TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груевски: доделени 3.800 спортски стипендии, вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

ТВ21 - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии, вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Канал5 - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

УМС на ВМРО ДПМНЕ за развој на спортот

Канал5 - 25.09.2016

Компаниите кои ќе вложуваат во спортистите, спортските клубови и федерации ограничено ќе бидат ослободени од данок на добивка. Финансирањето на спортските клубови ќе се овозможи со измена на закон.

Груевски: Преку 100 милиони евра инвестирани во спортската инфраструктура, доделени 3800 спортски стипендии

Нетпрес - 25.09.2016

Годинава ќе бидат доделени уште 500, така што бројот ќе надмине 4.300. За нив досега се инвестирани над 2,5 милиони евра, посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој денеска ја посети локацијата каде што се гради училишна спортска сала за ОУ ...

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии, вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Курир - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

СЕРИОЗНИ ВЛОЖУВАЊА ВО СПОРТОТ: Доделени 3.800 спортски стипендии и над 100 милиони евра инвестирани во инфраструктура

Телеграф - 25.09.2016

Мерката „Спортска надеж“ за млади спортски таленти се применува веќе неколку години Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од ...

Груевски: Досега се доделени 3.800 спортски стипендии, годинава ќе има уште 500

МКД - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија, соопшти лидерот на ВМРО-ДПМНЕ ...

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии - вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Press24 - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

ОУ “СВ. Кирил и Методиј“ за прв пат ќе добие спортска сала

Сител - 25.09.2016

Основното училиште Свети Кирил и Методиј во Центарот на Скопје за прв пат ќе добие спортска сала. Децата нема повеќе физичко да имаат на отворено, туку во новата сала која треба да биде готова до крајот на оваа учебна година.

Спасески: Владата изгради повеќе од 300 спортски објекти во последниве 10 години

Курир - 25.09.2016

За да се има успех во спортот, неопходно е да се поклопат коцките и да се реализираат активности во трите главни столба за развојот на спортот, истакна Маријан Спасевски од Агенцијата за млади и спорт во Отвореното студио на ТВ Нова на тема новите ...

Доделени 3.800 спортски стипендии – вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Република - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии, огромни инвестиции во спортската инфраструктура

Пулс24 - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

Спасевски: Владата изгради повеќе од 300 спортски објекти во последниве 10 години

Република - 25.09.2016

– За да се има успех во спортот, неопходно е да се поклопат коцките и да се реализираат активности во трите главни столба за развојот на спортот, истакна Маријан Спасевски од Агенцијата за млади и спорт во Отвореното студио на ТВ Нова на тема новите ...

Груевски: Вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура ...

Н.Македонија - 25.09.2016

Груевски: Вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и ...

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии, вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Lider - 25.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж“, со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија.

Спасевски: Владата изгради повеќе од 300 спортски објекти во последниве 10 години

Lider - 25.09.2016

За да се има успех во спортот, неопходно е да се поклопат коцките и да се реализираат активности во трите главни столба за развојот на спортот, истакна Маријан Спасевски од Агенцијата за млади и спорт во Отвореното студио на ТВ Нова на тема новите ...

Скендеровски: Мислам дека позитивните сигнали од мерките за спортот ќе се јават многу брзо

Lider - 25.09.2016

Васко Скендероски – бизнисмен и спортски соработник смета дека позитивните сигнали од новите владини мерки за спортот ќе се јават многу брзо и како долгогодишен донатор во спортската дејност ја поздравува оваа одлука.

УМС на ВМРО-ДПМНЕ: Со новите мерки ќе се придонесе за развој на спортот

А1 On - 24.09.2016

Со четирите мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата, а кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ќе се направи огромен чекор во македонскиот спорт.

УМС НА ВМРО-ДПМНЕ: Со новите мерки ќе се придонесе за развој на спортот

Телеграф - 24.09.2016

Унијата на ВМРО-ДПМНЕ и натаму ќе се залага за инвестиции во спортот, за негово унапредување и негување на спортските вредности Со четирите мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата, а кои ...

УМС на ВМРО-ДПМНЕ: Со новите мерки ќе се придонесе за развој на спортот

Сител - 24.09.2016

Со четирите мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата, а кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ќе се направи огромен чекор во македонскиот спорт.

Несторовски: За нас спортистите новите мерки се револуција во спортот

Press24 - 24.09.2016

Каратистот Мартин Несторовски кој веќе 21 година се занимава со карате денес на трибината која ја организираше УМС на ВМРО-ДПМНЕ ги поддржа четирите нови мерки од областа на спортот кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на владејачката ...

