TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парите -проблем за образованието

Вечер Прес - 11.11.2005

Вкупните буџетски приходите на Општна Гази Баба за девет месеци годинава се реализирани во износ од околу 67,5 милиони денари, односно 38,2 отсто во однос на планираните приходи. Највисоко остварување бележат приходите од даноците на имот и тоа со индекс 135,5 проценти, а најниска реализација има ...

Гази Баба ќе гради два моста за пешаци

Дневник - 09.11.2005

ЗА ДА ЈА ЗГОЛЕМИ БЕЗБЕДНОСТА НА ГРАЃАНИТЕ Изградбата на пешачки мост преку реката Вардар и надземен пешачки премин над железничката клучка во Маџари се главните проекти во Општината Гази Баба што треба да се реализираат во наредниот период.

Богата со индустрија, сиромашна со инфраструктура

Дневник - 08.11.2005

ДОСИЕ: ОПШТИНА ГАЗИ БАБА Велат дека е најбогатата општина во Скопје, но инфраструктурно најзаостаната. Ја нарекуваат индустриско "срце" на Македонија, но и "слепо црево" на периферијата на градот. Голем дел од општинската територија е рурална, а во исто време претставува комуникациска и сообраќајна ...

29-ти роденден на Општина Гази Баба

Вест - 07.11.2005

Општина Гази Баба во четвртокот, прослави 29 години од нејзиното формирање. По повод 29 роденден, беше одржана свечена седница, на која беа доделени благодарници на фирми кои со своите донации досега ја потпомагале работата на општината.