TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влада без европски појас

Дневник - 11.05.2006

Македонските автобуски превозници се плашат дека веќе нема да можат да возат низ државите во ЕУ бидејќи во нашите автобуси нема појаси за врзување, а од вчера во Европската Унија стапила во сила директива според која во автобусите и во минибусите се задолжителни појаси и врзување.

Автобусчиите бараат појас за спасување

Дневник - 10.05.2006

Владата дознала доцна дека во ЕУ ќе биде задолжително врзување појаси и во туристички автобуси и минибуси Македонските автобуски превозници стравуваат дека ќе им биде забранет пристапот на патиштата на Европската Унија по стапувањето во сила на директивата со која е задолжително врзувањето со ...

Задолжителни заштитни појаси за патниците во туристички автобуси

Дневник - 09.05.2006

Од денеска во Европската Унија станува задолжително врзувањето со заштитни појаси во сите туристички автобуси и минибуси, јави МИА. - Убеден сум дека оваа заштитна мерка ќе им го спаси животот на илјадници луѓе и ќе ни овозможи да си ја постигнеме целта до 2010 година да го преполовиме бројот на ...

Туристичките автобуси со задолжителни сигурносни појаси за сите

Вечер Прес - 09.05.2006

Македонските туристички агенции кои сообраќаат низ земјите на ЕУ, се шокирани и целосно неподготвени за примена на новата директива на ЕУ, според која заштитата со сигурносни појаси во автобусите станува задолжително. Директивата, која стапува во сила од денеска, предвидува задолжително врзување со ...

Во ЕУ задолжите врзување појаси во туристичките автобуси и минибуси

Канал5 - 08.05.2006

Од утре во Европската унија станува задолжително врзувањето заштитни појаси во сите туристички автобуси и минибуси. Брисел, 8 мај (МИА) - Од утре во Европската унија станува задолжително врзувањето заштитни појаси во сите туристички автобуси и минибуси.