Несторовски: За нас спортистите новите мерки се револуција во спортот

Курир - 24.09.2016

Каратистот Мартин Несторовски кој веќе 21 година се занимава со карате денес на трибината која ја организираше УМС на ВМРО-ДПМНЕ ги поддржа четирите нови мерки од областа на спортот кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на владејачката ...

Несторовски: За нас спортистите новите мерки се револуција во спортот

Република - 24.09.2016

Со четирите мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата, а кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ќе се направи огромен чекор во македонскиот спорт.

Груевски: Доделени 3.800 спортски стипендии, вложени над 100 милиони евра во спортска инфраструктура

Вечер Прес - 24.09.2016

Агенцијата за млади и спорт досега доделила околу 3.800 спортски стипендии „Спортска надеж", со кои секоја година се стипендираат околу 500 млади таленти-надежи од сите спортови и спортски федерации во Македонија Годинава ќе бидат доделени уште 500, ...

Несторовски: Ние спортистите новите мерки ги дефинираме како револуција во спортот

Пулс24 - 24.09.2016

Каратистот Мартин Несторовски кој веќе 21 година се занимава со карате денес на трибината која ја организираше УМС на ВМРО-ДПМНЕ ги поддржа четирите нови мерки од областа на спортот кои неодамна ги промовираше лидерот на владејачката партија Никола ...

УМС на ВМРО-ДПМНЕ: Со новите мерки ќе се придонесе за развој на спортот

Lider - 24.09.2016

Со четирите мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата, а кои пред неколку дена ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ќе се направи огромен чекор во македонскиот спорт.

Повеќе пари и даночни измени за подобар спорт...

Н.Македонија - 23.09.2016

На првата јавна расправа во организација на АМС се зборуваше и за предложената распределба на парите од 65-35 во корист на колективните спортови, потоа за финансирање тренери, категоризација на спортови и на спортисти, оданочување донации...

Спортистите најавуваат подобри резултати по предлог-мерките на Груевски

Сител - 22.09.2016

Во организација на Агенцијата за млади и спорт (АМС) денеска се одржа широка дебата на која претставници на Македонскиот олимписки комитет, спортисти и претставници на федерациите од колективните и индивидуалните спортови ги поздравија најавените ...

Мерките за спорт поддржани од спортистите и федерациите

Нетпрес - 22.09.2016

Претседател на Македонската теквондо федерација Борче Костовски истакна дека со новиот закон за спорт поддржан од Груевски директно ќе се зголеми внесот на финансии и тоа неколкукратно во спортот во Република Македонија.

Поддршка за новите мерки за спортот од индивидуалните и колективните спортови

Press24 - 22.09.2016

Новите мерки за развој и унапредување на македонскиот спорт предложени од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевска кои денеска беа тема на Јавната дебата во организација на Агенцијата за млади и спорт добија силна поддршка од спортистите и спортските ...

МОК, федерациите и спортистите дадоа поддршка на мерките за унапредување на спортот

Курир - 22.09.2016

Новите мерки за развој и унапредување на македонскиот спорт предложени од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевска кои денеска беа тема на Јавната дебата во организација на Агенцијата за млади и спорт добија силна поддршка од спортистите и спортските ...

МОК, федерациите и спортистите дадоа силна поддршка на мерките за унапредување на спортот

А1 On - 22.09.2016

Во организација на Агенцијата за млади и спорт (АМС) денеска се одржа широка дебата на која претставници на Македонскиот олимписки комитет, спортисти и претставници на федерациите од колективните и индивидуалните спортови ги поздравија најавените ...

Јавна дебата: Новите мерки за унапредување на спортот поддржани од индивидуалните и колективните спортови

Алфа - 22.09.2016

Во организација на Агенцијата за млади и спорт се одржа дебата на која претставници на Македонскиот олимписки комитет, спортисти и претставници на федерациите ги поздравија најавените мерки за развој на спортот.

Спасески: Очекувам ефекти од новите мерки за финансирање на спортот на среден рок

Сител - 22.09.2016

АМС ја организираше првата јавна расправа за финансирањето во спортот по новите предлог-законски мерки од ВМРО ДПМНЕ. Директорот Спасески оптимист дека на среден рок овие мерки ќе донесат подобри резултати во македонскиот спорт.

