 28.10.2017

Во Дебар ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лице Во општина Дебар, денеска, ден пред вториот круг од локалните избори, ќе гласаат 61 болно и изнемоштено лица. Од Општинската изборна комисија потврдија дека денеска во 10 часот ќе почнат со распределба ...

Изборен молк, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Идивиди - 28.10.2017

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска, ден пред изборите, своето право на глас можат да го остварат лица во казнено-поправните домови и лица кои се во притвор, ...

Во вториот круг ќе гласаат 1435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

ТВ21 - 27.10.2017

Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

Последен ден изборна кампања, од полноќ молк

Фокус - 27.10.2017

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум и ќе трае до 19 часот.

Втор круг Локални избори в недела, од полноќ молк

ТВ21 - 27.10.2017

Денеска на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од Локалните избори 2017 и почнува молкот пред гласањето в недела. Гласањето ќе се одвива на 29 октомври, од седум до 19 часот.

Завршува кампањата, од полноќ молк пред вториот изборен круг

24 Вести - 27.10.2017

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од Локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум часот и ќе трае до 19 часот.

Во Штип утре ќе гласаат болните, изнемоштените и осудениците

А1 On - 27.10.2017

Општинската изборна комисија (ОИК) – Штип го доби изборниот материјал за гласањето во вториот круг на локалните избори за избор на градоначалник на таа општина. Претседателката на ОИК – Штип, Сенка Андреева изјави дека според избирачкиот список, во ...

10 општини не можат да ги подмират трошоците за вториот круг од изборите - за нив ќе плати ДИК

Сител - 27.10.2017

Десет од 35-те општини во кои ќе има втор круг на гласање за градоначалници се со блокирани сметки и не можат да ги покријат трошоците за гласањето на 29 октомври. За да се одржи гласањето Државната изборна комисија интервениралa со околу 9.000 евра ...

Во Штип утре ќе гласаат болните, изнемоштените и осудениците

Слободен Печат - 27.10.2017

Општинската изборна комисија (ОИК) – Штип го доби изборниот материјал за гласањето во вториот круг на локалните избори за избор на градоначалник на таа општина. Претседателката на ОИК – Штип, Сенка Андреева изјави дека според избирачкиот список, во ...

Во вториот круг на локалните избори во 35 општини право на глас имаат 833.716 гласачи

Макфакс - 27.10.2017

На Избирачкиот список за вториот круг на локалните избори се запишани вкупно 833.716 гласачи, кои ќе можат своето избирачко право да го остварат на едно од 1.517 избирачки места во 35 општини, информира Државната изборна комисија.

Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

А1 On - 27.10.2017

Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

Сител - 27.10.2017

Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

И во вториот круг да излеземе да гласаме. Да имаме фер и демократско гласање

МКД - 27.10.2017

Имавме мирни, демократски и фер локални избори. Помала излезност од парламентарните избори, но сепак висока како за локални избори. Граѓаните покажаа голема демократска свест и излегоа да гласаат.

За вториот круг од локалните избори право на глас имаат 833.716 гласачи

+инфо - 27.10.2017

Тие ќе можат своето избирачко право да го остварат на едно од 1517 избирачки места во 35 општини, информираат од Државната изборна комисија. Во изводите на Избирачкиот список за вториот круг на Локалните избори се запишани вкупно 833.716 гласачи, ...

ДИК: В недела ќе гласаат 833.716 гласачи во 35 општини

МКД - 27.10.2017

Во Избирачкиот список за вториот круг на локалните избори се запишани вкупно 833.716 гласачи, кои ќе можат да гласаат на едно од 1517 избирачки места во 35 општини. Утре, на 28 октомври, ќе гласаат избирачите кои се на издржување казна затвор или се ...

Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

Курир - 27.10.2017

Утре први гласаат болните и изнемоштените, затворениците и лицата во притвор. Според информациите на ДИК во овие 35 општини каде што се спроведува вториот круг на изборите за градоначалник за гласање се пријавени 1.435 болни и изнемоштени лица.

Локални избори 2017: Завршува кампањата, почнува молкот

МРТ - 27.10.2017

Локалните избори ќе се спроведат во 35 општини во кои право на глас имаат 833.710 граѓани. Во вториот круг учествуваат 70 кандидати за градоначалници. На полноќ завршува изборната кампања пред вториот круг од локалните избори и почнува молкот пред ...

Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

Кумановски м. - 27.10.2017

loading... Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

Во вториот круг на локалните избори во 35 општини право на глас имаат 833.716 гласачи

Точка - 27.10.2017

На Избирачкиот список за вториот круг на локалните избори се запишани вкупно 833.716 гласачи, кои ќе можат своето избирачко право да го остварат на едно од 1.517 избирачки места во 35 општини, информира Државната изборна комисија.

