TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: ВМРО не презема ништо против загадениот воздух

Фокус - 14.02.2016

Груевски потроши 630 милиони евра за споменици, а граѓаните на Македонија дишат загаден воздух полн со опасни, канцерогени честички, обвинија социјалдемократите. ВМРО-ДПМНЕ со години не презема ништо за намалување на загаденоста на воздухот, додека ...

СДСМ: Фамилијарно-тендерските политики на Груевски поважни од здравјето на граѓаните

+инфо - 14.02.2016

Граѓаните во Македонија со месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје, а податоците од мерните станици покажуваат загадување на воздухот и во вечерните и во утринските часови, велат од СДСМ.

СДСМ: Фамилијарно-тендерските политики на Груевски поважни од здравјето на граѓаните

Репортер - 14.02.2016

„Граѓаните во Македонија со месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат загадување на воздухот и во вечерните и во утринските часови.

СДСМ: Фамилијарно-тендерските политики на Груевски поважни од здравјето на граѓаните

А1 On - 14.02.2016

„Граѓаните во Македонија со месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат загадување на воздухот и во вечерните и во утринските часови.

Поради загадениот воздух прерано умираат 5,5 милиони луѓе годишно

Кајгана - 14.02.2016

Секоја година повеќе од 5,5 милиони луѓе во светот прерано умираат од последици на загаденоста на воздухот, а повеќето од тие случаи се регистрирани во земјите со брз развој, како Кина и Индија, покажуваат најновите истражувања на тим американски и ...

СДСМ: Медиумските курири на ВМРО-ДПМНЕ ги кријат податоците за загадениот воздух

Либертас - 14.02.2016

Соопштение на СДСМ: Граѓаните во Македонија со месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат загадување на воздухот и во вечерните и во утринските часови.

Поради загадениот воздух прерано умираат 5,5 милиони луѓе годишно

Макфакс - 13.02.2016

Секоја година повеќе од 5,5 милиони луѓе во светот прерано умираат од последици на загаденоста на воздухот, а повеќето од тие случаи се регистрирани во земјите со брз развој, како Кина и Индија, покажуваат најновите истражувања на тим американски и ...

1350 лица годишно умираат од загаден воздух

24 Вести - 12.02.2016

Загадувањето во Македонија не е само во воздухот. На трибина на тема загадување говореа експерти професори и лекари секој во својата област. Сепак од сите загадувања најопасно за човековот здравје е она кое го има во воздухот.

СДСМ: Игнорирањето на проблемот со загадувањето е штетен по здравјето на граѓание

ТВ21 - 12.02.2016

ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со игнорирање на проблемот со загадувањето додека граѓаните на Македонија со месеци дишат воздух полн со канцерогени ПМ10 честички. „Фамилијарно – тендерските политики на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ го загрозуваат здравјето ...

1350 лица годишно умираат од загаден воздух

Репортер - 12.02.2016

Загадувањето во Македонија не е само во воздухот. На трибина на тема загадување говореа експерти професори и лекари секој во својата област. Сепак од сите загадувања најопасно за човековот здравје е она кое го има во воздухот.

СДСМ: Игнорирањето на проблемот со загадувањето е штетен по здравјето на граѓаните

А1 On - 12.02.2016

„ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со игнорирање на проблемот со загадувањето додека граѓаните на Македонија со месеци дишат воздух полн со канцерогени ПМ10 честички. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во Скопје, Кочани и ...

СДСМ: Игнорирањето на проблемот со загадувањето е штетен по здравјето на граѓание

Репортер - 12.02.2016

ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со игнорирање на проблемот со загадувањето додека граѓаните на Македонија со месеци дишат воздух полн со канцерогени ПМ10 честички. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во Скопје, Кочани и ...

СДСМ: Барокните фасади нема да го решат проблемот со загадување

ТВ21 - 10.02.2016

Граѓаните во Македонија веќе се месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во Центар е 4 пати над дозволеното, Карпош исто, ...

СДСМ: Барокните фасади очигледно поважни од решение за загадениот воздух

Нова ТВ - 10.02.2016

Според СДСМ, власта на ВМРО-ДПМНЕ со години не презема ништо за намалување на загаденоста на воздухот а како последица на тоа, граѓаните се гушат. - Тендерите за споменици, личното богатење, криминалните зделки, плацевите на Водно, мерцедесите, ...

СДСМ: Барокните фасади нема да го решат проблемот со загадување

Репортер - 10.02.2016

„Граѓаните во Македонија веќе се месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во Центар е 4 пати над дозволеното, Карпош исто, ...

СДСМ: Барокните фасади нема да го решат проблемот со загадување

А1 On - 10.02.2016

„Граѓаните во Македонија веќе се месеци дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички кој е штетен по нивното здравје. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во Центар е 4 пати над дозволеното, Карпош исто, ...

СДСМ: Со 35 милиони евра за барок можеше да се реши проблемот со загадувањето

+инфо - 09.02.2016

Наместо инвестиции и мерки за заштита на животната средина и здравјето на граѓаните ВМРО-ДПМНЕ објави оглас за барокна фасада од над 35 милиони евра народни пари, реагира СДСМ, истакнувајќи дека граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден ...

СДСМ: Со 35 милиони евра за барок можеше да се реши проблемот со загадувањето

А1 On - 09.02.2016

„Граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден воздух, полн со канцерогени ПМ10 честички. Податоците од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 4 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, Битола исто така 4 ...

СДСМ: Со 35 милиони евра за барок можеше да се реши проблемот со загадувањето

Репортер - 09.02.2016

Наместо инвестиции и мерки за заштита на животната средина и здравјето на граѓаните ВМРО-ДПМНЕ објави оглас за барокна фасада од над 35 милиони евра народни пари, реагира СДСМ, истакнувајќи дека граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден ...

СДСМ: Загаден воздух поради криминално-тендерските зделки на фамилијата

ТВ21 - 08.02.2016

Граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден воздух со штетни и канцерогени ПМ 10 честички. Податоци од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 6 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, во Битола 6 пати, а ...

СДСМ: Загаден воздух поради кримнално-тендерските зделки на фамилијата

А1 On - 08.02.2016

„Граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден воздух со штетни и канцерогени ПМ 10 честички. Податоци од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 6 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, во Битола 6 пати, а ...

СДСМ: Загаден воздух поради кримнално-тендерските зделки на фамилијата

Репортер - 08.02.2016

Граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден воздух со штетни и канцерогени ПМ 10 честички. Податоци од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 6 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, во Битола 6 пати, а ...

СДСМ: Загаден воздух поради кримнално-тендерските зделки на фамилијата

+инфо - 08.02.2016

Податоци од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 6 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, во Битола 6 пати, а во Тетово 8 пати на дозволената граница.

СДСМ: Загаден воздух поради криминално-тендерските зделки на фамилијата

Либертас - 08.02.2016

„Граѓаните во Македонија секојдневно дишат загаден воздух со штетни и канцерогени ПМ 10 честички. Податоци од мерните станици покажуваат дека загадувањето на воздухот во скопско Лисиче е 6 пати над дозволеното, Гази Баба 4 пати, во Битола 6 пати, а ...