Ангажирањето на врвни тренери од странство ќе донесе бенефит и за спортистите и за тренерскиот кадар

Нетпрес - 22.09.2016

Младите кошаркари ја поздравија мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии. Сметаат дека со врвен странски тренер ќе постигнат подобри резултати. Тоа е голема предност за нас, минатата година не тренираа врвни тренери ...

Мерките за спорт поддржани од спортистите и федерациите

Точка - 22.09.2016

Претседател на Македонската теквондо федерација Борче Костовски истакна дека со новиот закон за спорт поддржан од Груевски директно ќе се зголеми внесот на финансии и тоа неколкукратно во спортот во Република Македонија.

Јавна расправа за мерките за развој на спортот

Lider - 22.09.2016

Агенцијата за млади и спорт денеска организира јавна расправа за најавените мерки за развој на македонскиот спорт. Мерките предвидуваат зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии дисциплини се олимписки и ограничено ослободување од ...

Јавна дебата: Поддршка за новите мерки за унапредување на спортот

Lider - 22.09.2016

Новите мерки за развој и унапредување на македонскиот спорт предложени од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевска кои денеска беа тема на Јавната дебата во организација на Агенцијата за млади и спорт добија силна поддршка од спортистите и спортските ...

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Канал5 - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија ...

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Вест - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

Мерката за ангажман на докажани тренери во спортските академии со повеќе бенефити- се разгледуваат врвни имиња

Курир - 21.09.2016

Мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, наиде на многу позитивни критики. Вчера, само еден ден по нејзиното промовирање, ја поздравија врвни спортски имиња.

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Сител - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство

Сител - 21.09.2016

Од следната година врвни светски имиња од спортот ќе ги тренираат учениците од спортската академија. МОН почна со реализација на една од 4те нови мерки за развој на македонскиот спорт кои ги најави Груевски.

Врвни спортски имиња во игра да станат дел од спортската академија

Алфа - 21.09.2016

Странски тренери со меѓународно искуство од следната година ќе работат со учениците од Спортската академија од земјава, првиот ангажман ќе биде за фудбал еден од спортовите освен ракометот, кошарката и тенисот кои се изучуваат во академијата и з ...

Сител: Во Спортската академија ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство

Press24 - 21.09.2016

Од следната година врвни светски имиња од спортот ќе ги тренираат учениците од спортската академија. МОН почна со реализација на една од 4те нови мерки за развој на македонскиот спорт кои ги најави Груевски.

Мерката за ангажман на докажани тренери носи бенефити - се разгледуваат врвни имиња

Press24 - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

СПОРТСКА АКАДЕМИЈА: Врвни тренери од странство ќе работат со учениците

Телеграф - 21.09.2016

Најголем интерес во Академијата има за фудбалот за кој во дисперзираните паралелки во девет града низ Македонија се запишани околу 150 ученици За четирите спорта, кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис), ќе бидат ...

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Нетпрес - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

ГРОМ предлага дополнителни мерки за развој на спортот

Сител - 21.09.2016

ГРОМ ги поздравува предлог решенијата за подобрување на финансиската состојба во спортот со кои се предвидува издвојување на 3 отсто од добивката од игрите на среќа и даночни олеснувања кои ќе обезбедат 1,5 милиони евра, но смета дека овие средства ...

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Точка - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

Се разгледуваат врвни имиња: Мерката за ангажман на докажани тренери наиде на многу позитивни критики

Пулс24 - 21.09.2016

Мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, наиде на многу позитивни критики. Вчера, само еден ден по нејзиното промовирање, ја поздравија врвни спортски имиња.

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Вечер Прес - 21.09.2016

Првиот ангажиран тренер со меѓународно искуство ќе биде за фудбал - спорт за кој има и најголем интерес на Спортската академија, а потоа од година во година ќе продолжи ангажманот на тренери и за другите спортови, рече заменик-министерот за ...

ГРОМ предлага дополнителни мерки за развој на спортот

Вечер Прес - 21.09.2016

Политичката партија ГРОМ ги поздравува предлог решенијата за подобрување на финансиската состојба во спортот со кои се предвидува издвојување на три отсто од добивката од игрите на среќа и даночни олеснувања кои ќе обезбедат 1,5 милиони евра, но ...

Поповски: Финансискиот импулс за спортот е извонредно значајна работа...

Н.Македонија - 21.09.2016

Со нетрпение ја чекаме јавната расправа на која ќе добиеме повеќе информации, а се надеваме дека ќе се отвори можност и за дополнителни интервенции, вели Поповски, генералниот секретар на МОК Овој финансиски импулс на државата кон олимпискиот и ...