Последен ден изборна кампања, од полноќ молк

iPortal - 27.10.2017

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум и ќе трае до 19 часот.

Од полноќ молк

Тера - 27.10.2017

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум и ќе трае до 19 часот.

Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

Вечер Прес - 27.10.2017

Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

Во Штип утре ќе гласаат болните, изнемоштените и осудениците

Канал 77 - 27.10.2017

Општинската изборна комисија (ОИК) – Штип го доби изборниот материјал за гласањето во вториот круг на локалните избори за избор на градоначалник на таа општина. Претседателката на ОИК – Штип, Сенка Андреева изјави дека според избирачкиот список, во ...

Во вториот круг на локалните избори во 35 општини право на глас имаат 833.716 гласачи

Sky - 27.10.2017

На Избирачкиот список за вториот круг на локалните избори се запишани 833.716 гласачи, кои ќе може своето избирачко право да го остварат на едно од 1.517 избирачки места во 35 општини, информира Државната изборна комисија.

На вториот круг од локалните избори, право на глас имаат 833.716 гласачи

Мета - 27.10.2017

Вкупно 833.716 гласачи ќе имаат право на глас на 1.517 избирачки места во 35 општини за вториот круг од локалните избори закажани в недела, на 29 октомври, информираат од ДИК. Утре, од 7 до 19 часот, ќе гласаат избирачите кои се на издржување казна ...

На вториот круг од локалните избори, право на глас имаат 833.716 гласачи

Локално - 27.10.2017

Вкупно 833.716 гласачи ќе имаат право на глас на 1.517 избирачки места во 35 општини за вториот круг од локалните избори закажани в недела, на 29 октомври, информираат од ДИК. Утре, од 7 до 19 часот, ќе гласаат избирачите кои се на издржување казна ...

Колку избирачи ќе гласаат во вториот круг од локалните избори?

Фактор - 27.10.2017

За вториот круг на локалните избори во изводите на Избирачкиот список се запишани вкупно 833.716 избирачи, кои ќе можат своето избирачко право да го остварат на едно од 1517 избирачки места во 35 општини, соопштија од Државната изборна комисија.

ЛИ2017/ Во вториот круг ќе гласаат 1.435 болни и изнемоштени и 939 затвореници

Либертас - 27.10.2017

Општинските изборни комисии (ОИК) во 35 општини утре ќе ги дистрибуираат избирачките ливчиња до 1.517-те избирачки одбори кои ќе го спроведуваат вториот круг од локалните избори 2017 година в недела.

Во Македонски Брод 109 лица ќе гласаат во домашни услови...

Н.Македонија - 27.10.2017

Во Македонски Брод 109 лица ќе гласаат во домашни услови Во Општина Македонски Брод в недела ќе се спроведе вториот круг од локалните избори за избиор на градоначалник. Во конкуренција се актуелниот градоначалник Милосим Војнески од ВМРО-ДПМНЕ и ...

На полноќ почнува молкот пред вторниот изборен круг...

Н.Македонија - 27.10.2017

На полноќ почнува молкот пред вторниот изборен круг На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од Локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум и ќе трае до 19 часот.

ДИК: Граѓаните може да гласаат само со важечка лична карта или пасош

Фокус - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Канал5 - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

24 Вести - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Канал5 - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Алсат-М - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Телма - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

24 Вести - 26.10.2017

Државната изборна комисија почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Канал5 - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Бројот на изнемоштени гласачи порасна за 50 меѓу двата круга во Штип

Сакам да кажам - 26.10.2017

Во вториот изборен круг на локалните избори во Штип ќе гласаат дополнителни 50 болни и немоќни лица во споредба со првиот круг, кога гласале 88-мина. Вкупно во вториот круг во Штип ќе гласаат 138 болни и немоќни лица, според Општинската изборна ...

Општина Јегуновце рекордер по бројот на лица што ќе гласаат во сабота

Сакам да кажам - 26.10.2017

Општина Јегуновце станува рекордер во Долно Полошкиот Регион по болни и изнемоштени лица кои ќе го искористат своето право да гласаат во сабота. Во првиот круг од локалните избори ова право го искористиле 44 лица, а за вториот круг в сабота ќе ...

Во вториот изборен круг ќе гласаат 833 илјади граѓани на над 1.500 места

Фокус - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

24 Вести - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

ТВ21 - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Алсат-М - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Вториот круг од локалните избори на Косово на 19 ноември

Алсат-М - 26.10.2017

Централната изборна комисија денеска одлучи вториот круг на гласање на Косово да се спроведе на 19 ноември. Kампањата за вториот круг на гласање ќе почне на 13. и ќе трае до 17 ноември на полноќ,кога настапува изборниот молк.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

+инфо - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори ќе се одржи во 35 општини. Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Нетпрес - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Нетпрес - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) во четвртокот почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК: Во вториот круг нема да може да се гласа со документ со истечена важност, само со важечка лична карта или пасош

МКД - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК: Mожe да се гласа само со важечка лична карта или патна исправа

МРТ - 26.10.2017

Граѓаните, како што посочуваат од ДИК, кои сакаат да го остварат своето избирачко право во вториот круг за избор на градоначалник на општината, треба веднаш да извадат нова лична карта или патна исправа.

