TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Побрз и одржлив економски развој, порачуваат од ММФ

Канал5 - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

Побрз и одржлив економски развој, порачуваат од ММФ

24 Вести - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа во Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ: На Македонија и треба побрз и одржлив економски развој

Утрински - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ: На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски развој

Бизнис Инфо - 25.10.2013

Според изјавата на шефот на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд, Бас Бекер, на Македонија и е потребен побрз и одржлив ...

ММФ:На Mакедонија и е потребен побрз раст и прилив на капитал

Канал5 - 25.10.2013

Побрз, но и одржлив економски раст и прилив на капитал кој е продуктивен, тоа е она што на Македонија и е најпотребно во моментов, смета шефот на одделот за брзорастечки земји при Меѓународниот ...

ММФ : Државата да не го зголемува долгот и да се намали буџетскиот дефицит

24 Вести - 25.10.2013

Државата да не го зголемува долгот и да го намали минусот на буџетската сметка – порачаа од Меѓународниот монетарен фонд. На владата и сугерираат дека мора да обезбеди услови за одржлив економски ...

ММФ: На Македонија и треба брз и одржлив развој

Алсат-М - 25.10.2013

Макроекономска стабилност, што значи ниска инфлација и стабилен курс на денарот се важни предуслови за раст на економијата. Регионалниот директор на ММФ за брзорастечки економии Бас Бекер, кој го ...

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

А1 On - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

Курир - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

Побрз и одржлив економски развој, порачуваат од ММФ

Сител - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

Сител - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

ММФ препорачува побрз и оддржлив економски раст за Македонија

Нетпрес - 25.10.2013

На Македонија и’ е потребен побрз и оддржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

Презентација во Скопје за растот на економијата во ЈИЕ

Press24 - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во ...

ММФ: На Македонија и треба поголем раст од тој што го остварува

Капитал - 25.10.2013

На Македонија и треба многу поголем раст од предвидените 2% или 3% за следната година за да може побрзо да фати чекор и да го стигне просекот на развиените западно европски земји, оцени во Скопје Bas ...

ММФ препорачува побрз и одржлив економски развој

Press24 - 25.10.2013

Шефот на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при ММФ, Бас Бекер, денеска изјави дека на Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст.

ММФ: Побрз и одржлив економски пораст

Телеграф - 25.10.2013

Предвидениот пораст за оваа година на земјите од регионот е 1,7 проценти, а за наредната е 2,7 проценти. Бакер потенцира дека порастот следната година во сите земји во регионот ќе биде поголем На ...

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

МРТ - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

ММФ оценува дека на земјава и е потребен побрз раст

+инфо - 25.10.2013

Македонија треба да обезбеди побрз и одржлив економски раст, а за да се достигне развој со проекции за економски раст од 2 до 3 отсто треба да помине повеќе време, изјави Бас Бекер, шеф на ...

ММФ: на регионот му треба многу поголем економски раст

Алфа - 25.10.2013

Македонската и регионалните економии растат повеќе од западноевропските, но со ова темпо ќе им требаат децении за да ги стигнат, покажуваат проекциите и истражувањата на ММФ.

ММФ ќе ни каже колку сме добри во трката за економски пораст

+инфо - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

На Македонија и треба двојно поголем раст од европскиот, анализира ММФ

Сител - 25.10.2013

Европа заздравува, економиите растат, а тоа ќе се рефлектира и во земјите во развој. Сепак, според претставникот на ММФ за Централна, Источна и Југоистиочна Европа, ризици и предизвици се уште ...

ММФ: Побрз и одржлив економски развој

А1 On - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

Побрз и одржлив економски развој, порачуваат од ММФ

Денешен - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ: На Македонија и е неопходен побрз економски развој, но тој да биде одржлив

Фактор - 25.10.2013

Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд, смета дека фиксниот девизен курс е корисен за Македонија и тоа треба да ...

ММФ препорачува побрз и оддржлив економски раст за Македонија

Точка - 25.10.2013

На Македонија и’ е потребен побрз и оддржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ за Македонија – Треба брз и одржлив развој

Локално - 25.10.2013

Макроекономска стабилност, што значи ниска инфлација и стабилен курс на денарот се важни предуслови за раст на економијата- изјави регионалниот директор на ММФ за брзорастечки економии Бас Бекер.

Фиксниот валутен курс е корисен за Македонија

Вечер Прес - 25.10.2013

Макроекономската стабилност е многу битна, а фиксниот валутен курс е клучен фактор за тоа, вели Бас Бекер од ММФ, кој смета дека на Македонија и е потребен многу побрз и поодржлив економски раст од ...

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

Денар - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

Презентација за раст на економијата во ЈИЕ

Lider - 25.10.2013

Народната банка на Република Македонија и Канцеларијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во Скопје денеска организираат презентација на Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки ...

ММФ : Побрз и одржлив економски развој

Lider - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

Побрз и одржлив економски развој, порачуваат од ММФ

Денар - 25.10.2013

На Македонија и е потребен побрз и одржлив економски раст, порачува Бас Бекер, шеф на Регионалниот оддел за брзорастечки европски земји во Дирекцијата за Европа при Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ: На Русија ѝ треба нов модел на економски раст

Руска реч - 23.10.2013

Русија треба да го промени моделот на економски и раст - треба да престане да биде зависна од зголемувањето на цените на нафтата. Ова се кажува во извештајот на ММФ за руската економија.

ММФ ја намали прогнозата за раст на Русија

Денар - 23.10.2013

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ја намали прогнозата за раст на БДП на Русија за 2013 година од очекуваните 2,5 на 1,5 проценти, а во 2014 година од 3,25 на 3 проценти.