Врвни тренери од странство ќе работат со учениците во Спортската академија

Lider - 21.09.2016

За четирите спортови кои се изучуваат во Спортската академија (фудбал, ракомет, кошарка и тенис) ќе бидат ангажирани врвни спортски тренери од странство за да работат со учениците. Тоа е една од четирите нови мерки за поддршка и развој на ...

Три отсто од добивките во обложувачниците ќе одат за спортистите

Дневник - 20.09.2016

Четири нови мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развој на спортот во државата најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Во своето обраќање пред претставници на спортски федерации, клубови и пред спортисти, ...

Зоран Бошковски- Чоко ја поздрави мерката на ВМРО-ДПМНЕ за ангажирање врвни странски тренери

Press24 - 20.09.2016

Од септември идната година ќе се ангажираат врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Ова е една од 4-те мерки кои вчера лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ги презентираше, а се во областа ...

ЛДП: Доцна е за Груевски да го оправа спортот во државата

А1 On - 20.09.2016

„Верувале или не и тоа се случи, обвинетиот од СЈО, поранешниот премиер на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, по десет години владеење, сега од позиција на лидер на партија, највува дека ќе го опоравува спортот во државата.

Груевски пак „заборави“ дека е само партиски лидер

Репортер - 20.09.2016

Поранешниот претседател на Владата, а сега само лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по куса пауза повторно почна да говори како „де факто“ премиер. Последен пример за тоа е т.н. „промоција на мерките од областа на спортот“, која ја направи како да ...

Чириќ: Ослобудавањето од данок на добивка, значи влез на поголем број спонзори во клубовите и федерациите

Press24 - 20.09.2016

Слушнавме сите за мерките и мислам дека спортистите, клубовите во Македонија, како и Федерациите, 25 години чекаат на една ваква одлука затоа што само на овој начин ќе може да се подобрат општо условите на спортот во Македонија и да тргнеме со ...

СИТЕЛ: Спортистите ги поздравија најавените мерки: Само сериозно вложување во спортот може да донесе сериозен резултат

Press24 - 20.09.2016

Познати фудбалски имиња ја поздравија мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде ќе се градат младите идни успешни спортисти. Според стрелецот на првиот гол за македонската фудбалска репрезентација Зоран Бошковски ...

СИТЕЛ: Владата ги достави до Собранието измените на законот за игри на среќа

Press24 - 20.09.2016

Дополнителни 1 милион и петстотини илјади евра секоја година ќе добиваат спортиските федерации од страна на државата. Владата до Собранието ги доставила законските измени на законот за игри на среќа со кој обложувалниците и автомат клубовите се ...

ЛДП: Доцна е за Груевски да го оправа спортот во државата

+инфо - 20.09.2016

„Kако сега се сетија на спортот, после милиони евра потрошени на „Скопје 2014““, прашува партијата. Интегрално го пренесуваме соопштението на ЛДП: „Верувале или не и тоа се случи, обвинетиот од СЈО, поранешниот премиер на Владата на Република ...

ЛДП: Обвинетиот Груевски после 10 години се дрзна да го опоравува спортот

Стандард - 20.09.2016

„Верувале или не и тоа се случи, обвинетиот од СЈО, поранешниот премиер на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, по десет години владеење, сега од позиција на лидер на партија, највува дека ќе го опоравува спортот во државата.

ЛДП: Доцна е за Груевски да го оправа спортот во државата

Нова ТВ - 20.09.2016

Верувале или не и тоа се случи, обвинетиот од СЈО, поранешниот премиер на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, по десет години владеење, сега од позиција на лидер на партија, највува дека ќе го опоравува спортот во државата, велат од ...

Зоран Бошковски- Чоко ја поздрави мерката за ангажман на врвни тренери од странство: Само со повеќе вложување и ...

Курир - 20.09.2016

Од септември идната година ќе се ангажираат врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Ова е една од 4-те мерки кои вчера лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ги презентираше, а се во областа ...

Фудбалската јавност ја поздрави мерката за ангажман на докажани тренери од странство во спортските академии

Курир - 20.09.2016

Ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, е една од 4-те мерки од областа на спортот кои вчера ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а врвни фудбалски имиња ја ...

Спортистите ги поздравија најавените мерки: Само сериозно вложување во спортот може да донесе сериозен резултат

Сител - 20.09.2016

Познати фудбалски имиња ја поздравија мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде ќе се градат младите идни успешни спортисти. Според стрелецот на првиот гол за македонската фудбалска репрезентација Зоран Бошковски ...