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

А1 On - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Курир - 26.10.2017

Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат 260.194 граѓани, кои ќе гласаат на 387 избирачки места. Во останатите 29 општини во Македонија во вториот круг ќе гласаат 573.616 граѓани на 1.130 ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Алфа - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Радио МОФ - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Сител - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК: Граѓаните може да гласаат само со важечка лична карта или пасош

+инфо - 26.10.2017

Граѓаните кои сакаат да го остварат своето избирачко право во вториот изборен круг треба веднаш да извадат нова лична карта или патна исправа. Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Курир - 26.10.2017

Согласно изборниот роковник, ДИК избирачкиот материјал го предава до ОИК најдоцна во рок од 72 часа пред денот на изборите, а ОИК е должна еден ден пред денот определен за одржување на изборите да го предаде избирачкиот материјал на избирачките ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Слободен Печат - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Зголемен бројот на изнемоштените гласачи во Штип меѓу двата изборни круга

Нетпрес - 26.10.2017

Во вториот изборен круг на локалните избори во Штип ќе гласаат дополнителни 50 болни и немоќни лица во споредба со првиот круг, кога гласале 88, така што во вториот круг за локалните избори во Штип ќе гласаат 138 болни и немоќни лица, соопшти ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

А1 On - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал

МРТ - 26.10.2017

ДИК избирачкиот материјал го предава до Комисиите најдоцна во рок од 72 часа пред денот на изборите, а Општинската изборна комисија е должна еден ден пред денот определен за одржување на изборите да го предаде избирачкиот материјал на избирачките ...

И во вториот круг да излеземе да гласаме

+инфо - 26.10.2017

Луѓето знаат дека доколку не излезат на избори, оставаат можност за нивните потреби друг да одлучува, некој што воопшто и не ги разбира. Имавме мирни, демократски и фер локални избори. Помала излезност од парламентарните избори, но сепак висока како ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Сител - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Вториот круг од локалните избори на Косово на 19 ноември

Сител - 26.10.2017

Централната изборна комисија денеска одлучи вториот круг на гласање на Косово да се спроведе на 19 ноември. Kампањата за вториот круг на гласање ќе почне на 13. и ќе трае до 17 ноември на полноќ,кога настапува изборниот молк.

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Курир - 26.10.2017

Граѓаните, како што посочуваат од ДИК, кои сакаат да го остварат своето избирачко право во вториот изборен круг за избор на градоначалник на општината, треба веднаш да извадат нова лична карта или патна исправа.

В недела ќе се гласа во 35 општини

МКД - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во Скопје ќе се гласа во општините Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Шуто Оризари, Чаир и Сарај, а право ...

И во вториот круг да излеземе да гласаме. Да имаме фер и демократско гласање

Кајгана - 26.10.2017

Имавме мирни, демократски и фер локални избори. Помала излезност од парламентарните избори, но сепак висока како за локални избори. Граѓаните покажаа голема демократска свест и излегоа да гласаат.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Сител - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Се распределува гласачкиот материјал за изборите в недела

Нова ТВ - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Скопје24 - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Вториот круг од локалните избори на Косово на 19 ноември

А1 On - 26.10.2017

Централната изборна комисија денеска одлучи вториот круг на гласање на Косово да се спроведе на 19 ноември. Kампањата за вториот круг на гласање ќе почне на 13. и ќе трае до 17 ноември на полноќ,кога настапува изборниот молк.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

А1 On - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Слободен Печат - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Либертас - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до општинските изборни комисии

еМагазин - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Точка - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) во четвртокот почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Mожe да се гласа само со важечка лична карта или патна исправа

Република - 26.10.2017

Граѓаните, како што посочуваат од ДИК, кои сакаат да го остварат своето избирачко право во вториот круг за избор на градоначалник на општината, треба веднаш да извадат нова лична карта или патна исправа.

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Локално - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Скопје инфо - 26.10.2017

Вториот изборен круг ќе се одржи во недела на 29 октомври. Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Скопје инфо - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Вториот круг од локалните избори на Косово на 19 ноември

Локално - 26.10.2017

Централната изборна комисија денеска одлучи вториот круг на гласање на Косово да се спроведе на 19 ноември. Kампањата за вториот круг на гласање ќе почне на 13. и ќе трае до 17 ноември на полноќ,кога настапува изборниот молк.

