TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од јули децата со посебни пасоши

Време - 19.02.2005

МВР Граѓаните на Република Македонија во чии пасоши се запишани деца треба да извадат посебни патни исправи на име на децата, соопштува Министерството за внатрешни работи. Според постојните законски одредби, нема повеќе упис на деца во патна исправа на родител, туку секој граѓанин ќе поседува ...

Од јули задолжително посебни пасоши и за децата

А1 - 18.02.2005

Од јули, децата во странство ќе патуваат исклучиво со сопствени пасоши, објави МВР. Нивните патни исправи ќе важат само две години. Барањата за новите пасоши на децата можат да се поднесуваат веќе од понеделник. Ваквата одлука, МВР ја донело за да се намалат гужвите пред шалтерите во текот на ...

Пасоши и лични карти ќе се вадат брзо и според европски терк

Утрински - 15.02.2005

Одделението за документи на МВР во Скопје се пресели во МРТВ Барањата за нови лични карти, пасоши, возачки дозволи, државјанство и уверенија, граѓаните од вчера, место кај старо Беко, можат да ги поднесуваат во новите простории на МВР, лоцирани во зградата на Македонската радио и телевизија.

Пасошите и личните карти од Беко во МТВ

Вест - 15.02.2005

Граѓаните што вадеа пасоши, лични карти и други документи во зградата кај полициската станица Беко, од вчера тоа можат да го направат во новите простории во зградата на Македонската телевизија, каде се преселија управните служби на МВР што досега беа лоцирани кај Првата полициска станица.

По пасош во зграда на МРТВ

Вечер Прес - 15.02.2005

Управните служби на скопскиот сектор за внатрешни работи од вчера почна со работа во нови простории сместени во зградата на "Македонската радио телевизија". Влезот во објектот е од страна на улицата "Кеј Димитар Влахов". Според надлежните, предноста на новите простории е што на граѓаните во иднина ...