Чириќ: Со ослободувањето од данокот на добивка, поголем број на спонзори ќе влезат во клубовите и федерациите

Курир - 20.09.2016

Слушнавме сите за мерките и мислам дека спортистите, клубовите во Македонија, како и Федерациите, 25 години чекаат на една ваква одлука затоа што само на овој начин ќе може да се подобрат општо условите на спортот во Македонија и да тргнеме со ...

Владата ги достави до Собранието измените на законот за игри на среќа

Сител - 20.09.2016

Дополнителни 1 милион и петстотини илјади евра секоја година ќе добиваат спортиските федерации од страна на државата. Владата до Собранието ги доставила законските измени на законот за игри на среќа со кој обложувалниците и автомат клубовите се ...

ЛДП: Доцна е за Груевски да го оправа спортот во државата

Репортер - 20.09.2016

Соопштение на ЛДП: Верувале или не и тоа се случи, обвинетиот од СЈО, поранешниот премиер на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, по десет години владеење, сега од позиција на лидер на партија, највува дека ќе го опоравува спортот во ...

ЛДП: Доцна е за Груевски да го оправа спортот во државата

МКД - 20.09.2016

По вчерашната најава на мерки за спортот од страна на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, Либерално-демократската партија оценува дека е „доцна за Груевски да го оправа спортот во државата“.

Зоран Бошковски- Чоко: Само со повеќе вложување може да се оди напред во спортот

Нетпрес - 20.09.2016

Од септември идната година ќе се ангажираат врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Ова е една од 4-те мерки кои вчера лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ги презентираше, а се во областа ...

Инвестицијата во спортот е инвестиција во здравјето и во иднината на државата

Република - 20.09.2016

Инвестицијата во спортот е инвестиција во младите, во јакнењето на спортскиот дух, во здравиот живот, инвестиција во иднината на една држава, во промоција на државата, но и во достоинството и колективната радост, особено во моментите кога се ...

Груевски пак „заборави“ дека е само партиски лидер, најави владини активности

Либертас - 20.09.2016

Поранешниот претседател на Владата, а сега само лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по куса пауза повторно почна да говори како „де факто“ премиер. Последен пример за тоа е т.н. „промоција на мерките од областа на спортот“, која ја направи како да ...

Новите мерки за спортот ќе решат долгогодишен проблем и ќе донесат големи резултати за државата

Република - 20.09.2016

Директни вложувања и финансирање во спортот може да донесе големи резултати за државата, сметаат спортските работници. Тие очекуваат во иднина федерациите и спортистите да постигнат големи резултати.

Груевски пак се заборави и иако е само партиски лидер, најави владини активности

Мета - 20.09.2016

Поранешниот претседател на Владата, а сега само лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по куса пауза повторно почна да говори како „де факто“ премиер. Последен пример за тоа е т.н. „промоција на мерките од областа на спортот“, која ја направи како да ...

Фудбалската јавност ги поздрави новите мерки во спортот

Пулс24 - 20.09.2016

Ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, е една од 4-те мерки од областа на спортот кои вчера ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а врвни фудбалски имиња ја ...

Груевски пак се заборави , дека веќе не е премиер !

Локално - 20.09.2016

Поранешниот претседател на Владата, а сега само лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по куса пауза повторно почна да говори како „де факто“ премиер. Последен пример за тоа е т.н. „промоција на мерките од областа на спортот“, која ја направи како да ...

Чириќ: Со ослободувањето од данокот на добивка, во клубовите и федерациите ќе влезат поголем број на спонзори

Пулс24 - 20.09.2016

Слушнавме сите за мерките и мислам дека спортистите, клубовите во Македонија, како и Федерациите, 25 години чекаат на една ваква одлука затоа што само на овој начин ќе може да се подобрат општо условите на спортот во Македонија и да тргнеме со ...

Даночно ослободување на фирмите кои ќе инвестираат во спортските клубови

Денар - 20.09.2016

Од позиција на партиски лидер, како партија за која тој смета дека најмногу вложила во спортот, поранешниот премиер и челник на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски најави во понеделникот дека со измена на закон ќе предложи да се прецизира ...

Четири нови мерки за поддршка и развој на спортот

Вест - 19.09.2016

Четири нови мерки со коишто ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата најави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Во своето обраќање пред претставници на спортски федерации, клубови и пред ...

