TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Буш потпиша закон со кој без исклучок се забранува абортус во последните недели на бременоста

Вест - 07.11.2003

ВАшИНГТОН, 7 ноември - Американскиот претседател Џорџ Буш го потпиша Законот со кој се забранува абортус во последните фази од бременоста. Законот забранува абортус во последните седмици од бременоста дури и во случаи ако таа го загрозува животот на мајката или се утврди дека детето ќе биде родено ...

Буш го потпиша законот за забрана на абортус

А1 - 06.11.2003

Американскиот претседател Џорџ Буш го потпиша законот со кој се забранува абортус во последните фази на бременоста, дури и ако бременоста го загрозува животот на мајката или на детето. Сличен закон првпат е донесен во 1995 година, но поранешниот американски претседател Бил Клинтон стави вето, со ...

Осуда за законот за абортуси во САД што го потпиша Буш

Канал5 - 06.11.2003

Групите кои се залагаат за абортусот и граѓанските права го нападнаа американскиот претседател Џорџ Буш поради потпишувањето на законот со кој се забрануваат абортуси во подоцнежна бременост. Тие велат дека тој ги одбрал политичките добивки наспрот Групите кои се залагаат за абортусот и граѓанските ...

Буш губи поени кај граѓаните на САД

Вест - 03.11.2003

ВАШИНГТОН, 3 ноември - Американскиот претседател Џорџ Буш се повеќе ја губи поддршката од граѓаните на САД, покажуваат вчера објавените резултати од истражувањето на јавното мислење, спроведено од Еј-Би-Си Њуз и "Вашингтон пост".