ДИК: Граѓаните може да гласаат само со важечка лична карта или пасош

Локално - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

еМагазин - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК ПОТСЕТУВА: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или пасош

Фактор - 26.10.2017

Oд Државната изборна комисија велат дека граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг ...

Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Тера - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Вечер Прес - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Канал 77 - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ЛИ 2017/ ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Либертас - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Република - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа

Точка - 26.10.2017

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година, во вториот изборен круг што ќе се одржи на 29 октомври, можат да ...

Зголемен бројот на изнемоштените гласачи во Штип меѓу двата изборни круга

Точка - 26.10.2017

Во вториот изборен круг на локалните избори во Штип ќе гласаат дополнителни 50 болни и немоќни лица во споредба со првиот круг, кога гласале 88, така што во вториот круг за локалните избори во Штип ќе гласаат 138 болни и немоќни лица, соопшти ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

еМагазин - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Кумановски м. - 26.10.2017

loading... Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Либертас - 26.10.2017

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини

Вечер Прес - 26.10.2017

Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во скопските општини Бутел, Кисела Вода, Гази Баба, Чаир, Шуто Оризари и Чаир, право на глас имаат ...

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа...

Н.Македонија - 26.10.2017

ДИК: Граѓаните можат да гласаат само со важечка лична карта или патна исправа Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува помеѓу двата изборни круга на Локалните избори ...

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК...

Н.Македонија - 26.10.2017

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се ...

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини...

Н.Македонија - 26.10.2017

Во вториот круг ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини Во вториот круг од локалните избори што ќе се одржи в недела, на 29 октомври, ќе се гласа на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде што право на глас имаат 833.710 граѓани.

ДИК ги потврди резултатите од првиот изборен круг

Сител - 25.10.2017

На 29 октомври ќе гласат 833. 716 гласачи кои ќе избираат градоначалници во 30 општини низ републиката и пет скопски општини. Резултатите од првиот изборен круг, откако Државната изборна комисија ги доби одлуките од Управниот суд, синоќа станаа ...

Нема прегласување на ниту едно гласачко место

МРТ - 25.10.2017

Избрани се градоначалници во 45 општини и во Градот Скопје. В недела, втор круг гласање на 1.517 избирачки места каде што ќе се избираат уште 35 градоначалници. Нема прегласување на првиот круг локални избори во ниту една општина.

ДИК: Гласачите да ги обноват документетите доколку им истекол рокот

Алсат-М - 24.10.2017

Гласачите кои се на избирачкиот список но на кои по првиот изборен круг им истекол рокот на документите, лична карта или пасош, во вториот круг нема да можат да гласаат ако не извадат нови документи.

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори

А1 On - 24.10.2017

Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката на Општинската изборна комсија (ОИК) – Штип, Сенка Андреева.

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори

Слободен Печат - 24.10.2017

Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката на Општинската изборна комсија (ОИК) – Штип, Сенка Андреева.

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори

Курир - 24.10.2017

Таа забележа дека во првиот круг гласаа 88 лица, а за вториот круг им пристигнале вкупно 71 барање. – Во текот на вчерашниот ден имавме состанок со лекар специјалист, кој ги виде сите апликации поднесени за болни и изнемоштени лица.

Во овие 5 европски земји може да се патува со лична карта!

Скопје24 - 24.10.2017

Македонските државјани наместо со патна исправа – пасош, може да патуваат со важечка лична карта во дури 4 земји меѓу кои Србија, Црна Гора, Косово и Албанија, а во следниот период се очекува да се овозможи патувањето само со лична карта во уште ...

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени ќе гласаат во вториот круг

+инфо - 24.10.2017

Во првиот круг гласаа 88 лица, а за вториот круг им пристигнале вкупно 71 барање. Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката ...

Бројката на изнемоштени лица во Штип што ќе гласаат во сабота се зголеми за 50

Сител - 24.10.2017

Дополнителни 71 лице се пријавиле за гласање во сабота за вториот круг од локалните избори за градоначалник на Штип. Доктор специјалист со членовите на ОИК ги разгледале сите апликации за гласање во домашни услови и одлучиле на 50 од нив да им биде ...

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори

Република - 24.10.2017

Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката на Општинската изборна комсија (ОИК) – Штип, Сенка Андреева.

ЛИ 2017/ Во Штип во вториот круг ќе гласаат 50 болни и изнемоштени лица повеќе отколку во првиот

Либертас - 24.10.2017

Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката на Општинската изборна комсија (ОИК) – Штип, Сенка Андреева.

Во Штип вкупно 138 болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори

Локално - 24.10.2017

Сто триесет и осум болни и изнемоштени лица ќе гласаат во вториот круг на локалните избори во своите домови информираше на денешната прес-конференција претседателката на Општинската изборна комсија (ОИК) – Штип, Сенка Андреева.