Груевски најави нови мерки за развој на спортот

Канал5 - 19.09.2016

Дел од добивката на обложувалниците и казината за спортот, компаниите кои спонзорираат ќе бидат ослободени од данок на добивка, пари за формирање лиги и ангажирање врвни тренери со цел подобри спортски резултатите.

Засилена поддршка на спортот за големи резултати

Канал5 - 19.09.2016

Спортските работници велат дека директни вложувања и финансирање во спортот може да донесе големи резултати за државата. Очекуваат во иднина федерациите и спортистите да постигнат големи резултати.

СДСМ: Груевски нека игра хокеј, спортот ќе заживее во полна форма од декември

+инфо - 19.09.2016

На последната Олимпијада немаше ниту еден спортист што успеал да оствари олимписка норма, велат од партијата. Македонија е на историски најслаб пласман на ФИФА ранг листата. На последната Олимпијада немаше ниту еден спортист што успеал да оствари ...

Реакции на спортската јавност за четирите мерки за поддршка на спортот

Сител - 19.09.2016

Во своето обраќање пред претставници на спортски федерации, клубови и пред спортисти, Груевски рече дека инвестицијата во спортот е инвестиција во младите и во јакнењето на спортскиот дух и здравиот живот.

Спортски работници: Мерките кои ги промовираше Груевски ќе донесат големи резултати за државата

Курир - 19.09.2016

Спортските работници велат дека директни вложувања и финансирање во спортот може да донесе големи резултати за државата. Очекуваат во иднина федерациите и спортистите да постигнат големи ...

Четири мерки за спас на спортот во Македонија

SportMedia - 19.09.2016

Спортовите во Македонија веќе со децении талкаат во место, односно имаат тенденција да назадуваат. Владата на Република Македонија одлучи дека е време да се преземат крупни чекори за спас на спортовите кои во минатото ни донеле голем број на успеси.

Неделковски: Македонскиот спорт има проблеми со странските тренери, но и со спортските федерации

Спортклуб - 19.09.2016

Спортот во Македонија, со исклучок на инцидентни ситуации, со години е во голема стагнација и тоа не е ништо ново за нашата јавност. Кои се проблемите и причините за тоа, но и како да се најде излез и решение, СПОРТКЛУБ разговараше со Влатко ...

Ѓорѓиоски: Новите мерки за спортот ќе решат долгогодишен проблем

Курир - 19.09.2016

Со мерките кои денес ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ќе бидат решени низа проблеми со кои се соочуваше македонскиот спорт. За добро упатените нема дилеми, дека новиот сет мерки ќе биде нешто од кое корист ќе имаат повеќе страни.

Груевски ќе им зема на обложувалниците 3% месечно и ќе вложува во спортот

Стандард - 19.09.2016

Четири нови мерки со коишто ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата најави денеска лидерот на ВМРО­-ДПМНЕ, Никола Груевски. Првата мерка предвидува приредувачите на игри на среќа во обложувалниците на ...

ВТОРА МЕРКА: Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финансираат спортски клубови, спортисти, ...

Press24 - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови, спортисти, спортски ...

Нетпрес - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

ЧЕТВРТА МЕРКА: Врвни тренери од странство во спортските академии во Македонија

Курир - 19.09.2016

Последната четврта мерка за денес е ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Планот е да се донесат докажани успешни тренери од странство во спортските академии, да помогнат во ...

ФОТО: Многу спортисти и спортски работници на промоцијата на нови проекти

Press24 - 19.09.2016

Многу спортисти и спортски работници можат да се забележат на промоцијата на нови проекти од областа на спортот. Во моментот во хотелот „Мериот“ лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски објавува проекти од областа на спортот.

Груевски: Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат во спортот

Капитал - 19.09.2016

Компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК (Македонскиот олимписки комитет), ќе бидат ограничено ослободени од данок на добивка, е мерката што денеска ја објави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола ...

Груевски: Обложувалниците месечно ќе даваат по 3% од добивката за спорт

МКД - 19.09.2016

Лидерот на владејачката партија Никола Груевски денеска презентираше низа проекти од државата за спортот и вети поголема поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, ...

ГРУЕВСКИ НАЈАВИ НОВИ МЕРКИ: Три отсто од добивките во обложувачниците ќе одат за спортистите

Телеграф - 19.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовира четири нови мерки за развој на спортот во државава Четири нови мерки со кои ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развој на спортот во државата најави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола ...

Поддршка за спортот најави Груевски со 4 мерки

Сител - 19.09.2016

Инвестицијата во спортот е инвестиција во младите, во јакнењето на спортскиот дух, во здравиот живот, инвестиција во иднината на една држава, во промоција на државата, но и во достоинството и колективната радост, особено во моментите кога се ...

Груевски: Обложувалниците месечно ќе даваат по 3 отсто од добивката за спорт

+инфо - 19.09.2016

Приредувачите на игри на среќа во автомат клуб, исто така на месечна основа, за финансирање на спортот ќе издвојуваат 1.5% од добивката, рече тој. Лидерот на владејачката партија Никола Груевски денеска презентираше низа проекти од државата за ...

ВТОРА МЕРКА: Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финансираат спортски клубови, спортисти, ...

Курир - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

Нов проект на ВМРО-ДПМНЕ: По 3% од добивката на кладилниците за поддршка на македонскиот спорт

Press24 - 19.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, најавува нови мерки за спортистите во Македонија, кои ќе поттигнат помасовно занимавање со спортот и огромна поддршка на спортот. Се работи за 4 нови мерки во оваа област.

50 милиони евра за македонскиот спорт - државата се откажува од данокот на добивка

Press24 - 19.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, најавува нови мерки за спортистите во Македонија, кои ќе поттигнат помасовно занимавање со спортот и огромна поддршка на спортот. Се работи 4 мерки.

Груевски: Зголемена поддршка од државата за спортските федерации и олимпискиот комитет (ПРВА МЕРКА)

Курир - 19.09.2016

Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, е првата од четирите мерки од областа на спортот, кои денеска ги промовира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола ...

ВТОРА МЕРКА: Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови, спортисти, ...

Сител - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

Врвни странски тренери ќе ги обучуваат македонските спортисти

Press24 - 19.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ ја најави и последната мерка во спортот. Четвртата мерка е носење врвни странски тренери за обука на нашите спортисти. Оваа мерка ќе се применува од година во година, од септември 2017.

ЧЕТВРТА МЕРКА: Врвни тренери од странство во спортските академии во Македонија

Сител - 19.09.2016

Последната четврта мерка за денес е ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Планот е да се донесат докажани успешни тренери од странство во спортските академии, да помогнат во ...

Ова се четирите мерки на ВМРО-ДПМНЕ со кои ќе заживее спортот во Македонија

Press24 - 19.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, промовираше четири нови мерки за спортот во Македонија. 1 мерка е Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии дисциплини се олимписки.

Четири мерки за поддршка на спортот

Сител - 19.09.2016

Четири нови мерки со коишто ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата најави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Во своето обраќање пред претставници на спортски федерации, клубови и пред ...

Груевски промовираше четири мерки од областа на спортот

Макфакс - 19.09.2016

Директна поддршка за спортистите, клубовите, федерациите, Македонскиот олимписки комитет, ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови, спортисти, спортски федерации и МОК, директно буџетско ...

Груевски промовираше 4 мерки од областа на спортот

МРТ - 19.09.2016

Станува збор директна поддршка за спортистите, клубовите, федерациите, Македонскиот олимписки комитет... Зголемена поддршка од државата за спортските федерации и олимпискиот комитет, ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе ...

Груевски: помал данок за инвеститорите во спортски клубови

Нова ТВ - 19.09.2016

(Фотографија: Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски од десно и тројца од најпознатите македонски бизнисмени кои што лично или преку компаниите во кои учествуваат, поседуваат спортски клубови, од горе кон доле: Минчо Јорданов, Јордан Камчев и ...

Новите мерки ќе донесат светли денови во македонскиот спорт

Нетпрес - 19.09.2016

Огромен напредок во спортот, стратегија која ќе овозможи градење на врвни спортисти и одлични спортски резултати. Oва се првичните реакции на спортиските и спортските работници по најавата на четири мерки за директна поддршка на спортот коишто ги ...

СДСМ: Груевски нека игра хокеј, спортот ќе заживее во полна форма од декември

А1 On - 19.09.2016

Македонија е на историски најслаб пласман на ФИФА ранг листата. На последната Олимпијада немаше ниту еден спортист што успеал да оствари олимписка норма. Тоа значи дека преставниците од Македонија не беа таму поради успеси во спортот туку поради ...

Даночно ослободување на фирмите кои ќе инвестираат во спортските клубови

Макфакс - 19.09.2016

Од позиција на партиски лидер, како партија за која тој смета дека најмногу вложила во спортот, поранешниот премиер и челник на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски најави во понеделникот дека со измена на закон ќе предложи да се прецизира ...

Груевски: четири нови мерки за поддршка на спортот

Алфа - 19.09.2016

Проектот предвидува државата да се откаже од данокот на додедена вредност на компаниите кои ќе решат да инвестираат во спортските клубови и финансираат спортисти. Преку оваа мерка се очекува да се издвојат до 50 милиони евра годишно.

Груевски нека игра хокеј, спортот ќе заживее во полна форма од декември

Бриф - 19.09.2016

Соопштение на СДСМ: Македонија е на историски најслаб пласман на ФИФА ранг листата. На последната Олимпијада немаше ниту еден спортист што успеал да оствари олимписка норма. Тоа значи дека преставниците од Македонија не беа таму поради успеси во ...

ВТОРА МЕРКА: Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финансираат спортски клубови, спортисти, ...

Пулс24 - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

СДСМ: Груевски нека игра хокеј, спортот ќе заживее во полна форма од декември

Либертас - 19.09.2016

Соопштение на СДСМ: Македонија е на историски најслаб пласман на ФИФА ранг листата. На последната Олимпијада немаше ниту еден спортист што успеал да оствари олимписка норма. Тоа значи дека преставниците од Македонија не беа таму поради успеси во ...

Врвни тренери од странство во спортските академии во Македонија

Пулс24 - 19.09.2016

Последната четврта мерка за денес е ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Планот е да се донесат докажани успешни тренери од странство во спортските академии, да помогнат во ...

Ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови, спортисти, спортски ...

Република - 19.09.2016

Втората мерка која денес ја објавувам се однесува на финансирањето на клубовите и спортски федерации преку ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови и спортисти, како и спортски федерации и МОК, ...

Груевски: Ќе обезбедиме врвни тренери од странство да работат во спортските академии во Македонија

Република - 19.09.2016

Последната четврта мерка за денес е ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти. Планот е да се донесат докажани успешни тренери од странство во спортските академии, да помогнат во ...

ГРУЕВСКИ СО НИЗА ПРОЕКТИ:3% од добивката на обложувалниците ќе оди во спортот

Фактор - 19.09.2016

Лидерот на владеачката партија денеска презентираше низа проекти од државата за спортот. Имено , екс премиерот ветува зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот ...

Прва мерка: Зголемена поддршка од државата за спортските федерации и олимпискиот комитет

Пулс24 - 19.09.2016

Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, е првата од четирите мерки од областа на спортот, кои денеска ги промовира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола ...

Новите мерки за спортот ќе решат долгогодишен проблем

Пулс24 - 19.09.2016

Со мерките кои денес ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ќе бидат решени низа проблеми со кои се соочуваше македонскиот спорт. За добро упатените нема дилеми, дека новиот сет мерки ќе биде нешто од кое корист ќе имаат повеќе страни.

Мерките кои ги промовираше Груевски ќе донесат големи резултати за државата

Пулс24 - 19.09.2016

Спортските работници велат дека директни вложувања и финансирање во спортот може да донесе големи резултати за државата. Очекуваат во иднина федерациите и спортистите да постигнат големи резултати.

Груевски не ги остави ни спортистите сами

Вечер Прес - 19.09.2016

Цврсто сум убеден во потенцијлот на македонските спортисти, но и во желбата и мотивираноста за успех. Наша обврска е подеднакво да се грижиме за сите сфери што се интерес на македонскиот граѓанин, а спортот е многу повеќе од обична игра.

Груевски ветуваше нови мерки за поддршка на спортот

Либертас - 19.09.2016

Четири нови мерки со коишто ќе се поддржат спортските клубови и ќе се придонесе за развојот на спортот во државата најави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Во своето обраќање пред претставници на спортски федерации, клубови и пред ...

Зголемена поддршка од државата за спортските федерации и нa Oлимпискиот комитет

Република - 19.09.2016

Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, е првата од четирите мерки од областа на спортот, кои денеска ги промовира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола ...

Груевски промовираше четири мерки од областа на спортот

Точка - 19.09.2016

Директна поддршка за спортистите, клубовите, федерациите, Македонскиот олимписки комитет, ограничено ослободување од данок на добивка на компаниите кои ќе финасираат спортски клубови, спортисти, спортски федерации и МОК, директно буџетско ...

Груевски промовираше 4 мерки од областа на спортот- директна поддршка за спортистите, клубовите, федерациите, МОК

Lider - 19.09.2016

Инвестицијата во спортот е инвестиција во младите, во јакнењето на спортскиот дух, во здравиот живот, инвестиција во иднината на една држава, во промоција на државата, но и во достоинството и колективната радост, особено во моментите кога се ...